Aktor rok starszy niż ja, a już całuje się z jakąś dziewczyną w serialu . To dołuje innych w moim wieku, oraz narzuca pseudo normalnie normy bycia w związku, oraz obowiązkowo musi się z nią "przelizać" przed kamerą. bo przecież najlepiej żeby w podstawówce już uprawiali seks :/
Chłopak ma 16 lat, chyba kazdy w wieku 16 lat juz sie calowal... boze wez sie dziewczyno ogarnij, alebo moze umyj, ladnie ubierz? i do razu bd miala sie z kim calowac jesloi to cie doluje.
Oj, nie każdy... Mam kolegę dwudziestoletniego, który się jeszcze nie całował, ani nie miał dziewczyny...
". boze wez sie dziewczyno ogarnij, alebo moze umyj, ladnie ubierz? i do razu bd miala sie z kim calowac jesloi to cie doluje." hahhaha, rozjebałaś mnie. Nie ma to jak myślenie gimbuski na temat związków: A co tam ładnie się ubiorę, umaluje i pocałuje pierwszego lepszego chłopaka i puszcze się z pierwszym lepszym.(od razu mówię że nie chciałam tu kogokolwiek obrazić, bo pewnie będziesz się czepiać) Błagam ogarnijcie się. To że dziewczyna się nie całowała w wieku 16 lat nie oznacza że jest brzydka, niezadbana itd. Myślenie takich osób jak np. xnewdayx mnie przeraża. Miejmy tylko nadzieje że kiedyś z tego po prostu wyrośniesz.
potwierdzam to co napisała xnewdayx on ma 16 lat ! to przecież normalne ze sie całuje ;/ jak ci szkoda to sie na nim nie wyżywaj ;/
mogę Cię, zdziwic bardziej ;) Niektóre dzieciaki w wieku 16 lat robia juz coś więcej niż sie calują.
Tak, większość amerykańskich gwiazdek w wieku 16 lat się całuje. W Polsce to rzadkość. No chyba, że jestem zaślepiony dawniejszymi latami. ;)
Na pewno jesteś zaślepiony. Teraz proszę, masz informacje z pierwszej ręki - ja mam 16 lat, całowałam się nie raz, tak jak moi znajomi w zbliżonym do mnie wieku. Nie mam pojęcia dlaczego napisałeś "większość amerykańskich gwiazdek", teraz to codzienność, nawet w Polsce. Nikt nie robi z tego jakieś wielkiej sprawy.
Nie raz? 16 lat? To na pewno jestem do tyłu o jakieś 10 lat. Najmocniej przepraszam jeśli wprowadzam w błąd. ;)
Raczej o 20. 10 lat temu całowanie się w tym wieku też było normą i nikt z tego afery wtedy nie robił.
Kazdy sie calowal w wieku 16 lat? Taa, juz to widze. Niestety, ja tez zyje jeszcze dawnymi dziejami i chyba jedyne co do mnie dotarlo, to to,ze komunizm zostal zniesiony... Ja w tym wieku skupialam sie na nauce i na tym, by do czegos w zyciu dojsc, a nie na calowaniu. Ale coz poradze na to, ze jestem taka staromodna? Ze seks w wieku 16 lat dalej jest dla mnie patologia?
Chciałam mądrze się wypowiedzieć ale niestety musiałam wybuchnąć śmiechem po przeczytaniu powyższego komentarza. Cenie cię za to że wybrałaś drogę nauki i nie rozpraszasz się rzeczami typowymi dla życia nastoletniego. I jestem też dumna że nie boisz się obwiniać w przyszłości za te wszystkie piękne przeżycia które cię nie spotkały gdy był na nie czas i nie mówię tu o seksie którego samej jeszcze nie było dane mi poznać lecz o miłości i bliskości z drugą osobą. Wiesz to że zaczełam całować się w 5 czy 6 klasie jakoś nie przeszkodziło mi nauczyć się 3 obcych języków, wiele osiągnąć i zadbać o nadchodzącą przyszłość to zainspirowało mnie że w świecie jest tyle wspaniałych rzeczy do przeżycia i odczucia i trzeba się o to starać więc nie zakrywaj się książkami i wymówkami oraz nie osądzaj innych tylko wyjrzyj poza stereotypowe myślenie i zacznij cieszyć się życiem. Życzę powodzenia ;)
Nie pojmuje dokladnie tego komentarza? Moze drogi uzytkownik rozwinolby swoj atak smiechu bo nie wiem w jaki sposob mam go przyjac :)
Nie mówie sex, że powinno się uprawiać sex w wieku 16 lat. Tylko napisałam że to nie jest nic nadzwyczajnego, wręcz to zaczyna byc normą.
