Marilyn Manson

Brian Hugh Warner

7,6
536 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Marilyn Manson

Te jego zabawy w małego diabełka są dla mnie po prostu żenujące. Śmiać mi
się chce za każdym razem gdy widzę zdjęcie jego chudej, pomalowanej na
biało mordy. Ten gościu się gdzieś bardzo zgubił i poza swoim światem już
nic nie widzi, żal mi go.

PS Żal mi też jego fanów, którzy myślą że on jest fajny dlatego że sra na
scenę i zagryza kurczaki...

Cryworld

Dobrze gadasz. Współczuję ludziom, dla których marylin manson jest idolem.

użytkownik usunięty
Cryworld

A mi żal jest was.
Nic o nim nie wiecie, a się wypowiadacie.
Ja jestem jego fanką i się tego nie wstydzę!

Gdybym nic o nim nie wiedział to bym się nie wypowiadał. Pewnie myślisz teraz że jestem osobą która wszystkich inaczej wyglądających ludzi podsumowuje jednym słowem - "idiota"... Tak na szczęście nie jest.
Z początku myślałem że Marilyn po prostu chce pokazać sarkastyczny obraz współczesnego człowieka, pęd za oryginalnością, chęcią bycia popularnym za wszelką cenę i przywiązanie ludzi do wiary. Wiesz, myślałem że on spogląda na świat z dystansem i widzi ludzi którzy są zwykłymi szczurami w niekończącym się wyścigu i po prostu ich parodiuje. Myślałem że on robi to wszystko po to żeby ludzie wreszcie się ocknęli i zobaczyli jak naprawdę są śmieszni i godni pożałowania. Ale w pewnym momencie zrozumiałem że on wcale nie patrzy na świat i innych ludzi z dystansu, tylko widzi ich przez pryzmat swojego wyimaginowanego świata. On nikogo nie parodiuje, on po prostu jest śmiesznym i godnym pożałowania człowiekiem, któremu zależy tylko na sławie i na tym aby odróżnić się od innych ludzi, którymi tak naprawdę gardzi. Do tego jeszcze jest wręcz niemiłosiernie sztuczny, nie ma w nim żadnej prawdziwości. To tak jakby ktoś stał przed lustrem i ciągle patrzył na to jak wygląda.

Co do trochę innych ludzi to wspomnę tutaj chociażby o Brianie Molko, którego bardzo szanuję. On też odróżnia się od innych, też tak jakby żył trochę z boku naszego świata, tak jakby zamknięty w świecie swoich myśli i przeżyć. Dla mnie on jest po prostu prawdziwy, nikogo nie udaje tylko we wszystkim jest sobą. Naprawdę fascynująca osoba.

Cryworld

Mimo wszystko nie zgodzę się z twoim twierdzeniem dotyczącym Mansona. Wiem, że ludzie raczej krzywo patrzą na to co robi i na pewno jest to także pod publikę, bo o to naprawdę w tym biznesie chodzi. Nie wciskaj mi kitów, bo gdyby naprawdę na tym komuś nie zależało to by nie wydawał płyt i nie zarabiał na tym kasy tylko by śpiewał do zeszytu. Twoje porównanie do Briana Molko jest nie na miejscu w tym wypadku. Jeżeli chodzi o Mansona to bzdurą jest twierdzenie o sraniu na scene i urywaniu głowy kurczakom. To stwierdzenie dokładnie obrazuje twoją wiedzę na temat jego osoby. Swojego czasu przeczytałam wszystkie książki o MM i tobie też polecam 'Dysleksję', bądź 'Trudną drogę z piekła'. Obejrzałam też wiele wywiadów i dochodzę do wniosku, że jest bardzo inteligentną osobą, która jasno wyraża swoje poglądy. Wypowiada się bardzo oszczędnie, ale jego wypowiedzi są przemyślane. Wbrew pozorom nie jest żadnym szarlatanem i wyznawcą szatana, a miłym gościem, który daje niezłe show na scenie, to wszystko. Cechuje go to, źe jego występy nie są zrobione pod kartkę, gdzie punk po punkcie realizuje każdy punk programu. Ma świetny kontakt z publiką i zachowuje się bardzo naturalnie na scenie. Co do samego makijażu i reszty - nie widzę w tym nic zbytnio ekscytującego. Polecam: http://www.youtube.com/watch?v=OHh-d3qidFI

użytkownik usunięty
maggie_magda

O kurde, nie "Dysleksja" tylko "DYSEKCJA"! No ale to prawie nieznaczący błąd;)

