Szczerzę już sobie zęby na 'The Hunt'. Nawet nie oglądając tego tytułu nie mam wątpliwości,
że jury w Cannes się nie pomyliło. Ma facet swój niepowtarzalny flow.
indeed! Zgadzam się z Tobą w zupełności!
Między innymi ze względu na niego śledziłam festiwal w Cannes - trzymałam za niego kciuki.
Niesamowity aktor, zapadający w pamięć, wcielający się świetnie w rolę! Bardzo ale to bardzo polecam, bo już troche filmów oglądałam z Mikkelsenem ;)
Od 'Jabłek Adama' staram się uzupełniać filmografię z jego udziałem. Dzięki temu trafiłem na rewelacyjną trylogię 'Pushera' i w ogóle na świetne skandynawskie produkcje. Dzisiaj projekcja 'Zielonych rzeźników' z Madsem a za kamerą reżyser 'Jabłek'. Zapowiada się interesująco :)
Też się nie mogę doczekać tego filmu. Obawiam się jednak, że w tym roku w polskich kinach go nie zobaczymy.
Ktoś z forumowiczów rzucił kiedyś linkiem do filmu, którego fabuła jest bardzo podobna do 'The Hunt'. Tutaj znajdziesz link do 'Oskarżonego' http://www.filmweb.pl/film/Oskar%C5%BCony-2005-250574
Film godny polecenia.
Też pozatwierdzam znakomity aktor i już z znakomitym życiorysem filmowym, filmografia godna uznania, chyba najwybitniejszy aktywny skandynawski obecnie aktor. bardzo mnie ucieszyło, że wreście dostał tak dużo znacząca nagrodę bo mu sie za cała karierę to należało. Szkoda, ze w Hollywood robią z niego tylko czarny charakter, ale na Europejskiego kina ma na szczęście znacznie większe pole popisu.