Marian Opania

7,9
24 690 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Marian Opania

Marian Opania oświadczył, że nie zagra Lecha Kaczyńskiego w filmie o katastrofie w
Smoleńsku, bo nie zgadza się z poglądami jego brata. Decyzja słuszna, Opania do tej roli
kompletnie się nie nadaje. Podobieństwo fizyczne to za mało. Zafrapowało mnie jednak
uzasadnienie jego wyboru. Otóż aktor, żeby kogoś zagrać, musi zgadzać się nie tylko z nim,
ale i z jego rodziną. Pół biedy, kiedy rzecz dotyczy obsady postaci w królewskich rodzinach.
Jednak co zrobić z fenomenalnymi rolami aktorów grających w „Igraszkach z diabłem” Jana
Drdy? Trzeba natychmiast wzywać egzorcystę. Postacie słynnych dyktatorów powinny być
przez aktorów także pomijane, gdyż takie utożsamienie groziłoby podejrzeniem o zamach
stanu. Każdy, kto zagra Unabombera – Teda Kaczyńskiego – powinien zostać natychmiast
aresztowany przez ABW. Zwłaszcza że motywacja do tego typu działań służb choćby ze
względu na nazwisko może być w tym wypadku naprawdę mocna.

Opania ma oczywiście prawo grać tylko tych, z którymi się zgadza. W „Człowieku z żelaza”
zagrał gnidowatego dziennikarza, który miał inwigilować strajkujących w stoczni. Wystąpił
naprawdę z wielką werwą. Tam nic mu nie zgrzytało. Widać do roli świetnie pasował.

Lipiniorz25

On chyba pana Mariana nie obraża.

Lisowczyk

*nie jestem zadnym warszawiakiem,nie bede...." /wstaw w odpowiednie miejsce/

Predator10

Do Afganistanu także.

dziubek1991

Nie wiem czy jesteś naiwny czy głupi ale coś Ci wytłumaczę.
Opania nie zagra Kaczyńskiego bo się boi.
Dlaczego się boi? Bo Polska to postkomunistyczna republika bananowa. W Polsce nie rządzą patrioci tylko kamerdynerzy Kremla i Berlina. Ten układ trwał do póki rządził PiS i dlatego trzeba było go odsunąć. Olszewski chciał wcześniej też oczyścić kraj z szumowin i także go odsunęli.
Kaczyńskiemu można zarzucić różne rzeczy ale na pewno nie to że był zdrajcą jak Wałęsa czy Kwaśniewski.
Drogi dzieciaku. Polska nie jest normalnym krajem.
A polska elita aktorska wywodzi się z komuny, której wszystko zawdzięcza. Rozumie teraz człowiek?

Lisowczyk

alkoholik, kupa gowna, szmata masz bardzo ubogi jezyk...i tu powstaje pytanie dlaczego to robisz? Co sie stalo ze masz w sobie tyle nienawisci... kiedy ta choroba toczaca ten kraj we wzajemnej nienawisci przeminnie? byc moze wtedy ten kraj nie bedzie taki biedny...

KaciorAlku

Nie pisz z gosciem.To elektorat pisowski czyli nic tylko agresja i obrazanie.W dodatku to podobno katolicy....
W realu nie ma nic do powiedzenia to anonimowo moze sie tu "wyszalec"

Lisowczyk

Gazeta Polska to to samo co wyborcza jedna i druga przegina w swoja stronę, chociaż myślę, że wyborcza to robi bardziej wyrafinowanie a gz. polska bardziej agresywnie. Lisowczyk teoria spiskowa we łbie się toczy, po wypitym alkoholu robi się nos czerwony i człowiek robi się zawistny. To już dawno udowodniono. Łapy drżą, nie chce się pracować i szuka się układu który to spowodował. Popieram Olbrychskiego, ze ludzie nic nie potrafiący, tzw beztalencia są agresywne, szukają winnych za swoje nieudacznictwo, tropią spiski, które ich pozbawiły państwowej kasy. Wchodzą na fora i plują na ludzi. Do roboty Bolkowie, kapusie w zakładach pracy, schematyczne, nie potrafiące wyjść po za ramy Bolki...

KaciorAlku

oczywiście nie twierdzę, ze w tym kraju jest dobrze...ale Bolkkowie go psują jeszcze bardziej...