Cryworld

Polecał bym raczej spojrzeć na muzykę, która moim zdaniem jest naprawdę dobra.
A jego wizerunek szczerze, nie ma dla mnie znaczenia, dobrze się w tym czuję, robi to, dla kontrowersji, ok.
O to w tym biznesie chodzi, ale nie odwala żałosnej chałtury, w przeciwieństwie co do nie których " twórców".
Sam, Manson powiedział kiedyś, że " facet z ostrym makijażem na twarzy, nie może siebie traktować zbytnio na serio".
I wątpię, aby ktoś poza wielkimi fanatykami( ludźmi nie dojrzałymi?), próbował się do niego upodabniać czy widzi w nim swojego idola.
Pozdrawiam

Cryworld

jednak mimo tego nie zaprzeczysz, że jest bardzo inteligentnym kolesiem :) Ja tam jego piosenki i kreacje lubi, ale jego czar prysnął dl mnie po wyjściu z gimnazjum :P Co nie oznacza, że uważam go za debila. To jest po prostu cwany, idealnie manipulujący i inteligentny gnojek ^^ :)

Cryworld

Nie podoba mi się, że głównie oceniasz go po jego wyglądzie. Mi nie przeszkadza jak on wygląda, bo ja nie oceniam po tym człowieka. Jeśli on się z tym dobrze czuje to kogo to powinno obchodzić? Ja cenię go za jego muzykę i teksty piosenek, które pisze. Nie każdy umiałby napisać coś takiego. Ma niesamowity głos, który jest wyjątkowy.

Ania_1407

żal mi cię ania .

ziomek555

A to czemu? Wiesz, mi bardziej Cię żal, bo pewnie słuchasz jakiś popowych pioseneczek, które nie wydobywają się z serca wykonawcy.

Ania_1407

Ja nie słucham muzyki. Uważam, że słuchanie muzyki jest żałosne.

ziomek555

A co jest żałosnego w słuchaniu muzyki????????

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ziomek555

wydaję mi się, że właśnie spotkaam najpardziej pustą osobę na FW... uważasz że twoje odpowiedzi będą jakkolwiek poważnie potraktowane jak nie potrafisz ich uzasadnić? Nie słuchasz muzyki a wypowiadasz się o postaci która się głównie muzyką zamuję i to właśnie w niej można zobaczyś oblicze samego Mansona... równie dobrze bogłabym powiedzieś że jakiś film jest beznadziejny bez wcześniejszego obejrzenia go...

Eanvy

To po czym stwierdzisz czy jestem debilem?

ziomek555

po Twoich wypowiedziach, tak jak ty stwierdzasz że Manson jest debilem po zapoznaniu się z jego wizerunkiem, w Twoim mniemaniu ja też jestem debilem, bo nie zgadzam się z Twoja wypowiedzią

Eanvy

Gadasz głupoty. Niema sensu z tobą dyskutować.

ziomek555

racja, mogę to samo powiedzieć o Tobie, skoro jest ci żal ludzi o odmiennym zdaniu

m0bscene

po przeczytaniu twojego postu jestem przekonany, że muzyka mansona naprawdę ogłupia. Ile masz lat? 11? buahaha. Śmieszna jesteś.

ziomek555

No comments. W zasadzie po tym zdaniu wiem o Tobie wszystko.

ziomek555

"Uważam, że słuchanie muzyki jest żałosne"

Aż nie wierzę. Nie spotkałem się jeszcze z tak kretyńską wypowiedzią na FW. Chylę czoła. To tak jakby stwierdzić że jedzenie jest żałosne, bądź jazda na rowerze -,-"

Cryworld

Jest inny, inny i jeszcze raz inny. Jego muzyka ma dobra nutę i dość mocne przesłanie. Nie widzę nic złego w tym, że ma 'na biło pomalowaną mordę'. Przez to odzwierciedla to co robi. Nie widzę go w naturalnej fryzurze i bez makijażu. Jego wygląd pasuję do jego osobowości i do tego co robi. Bo nie widzę Dody grającej metal. Ja także obejrzałam filmy dokumentalne oraz wywiady i twierdzę, że jest bardzo inteligentnym człowiekiem. Każda z jego wypowiedzi jest przemyślana.. Więc Twój sposób myślenia jest wręcz idiotyczny.

