Mandy MooreII

Amanda Leigh Moore

7,6
6 154 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Mandy Moore

Czy zwróciliście może uwage na mimike twarzy Mandy ?? Uważam że jest cudowna i mimo iż nie ma zbyt dużego bagażu doświadczenia uważam że jest świetna aktorką i zajdzie naprawde daleko !!! O nią warto obejrzeć film nawet jak jest słaby np. Licencja na miłość ... cienizna ale dzieki niej o wiele bardziej mi się podobał !! Nie jest to jakiś apel zagorzałego fana Mandy Moore ale zwrócenie uwagi na jej możliwości .... pod tym względem jakim wymieniłem w tytule tematu porównałbym ją nawet do Roberta de Niro !!

użytkownik usunięty
Adash

No wlasnie tragedia! To bardzo ladna dziewczyna, ale nie moge patrzec na nia jak strrzela miny, normalnie cos strasznego, mam ochote ja uderzyc wtedy. Ogole nie uwazam, ze jest beztalenciem.

Niestety, ale mam podobne odczucie.WIdziałam ją co prawda tylko w 2 filmach (szkoła uczuć i A właśnie,że tak) i kiedy strzela te swoje smutne/ rozpaczliwe minki, mam ochotę wyłączyć telewizor, bo szlag mnie trafia. Dziewczyna nie nadaje sie według mnie do filmow, gdyz w ogole sie nie rozwija.Oczywiscie sa gusta i gusciki. Pozdrawiam;-)

Binula

Trochę jestem zbulwersowany Waszymi powyższymi odczuciami :P A co do rozwoju Mandy .... hmmm ona jest w moim wieku , więc jeszcze bardzo młoda i ma wiele do udowodnienia !!! Jeszcze Wam pokaże jak gra :P

użytkownik usunięty
Adash

Wątpię. Czy płacz czy się śmieje - zawsze robi tę samą minkę. W ogole się nie rozwija, nic z niej nie będzie.

Moja droga Martito ... hmm kłucić sie nie będe ale swoje wiem :P

Adash

Rozwój rozwojem,ale jest jeszcze jedna rzecz ważna- potencjał. Ona go nie ma.

użytkownik usunięty
Binula

Słuszne spostreżenie.
Podsumowując: jako aktorka - absolutnie nie. Jako piosenkarka - ewentualnie tak. Do piętnastek dotrze.

Co do jej kariery piosenkarskiej to się nie wypowiadam,gyż nie wiem jakie ma piosenki.

Binula

a oglądałaś Szkołe uczuć może ??? Chociaż to film zrobiony z myślą o nastolatkach i przeniesiony we współczesność (akcja w książce rozgrywa sie wczesniej) to naprawde warto obejrzeć ! Dla mnie najlepszy wyciskacz lez na świecie !!! Do tej pory widziałem go około 11 razy !!! I Mandy wykonuje do niego większość ścieżki dźwiękowej która naprawde robi wrażenie !!!

Adash

Oglądałam, film jak na mój gust zbyt ckliwy, nierealistyczny i cuklierkowaty,Mandy Moore mogłaby być, gdyby nie te jej dziwne minki, jak np mówi temu chłopakowi,że nie pójdzie na studia, bo ma raka, itd. Strasznie sztuczna.

użytkownik usunięty
Binula

W porownaniu do innych mlodziezowych filmow, ten nie byl najgorszy. Ale bylby pewnie lepszy, gdyby dali inna aktorkę. A tak w ogole, to znam romantyczniejsze filmy, ten akurat jest sredniak.

DLa mnie ten film również nie był zbytnio romantyczny. Może przez to,że był totalnie naciągany.

Binula

Aleś Cie się ludziska przyczepili! Czepiacie sie filmu że zbyt ckliwy i nierealistyczny ... hmm to adapatacja książki Sparksa a nie kolejny melodramat oparty wyłącznie na pomyśle scenarzysty!