A co do caloowania to jest coś zlego? Jesli sie ma dziewczyne/chlopaka? W Wieku 16 lat to normalne że sie zaczyna interesoowac drugą plcią .Nie wiem do jakiego wy liceum chodzicie/chodziliscie. Ale w moim, czy tam mojej klasie to normalne ze w gronie dziewczyn moowilismy sobie o takich rzeczach, 'poznalam fajnego chlopaka' itd. A też nie byłoo rzadkie że niektoore dziewczyny chodzily z brzuchem;/
"W Wieku 16 lat to normalne że sie zaczyna interesoowac drugą plcią" A jak się zaczyna interesować tą samą, to już nienormalne?
@Blackmarry:
No dobra, nauczyłaś się trzech języków obcych, ale o naszym już chyba zapomniałaś (jak możesz się domyślać chodzi mi tutaj o pisownię) ^^
Pozdrawiam :)
To akurat jest prawda. Mimo wszystko jestem z siebie dumna iz umiem jezyk polski bez chodzenia w polsce do szkoly.
Po co komu miłość przed 25 rokiem życia? To jest czas na książki, gry na PS3 i filmy, a nie na imprezowaniu.
daj spokój, bo po prostu zazdrościsz ; )
ja mam lat 14, całowałam się nie raz.
a poza tym, od pocałunku do seksu jeszcze długa droga, nie przesadzajcie...
Skoro wiesz, że te pseudo normy to pic na wodę to nie masz co się żołądkować :) poza tym w wieku 16 lat to chyba najwięcej się dzieje - pierwsze piwa, wódki, może coś mocniejszego, pocałunki czasem też, ale to nie norma. Przykładowo moja koleżanka pierwszy raz 'kochała się' (cudzysłów, bo ona z każdym się 'kocha' :D) chyba po 6 podstawówce albo po 1 gimnazjum i potem łaziła i się chwaliła, a niektóre kretynki jej zazdrościły. Normy nie ma, jedni szybciej drudzy później, inni wcale, ale nie ma co się napinać i za wszelką cenę chcieć dojrzewać - to samo przyjdzie. Tak patrząc z perspektywy czasu to były piękne lata, wszystko nowe, nieodkryte... eh :D
Inna sprawa, że teraz w gimnazjach jest trochę inaczej. U nas był niezły bajzel, straszna samowola, ale siostra mojej dziewczyny chodzi do 1 gimnazjum i to co opowiada to tragedia, jakie te dziewczyny są puste i ogólnie chcą się szmacić. Naoglądały się seriali, filmów, szlag wie co jeszcze i żyją chwilą. Nikogo nie chcę obrażać, ani uogólniać, ale jak widzę panienki 15-16 letnie, które wyrywają chłopaków (swoją drogą to są debile, że je tak wykorzystują) w moim wieku albo i starszych to jest to śmieszno-żałosne. A jeszcze jedno. Te co żyją chwilą nie myślą o gumkach, o tym że można 'zajść', złapać wenera itp., bo w szkole ci niewiele powiedzą. Po kilku razach wiele z nich wpada, inne mają opryszczki i inne syfy. Świadomość w społeczeństwie jest przeogromna, ale to temat na inną dyskusję. Amen :D
Przestańcie. Całowałem się pierwszy raz na przełomie 14-15 lat. I co z tego? Jestem żigolakiem? Nie róbcie z igieł wideł
hm mysle ze w dobie internetu i nowinek technicznych,niestety co dla niektorych pryszczatych niudacznikow nadal nie jest to mozlwie.to byl raczej zart/docinek niz stwierdzony fakt..