Cryworld

Jak to powiedział sam Manson: "Ci, co mnie nienawidzą, niech nienawidzą jeszcze bardziej."

To miło, że założyłeś ten temat. Mam nadzieję, że poczułeś się wówczas lepiej.

W kwestii Brian'a Molko jestem skłonna się z Tobą zgodzić.

Razerka

Myślisz, że jesteś fajna?

ziomek555

Nie, a Ty?

Razerka

Na pewno jestem fajniejszy od psychopaty mansona

ziomek555

Olaboga!
Następna mądra postać na portalu -_-'

ziomek555

Tak w ogóle to czy mógłbyś rozwinąć tą swoją myśl "słuchanie muzyki jest żałosne"?
Niesamowicie mnie to nurtuje.

ziomek555

LITOOOOOOOOOOśCI. Błagam. Skręca mnnie w środku. Prosze nie piszmy wiecej juz nic w tym temacie.

Niech ziomek555 zapadnie szybko w niepamiec i ten temat szybko zniknie z filmwebowej listy najnowszych tematów dotyczących Mansona.

m0bscene

Ktoś nie lubi twojego idola!!! Straszne! Powinienem pójść za to do więzienia!!

ziomek555

Straszne, to jest Twoje zachowanie. Skoro nie lubisz tego artysty, po prostu nie wchodź na tematy z nim związane. Zastanawia mnie, co Ty tutaj właściwie robisz? Nie musisz starać się na siłę pokazać, jak to Ty go bardzo nie lubisz.
To nie ma sensu.

Razerka

Ouu!!! cenzura działa jak należy.
Chciałem tylko przetestować.
Pozdrowienia dla tego wzorowego obywatela, który usuwa wulgarne posty. Tak trzymaj stary popieram Cię w 200%.

Razerka

Chyba od tego jest forum, żeby dyskutować. Więc nie gadaj głupot, żebym tu nie wchodził, bo to jest bez sensu.

ziomek555

Tak, jest po to, aby dyskutować. Jednak Ty nie masz nic sensownego do powiedzenia w tym temacie, ponieważ nie znasz tego artysty.

Razerka

on jest artystą?

ziomek555

Tak.

Jest nie tylko muzykiem. Ponadto zajmuje się również aktorstwem, malarstwem, reżyserią, a nawet niegdyś pisarstwem.

Cryworld

Koleś, przeczytaj jego dwie biografie to pogadamy -.- Nie wiesz o nim nic -.- Tylko to jakie ma poglądy, jaką muzyką się zajmuje i jak wygląda, a tak naprawdę to nie wiesz nic -.- Jak śmiesz obrażać człowieka który wiele przeżył.?! Ja myśle że chciałeś się po prostu popisać i wymyślić taki temat, aby wszyscy o nim dyskutowali. Jedni twierdzą że on jest debilem czy kimś innym, ale dla nie których jest wielką osobą, podobnie jak dla mnie. Założę się że nawet nie wiedziałeś o tym że Marilyn Manson to zespół -.- Wszyscy go tak nazywali ponieważ się przyzwyczaili a tak naprawdę ma na imię Brian Hugh Warner, założę się że tego nie wiedziałeś -.- I ciekawe.. jeżeli znasz 'Marilyn'a Mansona' to ciekawe czy znasz imię np. gitarzysty.? to przecież zespół. Bardzo proszę, chętnie poczytam. -.- Jeżeli chciałeś pisać o Brianie to coś ci nie wypaliło.! -.- Następnym razem zanim kogoś skrytykujesz, dowiedz się o nim więcej albo wgl nie pisz, tak będzie lepiej dla nas wszystkich.! -.-