http://www.pudelek.pl/artykul/37944/czubaszek_dwa_razy_usunelam_ciaze_boze_jak_t o_cudownie/89/#comment_4f26bdfde23b39d91e000002
Nigdy jej nie lubiłem, ale teraz nią gardzę.
"płód w przeciwieństwie do nich nie jest zdolny do samodzielnego życia".
Akurat zarówno dziecko w np. 4,6 czy 8 miesiącu ciąży jak i 2 letni niemowlak nie są zdolne do samodzielnego życia a jednak nie mówi się o "prawie" kobiety do ich unicestwienia kiedy im się ot tak zechce :).
Dosyć ciekawa argumentacja ... mianem człowieka określać kogoś kto jest zdolny do życia. Czyli wracamy do III Rzeszy, skąd inąd cała ta ideologia mordowania niewinnych jest kopią filozofii tamtych czasów. Selekcja kto i kiedy jest człowiekiem, kto może żyć a kto musi umrzeć.
Nie zauważyłeś chyba że jestem bardziej po twojej stronie i wyrażałem się ironicznie o argumentach lewicy :).
inna sprawa że sam nie jestem ideałem. Osobiście uważam że teraz powinno się ratować jedynie dzieci w krajach kultury wywodzącej się z idei Gracji, Rzymu czy ogólnie pojętego chrześcijaństwa, Cała reszta winna być obojętna ponieważ winno nam zależeć na przetrwaniu cywilizacji i nie nie została zniszczona demograficznie przez barbarzyńców którzy od czasu Mahometa mają manię zniszczenia "niewiernych".
Jak na ironię lewacy mordując miliony ludzi w Europie i w Stanach aż prosząsię by potem samemu zostać zniszczonymi przez muslimów. Jeśli przegramy w XXI wieku to jedyną "pociechą" będzie to że takie zabójczynie jak Czubaszek albo będą rodzić ku chwale Proroka albo jako niewierne zostaną wyciętę przez fanatyków. Tylko to akurat byłaby ogólnie tabletka nie do przełknięcia.
Wiem, odpowiadałem Fornettce :). Co do islamizacji Europy to pokazuje że lewactwo jest odmóżdżone. Obudzi się jak szariat będą wprowadzać w Belgii (już ulice blokuja podczas codziennych modlitw, już maja burmistrzów muzułmanów)
Dziecko nie jest pasożytem. To że chora lewacka ideologia tak postrzega osoby w tej fazie rozwoju to Wasz dramat.
a Ty jesteś religijnym fanatykiem więc my nie jesteśmy w stanie wytłumaczyć Tobie swoich racji. może gdyby nie te linki do stacji Oj'dyra to jeszcze można by było pogadać.
"z genetycznego, biologicznego i prawne punktu rozumowania płód do pewnego okresu nie może umrzeć, dlatego że nie ma mózg. Definicja śmierci to obumarcie mózgu."
i to jest puenta i tak też myślę. ale tak na marginesie - skoro tak jest to czemu do cholery aborcja nie jest legalna?
Bezmózgowie, znasz tę chorobę ? Rodzą się dzieci bez mózgu i jak się rodzą to nie są ludźmi ? Heather i Patrick Walker wpisz w YT. Napisz do nich że kochali "płód".
Z każdego punktu widzenia od momentu połączenia plemnika i żeńskiej komórki rozrodczej mamy do czynienia z człowiekiem. Informacja genetyczna wpisuje sie w materię, powstaje nowy program rozwoju. Teraz kwestia tylko czasu aby to życie wzrastało, tak jak niemowlak potrzebuje czasu aby zacząć mówić, chodzić.
Aborcja jest legalna bo żyjemy w czasach gdzie człowiek chce byc wolny od odpowiedzialności, od podejmowania trudnych wyborów w końcu od myślenia. Dlatego nie nazywa dziecka w łonie matki człowiekiem, bo po ewentualnej "wpadce" nie chce brać odpowiedzialności za nowe życie, stąd aborcja stała się "zabiegiem". Dochodzi do tego przemysł farmaceutyczny. W tej zagładzie niewinnych dzieci obracają się miliardowe sumy.
dzieci z bezmózgowiem najczęściej rodzą się martwe lub umierają w ciągu kilku godzin, góra dni. i tak nie mają szans na przeżycie.
Tu wyjątkowo ciężko się nie zgodzić. Nieważne jakbym nie zgadzał się z tedem to jednak nie widzę w sensu w tym by kobieta po 9 miesiącach była zmuszona by urodzić dziecko które nie będzie miało szansy nawet wyjść z wieku niemowlęcego.
Ale w większości innych wypadków to już co innego.
Powiesz jej mężowi jej rodzicom że postapiła bezsensownie, bo urodziła by samemu umrzeć ?
http://jadwigalegnica.pl/a/myl-dnia/7623-wici-s-wrod-nas-chiara-corbella-petrill o
Beretta Molla, Anna Radosz, w końcu Agata Mróz - historie matek - ikon.
Nie mają, ale nikt nie ma prawa ich zabijać. Podstawowym prawem człowieka jest prawo do życia, nawet kilkuminutowego. Ile dobra powstało przez historię tej pary, trudno oszacować, jedno jest pewne, tutaj wygrywa życie, tutaj wygrywa miłość.
http://www.youtube.com/watch?v=vsfybVa-_uo
Po co się tym tak chwaliła? Ponoć usunęła ciąże, nie zarodek, ale tam już było dziecko które miało 7,8 lub nawet 9 miesięcy. Można powiedzieć że zabiła je. I czym się tak chwaliła? Gdyby dokonała aborcji wcześniej i by się tym tak głupio nie chwaliła, bym jeszcze nic do niej nie miał, ale tak to. No nie wiem, nie chcę nikogo oceniać, ale to co zrobiła, fajne nie było.