Adash

Książki Sparksa są też ckliwe i jak dla mnie- nieznośne. Dla mnie ich poziom jest troszeczkę wyższy od harlequinów.

Adash

A mnie właśnie irytuje. I to koszmarnie. Mam ochotę wyłączyć film. Ładna dziewczyna, ale jej gra mi się nie podoba. Co do śpiewu też mnie nie zachwyca. Ale przynajmniej jest lepsza od wszystkich Zaców Efronów, Ashleyów, Vanessów i Mileyów. (kim wogóle jest ta Miley?!)

użytkownik usunięty
Mary_Jules

Skąd wiesz, że Mandy Moore jest lepsza od Miley, skoro nie wiesz kim Miley jest :P:P

użytkownik usunięty
Adash

Tak ja zwróciłem uwage na jej mimike i uważam że to głuwnie przez nią Mandy ma tak niesamowity urok. Oczywiście jej uroda, gesty też sprawiły na mnie wrażenie. Ten słodki uśmiech jak mówi "Thank you" powtaża sie w wielu filmach i nie uważam, że przez to sie nie rozwija, właśnie dzięki temu polubiłem komedie romantyczne itp. Oglądałem większość filmów w której ona wystąpiła i musze się zgodzić z Adashem że nawet kiepski film a z nią w jakiejś roli staje się filmem dobrym. Moim zdaniem bardzo dobra aktorka, znakmoita piosenkarka.
Film który sprawił na mnie ogromne wrażenie z nią w roi głównej to "Chasing Liberty". Moim zdaniem jedna z najlepszych komedii rom. przez uzycie najbardziej istotnych cech takich jak romantyzm, oczarowanie, przygody, podróż, piękna kobieta, wkońcu zwariowana miłość, znakomita obsada m.in Matthew Goode który też jest aktorem o wielkim potencjale.
aha i prosze jak ktoś zna jakieś tytuły dobrych komedi rom. TYPU : Chasing Liberty, How to Deal, lub Eurotrip to podajcie.

PS. Kobieta u kobiety nie dostrzeże tego co dostrzec może mężczyzna dlatego rozumie dlaczego nikt tu nie ocenił jej za dobze :-)

użytkownik usunięty

"Kobieta u kobiety nie dostrzeże tego co dostrzec może mężczyzna dlatego rozumie dlaczego nikt tu nie ocenił jej za dobze :-)"

W sensie, że co? zazdrościmy? Nie prawda. Jestem w stanie docenić u drugiej kobiety talent, nawet bardziej, niż u faceta. Taka pani jak Sharon Stone, tio się może poszczycić nie tylko urodą, ale nieprzeciętnym talenten aktorskim. MMandy Moore jest sliczna, naprawdę sliczniutka, ale jak ją widzę, to nie przesadzam, wymiotować mi się chcę. Ona jest jak De Niro - wsyztskich gra tak samo, z takim samym grymasem w każdej scenie podcza wymawiania różnych kwestii.

Oczywiście, że kobieta lepiej oceni od faceta. Wam wystarczt trzepnąć dwa razy rzęsami i już jesteście oczarowani, kobieta dostrzega ukryte drugie dno.

Co Martina De Niro też nie lubisz ???? Jak dla mnie to geniusz aktorstwa! Potrafi zagrąc wszystko co udowodnił wiele razy!!! A jego grymasy z komedii "Meet the Fockers" sprawiły że śmiałem się do łez!!!!!!!!! Mandy jest śliczna i utalentowana! Widać Ty poprostu lubisz ludzi o kamiennych twarzach ... w takim razie polecam lecieć do Watykanu i popatrzeć na żołnierzy kościelnych!

Adash

To takie pieprzenie,
nie kubię Penelope Cruz- widać, nie lubię brunetek i latynosek
Nie lubię Keriy Knightley- nie lubię chudych, jestem gruba i mam kompleksy.
Ludzie, dajcie spokój z takimi dziecinnymi argumentami.
Mandy jest bardzo ładna, ale aktorką jest tragiczną przez duże t. Świadczą o tym jej głupkowate role i fakt, że nie zagrała jeszcze w ani jednym porządnym filmie.