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Lisowczyk

Jesteś spokojnym czlowiekim a pakowałbyś ludzi do wiezienia, no coz mala sprzecznosc, pomimo ze napisalem ze masz czerwony nos nie zaregowales agresywnie u to sie chwali. Mamy calkowicie inne poglady, ale zyjemy w jednym kraju i trzeba sie szanowac, wiec szanuj innych. pozdrawiam

użytkownik usunięty
Lisowczyk

Też jestem spokojnym człowiekiem, ale każdego kto mówi, że to był zamach, kazałbym rozstrzelać.

Jak można tak nie myśleć...

Bez komentarza.

dziubek1991

http://vod.gazetapolska.pl/366-ostatnie-tango-rzeczypospolitej

Karatos

Karatoas czu Kupa koas nie wiem, co wykluczasz z dyskusji ludzi na podstawie wieku, śmieszne i żalsne, debilne...

Karatos

Zjezdzaj z Filmweba prowokatorze i nedzny trollu,kazda twoja wypowiedz jaka znalazlem to prowokacja do kłótni,idz swoje ToyStory ogladac i nie wypowiadaj sie,jesli niemasz nic do powiedzenia.

Lipiniorz25

Widac po tym forum kto nakręca atmosferę nienawiści:) Niestety mam to w domu, PiSusara który sieje fermenty wśród rodziny, nie tylko na tle politycznym ale jego każdym ostatecznym argumentem jest A bo ty pewnie jesteś za PO! I tutaj jest dokładnie to samo, ktoś o czymś pisze całkiem sensownie i spotyka się z argumentami, że jest lewakiem czy POwcem.

alien_2

Atmosferę nienawiści nie tylko na tym forum ale w kraju nakręcają osobnicy typu Niesiołowski,Kutz,Wajda,Bartoszewski,Palikot,Biedroń,Środa,Kalisz ,itp.Ja nie wiem co wyprawia PIS ,który od 5 lat nie rządzi ,wiem co wyprawia partia rządząca :
1-Zamyka się do więzienia za drobną kwotę matkę dwójki dzieci a Jej pociechy umieszcza się w
w Domu Dziecka!
2-Wypuszcza się na wolność prawie wszystkich oskarżonych z Mafii Pruszkowskiej!
3-Gdzie właściciel Amber Gold nie płacił podatków i służby milczały jak grób!
4-Gdzie można obrażać śp. Prezydenta Lech Kaczyńskiego ,zaś za podobne czyny teraz trafia się do więzienia!
5-Gdzie można obrażać elektorat partii przeciwnej nazywając Ich moherami,bydłem,watahą!
6-Gdzie żaden z ministrów nie ponosi odpowiedzialności politycznej ,zaś winni są tylko obywatele!
7-Gdzie mamy Sądy na telefon np. w Gdańsku!
8-Gdzie karze się sądownie osoby z opozycji za prawie każde słowo natomiast za takie same przewinienia osoby z partii rządzącej się uniewinnia!
9-Gdzie za katastrofę pod Smoleńskiem nikt z rządzących nie poniósł odpowiedzialności a obciąża się tych co zginęli tragicznie!
10-Gdzie zamiast budowy dróg tworzy się fotoradary!
11-Gdzie po słowach premiera jaki to abonament RTV jest niesprawiedliwy i anachroniczny robi się polowanie na tych co nie płacą by Państwo Lisowie mieli odpowiednie apanaże!
12-Gdzie ze znanej na Śląsku aferzystki przez którą skarb państwa stracił miliardy zrobiona drugą Joanne Dark
13-Gdzie wybudowano najdroższe w Europie stadiony i autostrady ,które nie nadają się do niczego w dzień po otwarciu.
14-Gdzie tylnymi drzwiami wprowadzono wiek emerytalny 67,gdy miliony młodych jest bez pracy
15-Gdzie premier obiecywał,że miliony wrócą z emigracji,a miliony wyjeżdżają

Można by wymieniać w nieskończoność,ale nie warto się wkurzać.Może coś wesołego na rozluźnienie:

Międzynarodowy zjazd lekarzy,którzy opisują osiągnięcia medycyny w swoim kraju: Chirurg z Izraela mówi: "U nas medycyna jest tak zaawansowana, że jesteśmy w stanie obciąć facetowi jaja, przeszczepić drugiemu i już po sześciu tygodniach będzie biegać w poszukiwaniu pracy". Chirurg z Niemiec mówi na to: "Chwalebne bardzo takie osiągnięcia, ale to i tak mało. U nas jesteśmy w stanie wyciąć komuś połowę mózgu, przeszczepić drugiej osobie i już po czterech tygodniach będzie latać w poszukiwaniu pracy". Rosyjski chirurg włącza się: "Panowie! Niewątpliwie są to osiągnięcia, ale nie ma co ich równać z naszymi! Jesteśmy w stanie wyciąć połowę serca człowiekowi, przeszczepić drugiemu i już po dwóch tygodniach będzie biegać jak nowo narodzony w poszukiwaniu pracy". Polski Chirurg na to: "Panowie, wasze badania i osiągnięcia są godne podziwu, ale to pomoc dla jednego człowieka. U nas w Polsce jak 5 lat temu zgarnęliśmy jednego faceta bez jaj, bez mózgu i bez serca, i zrobiliśmy z niego kanclerza, to teraz cały kraj szuka pracy.

