Maite Perroni

Maitè Perroni Beorlegui

8,2
2 095 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Maite Perroni

a po roli w Zbuntowanych gra w co drugiej telenoweli w TV 4

moviefun006

Po pierwsze gdyby Maite nie umiała grać to nie grałaby w tylu serialach, a po drugie jeżeli tak umiesz ocenić to ciekawe jak ty byś zagrał/a?

nm_1996

na pewno lepiej od niej ; ]

moviefun006

No ciekawe

moviefun006

Po pierwsze realia meksykańskich telenoweli są inne niż polskich seriali! Przypominam że nasze sezonowe seriale ala brzydula czy inne pokazują szczyt beztalencia.
Jak byś obejrzał Mi Pecado, nie igraj z aniołem zobaczyłbyś że dziewczyna jednak wczuwa się dobrze w inne charaktery.
A że TV4 wykupuje z nią telki to już co innego!
W Meksyku dziewczyna zbiera dużo nagród jako serialowa aktorka więc o czymś to świadczy. Generalnie w telkach prawdziwymi aktorami jest główna obsada... czasami jakieś postacie grające na 10 odcinków to normalnie ludzie co widać ;p a o lekarzach w serialach już nie wspomne;p

Chile91

Nie pluj się tak, wyraziłam tylko swoją opinię, do której mam prawo ! Dla mnie aktorką jest żadną...Ty możesz ją uwielbiać..

moviefun006

O widzę że poziom reprezentujesz "wysoki" .
Tylko pod jakim kątem ją oceniasz? W ilu rolach ją widziałaś? Aktor gra tak jaką rolę dostał. Zobacz ją w różnych rolach i dopiero oceniaj.
Bo Twoja opinia jest żałosna i śmieszna.

Chile91

Ty jesteś żałosna i śmieszna..moje słowo przeciwko Twojemu. Nie zamierzam się spierać na ten temat. W odpowiedzi na Twoje pytanie...widziałam ją w czterech serialach i we wszystkich jest taka sama.

moviefun006

I co teraz powiesz? Zaskoczona? Nie oceniłam jej na podstawie gry w jednym serialu!

moviefun006

Taka sama we wszystkich to chyba oglądałyśmy inne seriale 0.0

RBD - Lupita skromna cicha inteligentna dziewczyna, chce zostać lekarzem by pomagać chorym dzieciom.
CCEA -MC buntownicza prosta dziewczyna z ulicy
MI Pecado - Dziewczyna o mocnym charakterze dążąca do celu i potrafiąca postawić na swoim.
TDA - Maria dziewczyna z charakterem ale doświadczona przez los lekko zagubiona.

No rzeczywiście bardzo podobne :) szczerze wydaje mi się że może oglądałaś 2 odcinki z każdego serialu... żeby ocenić gre aktorską trzeba wyczuć scenariusz i jaka miała być rola.
Gra aktorska polega na wczuciu się w postać i to że realia meksykańskich telek są inne niż u nas nie oznacza że Maitte jest kiepską aktorką. Wczuła się dobrze w postaci o jednak innych charakterach.
Poza tym została nagrodzona paroma nagrodami więc o czymś to świadczy.

Eh dziewczyno mówisz że lepiej byś zagrała a jakoś nie masz swojej strony na filmwebie ;>
Pozdrawiam i radze trochę poczytać o aktorstwie :)

A zaskoczona jestem twoją reakcją bo reagujesz jakbym co najmniej cię spoliczkowała :) Co mnie dalej uświadamia, że nie reprezentujesz wysokiego poziomu.
Poza tym nie przedstawiłaś żadnych dowodów na kiepską grę aktorską.

Pozdrawiam i dobranoc.

Chile91

Nie muszę Ci niczego tłumaczyć, ani przedstawiać żadnych dowodów. Poza tym zauważ, że choć mamy inne zdania, ja Ciebie nie obrażam i zwroty takie jak 'Ty', 'Ciebie' piszę wielką literą, czego nie można powiedzieć o Tobie :)
Pozdrawiam krytyka filmowego, który na wszystkim się zna.

moviefun006

To forum więc nie muszę trzymać się poprawnej pisowni. Zresztą zwrot "nie pluj się" świadczył sam o sobie .
Nie znam się na wszystkim, ale wiem że żeby ocenić aktora trzeba trochę pomyśleć w jaką role się wcielał i w jakim gatunku. Telenowele nie są ambitne jak filmy hollywood, ale Maitte świetnie odnalazła się w różnych postaciach. Zresztą zawsze jak się krytykuje się cos lub kogoś podaje się przykłady dlaczego - dowody.
A napisanie tylko że po roli w rbd gra w co drugiej telce na tv4 i zagrałoby się lepiej od niej jest dla mnie śmieszne.
po pierwsze nie jej wina że tv4 wykupuje z nią telki.
Jestem pewna że byś lepiej nie zagrała potrzebowałabyś czasu żeby ogarnąć "aha jest kamera i wszyscy się na mnie gapią co ja tu robie" Sami aktorzy wielkiego formatu mówią że pierwsze dni na planach zdjęciowych są trudne.

Tyle chciałam dodać.
pozdrawiam i to tyle z mojej strony.

moviefun006

Skoro po roli w Zbuntowanych gra w co drugiej telenoweli w TV4 to dowód na to że jest dobrą aktorką, ponieważ jej produkcje sprzedają się na cały świat, w przeciwnym razie filmy z jej udziałem poszły by w zapomnienie w Meksyku.

roro1397

"Skoro po roli w Zbuntowanych gra w co drugiej telenoweli w TV4 to dowód na to że jest dobrą aktorką, ponieważ jej produkcje sprzedają się na cały świat, w przeciwnym razie filmy z jej udziałem poszły by w zapomnienie w Meksyku. "

Hahaha!!! Ale się uśmiałam! Twój komentarz, powinien startować w plebiscycie na najbardziej nieobiektywnego i nierealnego posta. Tak się składa, że w meksykańskich telenowelach, nie trzeba umieć zbyt dobrze grać. Twórcy tych seriali, przy doborze aktorów kierują przedewszystkim ich fizyczną atrakcyjnością. To warunek, który Maite akurat spełnia. Niestety z umiejętonościami aktorskimi jest gorzej, oglądałam ją w "Zbuntowanych", "Moim grzechu", "Nie igraj z aniołem", i teraz w "Triumfie miłości". I w każdym serialu gra w taki sam sposób. Cielęce albo zaszklone oczka, maślane spojrzenia i łezki. Ta sama mimika twarzy, niemal te same gesty. Nie poza walorami estetycznymi Maite Perroni, nie ma się tutaj czym zachwycać.

christinearron

Początek mogłaś sobie darować. "Tak się składa, że w meksykańskich telenowelach, nie trzeba umieć zbyt dobrze grać." tu masz widocznie rację, tylko tym można tłumaczyć jej częstą obecność w serialach...i dalsza część Twojej wypowiedzi jest jakby wyjęta z moich ust, bo właśnie to miałam na myśli mówiąc, że we wszystkich produkcjach jest taka sama.

moviefun006

Coprawda ładna, ale słaba pod względem umiejętności aktorka która wylanowała sie rolą w badziewnym serialu o pseudozbuntowanych nastolatkach "Zbuntowani". Praktycznie wszystkie jej telenowelowe role są do siebie podobne biedna, skrzywdzona przez życie i los sierotka.

moviefun006

Łał ameryki nie odkryłaś!

Anaissa

zapewne...nie tylko ja mam takie zdanie :)

moviefun006

Nie trzeba być geniuszem, by zobaczyć niskie umiejętnośc aktoskie Maite,.