Binula

Szczerze powiem że dotychczas jeden film z jej udziałem mi się średnio podobał! A czy jest tragiczna ?? Ciekaw jestem czy zagrałabyś lepiej!

Adash

Kolejny gówniany argument. Ja mam inny zawód, inne wykształcenie i w tym co robię staram się być najlepsza. Jeżeli będzie cienki bolek, mam po karierze. U aktorów jest inaczej- każdy grywać może, jeden trochę lepiej, drugi trochę gorzej, do tego 90% z nich nie ma w oógle wykształcenia i grają według własnego domniemanego "talentu".

Binula

90% ????? Tak było 35 lat temu! W USA duży odsetek jest tych aktorow natomiast w Polsce bez wykształcenia nie da raczej rady obecnie. Uważam że zrzera Cie zazdrość i tyle.

użytkownik usunięty
Adash

Dlaczego zawsze gdy ktoś mi się nie podoba i mówię o tym glosno, zostaję posądzana o zazdrosc? To nielogiczne, nie mozna komus zazdroscic czegos, co ci się kompletnie nie pdooba, czyz nie?

Adash

A co ma zazdrość do tego? Podasz w końcu jakieś sensowne argumenty czy będą tylko takie dla panienek z Bravo. O polkiej kinematografii to my w ogóle nie mówmy. Tutaj aktorzy kończą "studia" i grają gorzej niż ci ze Stanów bez wykształcenia.

użytkownik usunięty
Adash

Nie uważam że zazdrościcie. Z tym dostrzeżeniem chodziło mi o to że urok jej prawdopodobnie działa na mężczyzn czyli między innymi mimika twarzy która się powtarza w kolejnych filmach i która dopełnia każdy film.
Nie ma się też co oszukiwać bo Mandy nie ma jakieś zniewalającej figury takiej jak np. Angelina Jolie. Ma za to 178 cm wzrostu czyli nie w moim guście bo moj typ to niskie kobiety. Czyli nie jestem jakiś zakochany, chociaż nie ukrywam że mi się podoba.. inaczej bym tu nie pisał.
Mimo to uważam nadal że Mandy ma talent i ma ogromny urok osobisty który działa, wspaniałą mimike która nie powinna się zmieniać co film.
Moim zdaniem jest bardzo dobrą aktorką, ale są gusta różne.

A czy dobrego aktora nie charakteryzuje właśnie to, że co film jest inny, zaskakujący? Cate Blanchett raz jest nauczycielką i matką, raz nieporadną kobietką, raz demonem seksu, ostatnią suką i w końcu Bobem Dylanem. A Mandy Moore jest zawsze słodkim cukiereczkiem.

użytkownik usunięty
Binula

Bo gra w komediach romantycznych i raczej by nie pasowało jakby grała tam ostatnią sukę. Ona pasuje do tego typu filmów idealnie.
ale jak pisałaś wcześniej są gusta i guściki. Pozatym oglądałaś tylko 2 filmy z nią.
Pozdrówka :P

A skąd wiesz ile filmów z nią oglądałam? To,że kiedyś tam pisałam ile, nie znaczy, że od tego czasu nie obejrzałam ani jednego filmu.A dlaczego gra w kom. romantycznych? Bo tylko do takich się nadaje.

Binula

Dla Twojej wiadomosci w Pamietniku ksiezniczki gra "sukę" więc nie tylko cukierka. Ona ma dopiero 24 lata a Blanchett to stara dupa więc w jej wieku Mandy też będzie podobnie postrzegana.