thanau

Powiedz mi co według Ciebie było lepsze za czasów Kaczyńskich?
Uważam niestety, że wszyscy politycy są siebie warci. Tusk robi przekręty, ale Kaczyńscy też robili. I Kwaśniewski robił. Każdy polityk jest taki sam.
Mówię o czymś innym. Ludzie z PiSu dzielą ludzi na PiSowców i tych, którzy ich nie popierają. Dla nich automatycznie są przeciwko wszystkiemu co święte i prawe. Nie rozumieją, że mogą byc dobrzy ludzie, którzy w PiS nie wierzą. Każdą krytykę odbierają osobiście. Po Tusku można jeździc, o prezydencie nie powiedzą inaczej tylko ten Komorowski, ale wszystko co powie PiS jest święte. Skoro teraz jest tak źle, a wtedy było tak wspaniale to dlaczego przegrali wybory? Może dlatego, że wtedy wcale lepiej nie było?

PEACEandLOVE

Napisał przecież prawdę. Boli?

karpetians

nie musisz odpowiadać, sprawdziłem skąd jesteś, teraz zapier.dalasz na wzmywaku na zielonej wyspie i zyje sie lepiej hahaha

PEACEandLOVE

Pech, przygłupie. Jestem z Polski i wstydzę się tego, że w MOIM kraju wychodowano matołków. Ziejących nienawiścią pseudo patriotów, antysemitów, homofobów... Gdzie Ty się uczyłeś? W ZDZ-tach?

karpetians

A żyje się lepiej.

karpetians

Oczywiście ze żyje się lepiej tylko trzeba to wykorzystać być kreatywnym, przekwalifikowywać się, kształcić i iść do przodu i naprawdę można to robić uczciwie...narzekania, plucie na innych, oskarżanie o układy niestety cofaj w rozwoju, czynią człowieka agresywnym, nie zdolnym do kontaktów z ludźmi, nie potrafiących rozmawiać...

PEACEandLOVE

TY NIE MASZ ARGUMENTÓW. HAHA! Jesteś zwykłym trollem który masturbuje się po każdej swojej wypowiedzi. Polska stała się krajem pełnym pajaców Twojego rodzaju. F.O.A.D.

PEACEandLOVE

Człowieku jesteś chory, "alien-2" i "karpentias" piszą sensownie, argumentują, a ty tylko siejesz neinawisz i pieprzysz coś od rzeczy. Podaj choć jeden sensowny argument na wypowiedź aliena. Skoro PIS jest taki swietny to czemu było trzeba zwoływać przedwczesne wybory, które przerżnął dwa razy z rzędu ? Choć nie, nie odpowiesz mi tylko będziesz wyzywał mnie od "peowców", bo na nic innego cię nie stac śmieszny człowieczku

dziubek1991

To nie są sensowne argumenty tylko pieprzenie o Chopinie.
Za PiS nie było walki z opozycją, seansów nienawiści, wyrzucania dziennikarzy z pracy itd.
PiS w dużej mierze się nie utrzymał przez nagonkę medialną a to że 80 proc Polaków to inna sprawa.

Lisowczyk

a media publiczne czyje byly, podczas wyborow? nie pamietasz juz

dziubek1991

80 proc Polaków to debile.
Może mi powiesz co dobrego Tusek zrobił?
Za PiS nie było takiej zapaści gospodarczej, długów, bezrobocia.
Tusk nic nie robi ale lemingi Twojego pokroju się nim podniecają.

Lisowczyk

Większość uważa, że większość to debile:) A może większość chce sobie normalnie żyć bez wkręcania się w te afery polityczne? Skoro wiadomo, że ludzie swoje a politycy swoje to po co sobie szarpać nerwy? Chyba nie sądzisz, że politycy służą jakiemukolwiek dobru?:)

alien_2

Politycy nie mają wśród ludzi dobrej opinii ale nie wiem czy aż tak surowo trzeba wszystkich oceniać.
Są na pewno takie grupy, które mają ciekawe inicjatywy ustawodawcze.
Na pewno są też tacy, których główne zajęcia to ziewanie na obradach i branie za to pieniędzy.

