Marilyn Monroe

Norma Jeane Mortenson

8,4
8 465 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Marilyn Monroe

Są różne wersje na temat śmierci Marilyn.
Niektórzy uważają że została zabita ponieważ za dużo wiedziała a inni że popełniła samobójstwo.
Kiedyś oglądałam film o jej życiu no i powiedziano tam że znaleźli ją martwą w apartamencie. Podobno przedawkowała z lekami,na dodatek popijała je alkoholem. Sama nie wiem co na ten temat myśleć. Waszym zdaniem jakie były okoliczności śmierci Marilyn ?

olas_2

Czytałam, że miała mieć operację i zainterweniował jej kochanek, który z obawy staconej pozycji coś podmienił chyba czy coś. I po kilku godzinach "lek" zaczął działać. Pisało, że jak ją znaleźli to miała słuchawkę w ręcę i że ten gościu sprawdzał co jakiś czas dzwoniąc czy żyje.

Julia_18

przedawkowała pewnie specjalnie.....zresztą czytając jej biografie nie zdziwiłbym sie

olas_2

Postanowiłem ostatni raz wypowiadać się na temat jej śmierci...

Z tajnego raportu FBI dotyczącego śmierci Marilyn Monroe wynika, że legendarna aktorka została nakłoniona do samobójstwa podstępem, a w spisku uczestniczył między innymi senator Robert Kennedy.

Ciało 36-letniej seksbomby znaleziono w sypialni jej domu w Brentwood 5 sierpnia 1962 roku. Śledztwo wykazało, że przyczyną śmierci Monroe było "prawdopodobnie samobójstwo", do którego doszło w wyniku zatrucia barbituranami, jednak zgodnie z licznymi teoriami spiskowymi gwiazda umarła z powodu swojego romansu z Kennedym.

Ujawniony niedawno raport FBI, do którego dotarł australijski filmowiec Philippe Mora, sugeruje, że aktorka została nakłoniona do samobójstwa przez osoby, które dały jej do zrozumienia, iż zostanie uratowana w odpowiednim momencie.

Autorzy raportu przypuszczają, że spiskowcy, wśród których byli m.in. psychiatra Monroe Ralph Greenson, jej gosposia Eunice Murray, jej sekretarka Pat Newcomb oraz szwagier Kennedy?ego - aktor Peter Lawford, pozwolili aktorce umrzeć. Z dokumentów, które wpłynęły do FBI w październiku 1964 roku, wynika, że Lawford wiedział od przyjaciół Marilyn, iż gwiazda często podejmowała próby samobójcze, aby budzić współczucie.

Małżonek Patricii Kennedy porozumiał się prawdopodobnie z psychiatrą aktorki, który przepisał Monroe odpowiednie leki.

- Robert Kennedy dzwonił do Petera Lawforda z pytaniem, czy Marilyn już zmarła. Marilyn targnęła się na swoje życie zakładając, że lekarze wypłuczą jej żołądek, a całe wydarzenie zyska jej współczucie, jednak psychiatra nie przyjechał do niej, dopóki nie było wiadomo, że już umarła - spekulowali autorzy raportu sugerując również, że Monroe została "uciszona", ponieważ zagroziła Kennedy?emu ujawnieniem ich romansu, kiedy zrozumiała, że polityk nigdy nie porzuci dla niej swojej żony Ethe

Good_Enough

Ciekawa teoria gdzie ją znalazłeś? oby to była prawda bo nie wierzę że Marilyn popełniła samobójstwo