Adash

Swoją drogą- Cate Blanchett to jedna z najlepszych aktorek na świecie. Mandy Moore nawet w wieku 50 lat będzie jej mogła buty pucować. Talent albo się ma albo nie. Jak się go ma, to się go szlifuje, jak się go nie ma, to tkwi się w czarnej dziurze beztalencia do końca życia.

użytkownik usunięty

Ej, no właśnie nie. Był jeden taki film, w którym starała się zagrać wredną sukę. I wyszło tak samo jak w "Szkole uczuć" :). Nie pamiętam tyutłu, wiem tylko, że grał tam jeszcze Kevin sam w domu niepełnosprawnego.

O widzisz Martita zapomniałem! Mówisz o "Wszyscy święci" a jaki był przekaz tego filmu ?? A zobacz ile lat miala Blanchett jak zaczela grac w powazniejszych rolach!

Adash

Po tej starej dupie już dalej z Tobą dyskutować nie mam zamiaru. Prostak z Ciebie i tyle. Pozdrawiam i wyłączam się z tej dyskusji.

Binula

Nie prostak. Byłem zmęczony po pracy a Wy tylko najeżdzacie na Mandy, a ja jako jej "wielbiciel" stawiałem kontraataki może i nie do końca wyrafinowane , lecz tak jakoś wyszło! Jednak Twoj teks o czyszczeniu butów też do najwyszukańszych nie należał!

Adash

heheh, jak w wielu sprawach tu jest podobnie jak z innymi aktor-ami/kami.

Sa tacy co nie lubią Mandy i sa tacy co ją uwielbiają.
Może sie to bierze z tego ze ktos sie zrazil do niej w jakims filmie np: szkola uczuc bo np nie lubi "przeslodzonych" filmow; lub z innego powodu.
Ja akurat musze sie przyznac: jestem facetem (i do konca nie wiem czy to jej uroda przycmiewa moj umysl)ale wlasnie dzieki Mandy tak bardzo spodobal mi sie film "szkola uczuc" i dzieki niej polubilem tego typu filmy. Na inne filmy tak jak i na ten trafilem bo gra w nim Moore. Wczesniej myslalem ze takie filmy to dla malych dziewczynek(ale sie mylilem :)).
Tak jakos jest ze sie przywiązujemy do jakiegos aktora(zenskiego, meskiego)
i potem ogladamy filmy bo w nim jest. Nie widze w tym nic zlego kazdy ma inne idealy i kazdy lubi to co lubi. Oprócz niej tak samo lubie Audrey Hepburn wiec chyba nie mam az takiego zlego gustu :P (w koncu to swietna aktorka)... Pewnie zenska czesc widzow nie przepada za bardzo za Mandy ale tak juz chyba musi byc. Poza tym nie wiem co wszyscy widza w Angelinie Jolie... (wg mnie wcale jakas super piekna nie jest)

Podobnie jest z Deppem. "Co ten depp ma ze wszystkie go lubią." Bo generalnie wszyscy(raczej -tkie) mowią ze jest jednym z najladniejszych. Wiec moze po czesci jego urok przycmiewa zenskie umysly podczas gdy tu jest na odwrot :D (oczywiscie nie twierdze ze jest zlym aktorem, jest bdb aktorem :) )

takze takie moje 2 grosiki

użytkownik usunięty
matix87

Nie ośmieszaj się porównujac Mandy Moore do Johnego Deppa.

widze ze nie zalapalas. NIe chodzi o porownanie deppa do moore. Chodzi o fakt urody... On jest ladny, ona jest ladna
Dziewczyny go lubia, chłopaki ją lubią...
Teraz kapujesz o co mi chodzilo :)
Poza tym, nie tak ostro, w koncu to tylko gusta masy ludzi

matix87

Takie typki jak martita już tak mają :)

użytkownik usunięty
Adash

Tak, dokładnie tak. Takie typki jak Martita mają tak, że mają dobry gust.

Mandy jest śliczna, ale nie odważyłabym się zestawić ją w jednym poście obok Johnego Deppa. Mówisz, że żenska częśc nie przepada z Mandy. To nie jest kwestia jakiejś tam zazdrości. Po prostu nie podoba mi sie jej gra. Jest sztuczna, nie przekonuje mnie i strzela te same miny wciąż i wciąż. Jeżeli chodzi o Deppa - jest fantastycznym aktorem i jest nieprzeciętnie przystojny. Mandy Moore ma jedynie urodę.