Lisowczyk

Mam wrażenie, że polityków nikt nie wybiera przez ich kompetencje tylko przez ich popularnośc. Bo jeśli nie to skąd w Sejmie Grodzki/Grodzka, Biedroń, Agent Tomek? Sejm to nie jest dla nich miejsce. A skoro studiowałeś prawo to pewnie któryś profesor raczył powiedziec wam ile % prawników znajduje się w Sejmie. To jest chyba żart żeby prawo tworzyli ludzie, którzy z prawem nie mają nic wspólnego:) I nie powiesz mi, że PiS to sami fachowcy, którzy robią wszystko by ludziom żyło się lepiej:)

alien_2

Heh. Nie trzeba być prawnikiem, żeby wiedzieć, iż w Sejmie jest mało fachowców od tworzenia prawa. Moja praca magisterska jest w skrócie o wadach polskiego systemu prawnego.
Nie mam pojęcia ilu fachowców jest w PiS ale wiem, że prof Gliński jest sto razy lepszą alternatywą od Tuska, który już chyba ma odciski na kolanach od klęczenia przed Berlinem i Moskwą.

Lisowczyk

Przypominam, że premierem PiSu był Kazimierz Marcinkiewicz- fizyk;)

alien_2

He he :) Tylko, że jest małe ale. Zacytuje Wikipedię niczym Bronek Komoruski.
W 1992 ukończył studia podyplomowe w zakresie administracji na Wydziale Prawa i Administracji Uniwersytetu im. Adama Mickiewicza w Poznaniu.
Rozpoczął studia doktoranckie na Wydziale Nauk Ekonomicznych i Zarządzania Uniwersytetu Szczecińskiego pod kierunkiem profesor Teresy Lubińskiej, późniejszej minister finansów w jego rządzie.

alien_2

A Donek jest tylko historykiem co go wyklucza jako administratora.

Lisowczyk

Nigdy w życiu nie głosowałam na PO:)

alien_2

To dobrze. Wyznanie, że głosowało się na tę partię to takie samo wyznanie jak to, że ma się hemoroidy. Kłopotliwe.

Lisowczyk

Głosowałam na SLD, prawie zawsze.

Lisowczyk

Wiesz, nie można też porównywać obu sytuacji bo w innej sytuacji rządził PiS, a w innej PO. Choć fakt faktem uważam, że rządy PO są beznadziejne. Nie jestem fanatykiem PiS-u, ale uważam, że to mniejsze zło. W tym rządzi najbardziej doskwiera rażący brak kompetencji. Nawet nic się nie robi by tą partanine jakoś zakamuflować.

Pawuloniasty

Zgodzę się z Tobą w pewnym sensie. Tusk rządzi w czasach trudniejszych ale...jest jak najbardziej odpowiedzialny za zatapianie, niszczenie gospodarki oraz zadłużanie kraju, powiększanie się bezrobocia i rozsprzedawanie majątku narodowego.
Natomiast piszę z pełną odpowiedzialnością, że Tusk to zaprzaniec. Świadomie ustępuje Berlinowi i Moskwie realizując ich interesy. Przykłady pierwsze z rzędu: zbrodnia smoleńska oraz stocznia gdańska. Dla niego nie liczy się Polska. Ma ją w dupie. Liczy się władza, pr oraz sondaże.

Pawuloniasty

Silna Polska jest niechciana przez Berlin i Moskwę.

Lisowczyk

Nie da się ukryć. Najgorsze, że stado baranów nadal idzie za PO w ogień.

Pawuloniasty

"Co pozostanie z polskości, gdy odejmiemy od niej cały ten wzniosło-ponuro-śmieszny teatr niespełnionych marzeń i nieuzasadnionych urojeń? Polskość to nienormalność - takie skojarzenie nasuwa mi się z bolesną uporczywością, kiedy tylko dotykam tego niechcianego tematu. Polskość wywołuje u mnie odruch buntu: historia, geografia, pech dziejowy i Bóg wie co jeszcze, wrzuciły na moje barki brzemię, którego nie mam specjalnie ochoty dźwigać... Piękniejsza od Polski jest ucieczka od Polski - tej ziemi konkretnej, przegranej, brudnej i biednej. I dlatego tak często nas ogłupia, zaślepia, prowadzi w krainę mitu. Sama jest mitem”-Donald Tusk"Znak"1987 roku (nr. 11-12)