Właśnie wszedłem na twoj profil. I powiem że zabawna jesteś. Chyba na przekór dajesz oceny niektórym ludziom. Mandy Moore 1/10 i następne oceny już od 10. Jason Scott Lee i Stuart Townsend po 10/10 .... ha ha ha!! I kto tutaj nie kieruję się wyłącznie urodą!!!??? Co do Stuart moglibyśmy polemizować bo gra różne postacie, ale Lee umie grać tylko sztuki walki! Dziwie się że nie było na Twojej liście J.Law i Brata Pitta !!!!! To już zupełnie byś się pogrzebała! Myśle że znasz sie tyle na aktorstwie co ja na balecie! Koniec i kropka!

Adash

o i jeszcze widze Rudy Youngblood który grał tylko w jednym filmie!!!!!! Weź się dziecko nie wypowiadaj, tylko zajrzyj co tam u twoich barbie !

użytkownik usunięty
Adash

Pójdę śladem koleżanki Binki1983 i zakończę dyskusję z takim cwelem jak ty, który rozmowę o aktorstwie sprowadza do dyskutowania o lalkach barbie. Wiem, że chciałbyś się pochwalić swoją z pewnością niezmiernie imponującą wiedzą z tego zakresu, ale ja już dziękuję. Zastanów się nad sobą, bo płaczesz za kazym razem, gdy ktoś powie, że Mamndy Moore jest "be". Przyjmij do wiadomości to, że każdy ma inny gust, prawdopodobnie większość lepszy od ciebie i nie musisz za to ejchać inncyh ludzi. Bo tym tylko się kompromitujesz kolego.
Dziękuję bardzo. Pozdrawiam serdecznie.

hehe, jak powiedzialem, nie mialem zamiaru zestawiac (gwiazdy)Deppa z ("aktorzynką") Moore razem, (co i tak w pierwszym moim poscie zaznaczylem w jakis sposob).
Moze Depp faktycznie byl "mocnym" przykladem ale tylko taki mi przyszedl do glowy, bo slyszalem ze wszystkie kobiety go uwielbiaja :)
No jeszcze tam chyba byl Bloom i ktos jeszcze, wiecej to juz indywidualne gusta.
Poza tym oczywiscie sie zgadzam, że gra swietnie, co udowodnil w "Piratach", nie chcialem z zadnych fanow Johnego tu obrazac czy cos w tym stylu, chodzilo mi jedynie o unaocznienie problemu... Mam nadzieje, ze sie zrozumielismy :D

Posłuchaj tempa babo! Czy ja powiedziałem że Mandy jest wielką aktorką ?? Powiedziałem że jest bardzo dobra i strasznie ją lubię. Widzisz temat postu wogóle ??? Czy mózg ci juz totalnie wypaliło ?! Cwela to sobie znajdź w rodzinie kretynko! Ja ciebie nie wyzywałem , to ty nie potrafisz zrozumieć że nie masz racji! Uwzięłaś się na Mandy równie dobrze mogła to być Angelina Jolie bo ma duże usta ...a sorry ona oscara dostała to zły przykład! Ale niech będzie Winnona Ryder! Co w niej takiego wielkiego jest ?? Mandy ma dopiero 24 lata i wiele przed sobą ! Jeżeli nie osiągnie czegoś większego niż obecnie to trudno nie będę nad tym płakał , lecz i tak większość zapamięta ją jako uroczą Jamie ze Szkoły Uczuć , przy obejrzeniu którego aż chce się płakać. Nie ruszają cie takie sceny ... spoko twój problem ale nie musisz udowadniać że masz za każdym razem racje i zrównywać z błotem kogoś kto ci pojechał a ty nie wiesz jak sie odszczekać !! Dorośnij !!!!!!!!!!!!!!