Właśnie na TVP1 leciał francuski dokument "Marilyn, ostatnie seanse". Wg. mnie jeden z lepszych, bardzo obszerny, dokładny, ze świetnym polskim narratorem. Oglądał ktoś może?
Ja też oglądałam... film bardzo dobry ale również bardzo smutny, jednak została legendą i może własnie dlatego, że miała tak przewrotne życie. Była samotna to ją zniszczyło...
Smutne jednak dla mnie zawsze będzie ikoną!!
Piosenka na końcu filmu
Mam pytanie ? Może ktoś wie, jak nazywa się piosenka z końca filmu, bo nie umiem jej znaleźc
To może nie chodzi o to, czy był smutny, czy wesoły itd. Przesłaniem filmu było ukazanie, kim faktycznie była Marilyn, kiedy nie grała w filmie... Tak naprawdę nie była tylko obiektem pożadania, ale taką samą osobą jak inni, którzy są dręczeni problemami. Wielu zawsze myśli, że problemy gwiazd się nie trzymają. A jednak, tylko jest taka róznica, że aktorzy potrafią to nieźle ukryć...
Kur** mać! Po raz kolejny go przegapiłem :/ Na szczęście przeczytałem książkę na podstawie, której powstał. Ciekawe kiedy znowu go puszczą...
ja właśnie też przegapiłam :/ książkę też czytałam ale fajnie byłoby i to zobaczyć. może wie ktoś gdzie można znaleźć?
Tak, film jest bardzo dobrze zrobiony, świetne materiały, zdjęcia, krótkie fragmenty nagrań. Klasa. Tyle trwa dobry dokument, a nie 35 minut.
Najpierw obejrzałam dokument na tvp już jakiś czas temu (mając już książkę, za którą mogłam się wziąć dopiero później i teraz, w kilka miesięcy po przeczytaniu obejrzałam znów). Robi wrażenie.
Zresztą sama książka jest świetna, nie jakieś romantyczno - samotnościowe pieprzenie, z którym już tyle razy się zetknęłam. Konkret.
Również oglądałam ten film i zgodzę się z przedmówcami. Dobrze zrobiony dokument ukazujący Marilyn od strony prywatnej. Dużo archiwalnych zdjęć, fragmentów filmów i nagrań. Można powiedzieć, że film jest przejmujący pokazuje osoby, która została przytłoczona swoją sławą. Takie filmy zapadają w pamięci i chętnie się do nich wraca.
Pozdrawiam.
świetny dokument, prawdziwy.
a te wszystkie archiwalne materiały tylko go upiększają. polecam wszystkim.
Nie oglądałam żadnych innych filmów dokumentalnych o Marilyn (a przynajmniej żadnego nie pamiętam).. ten był genialny. Bardzo dokładnie zrobiony, rekonstrukcje jej spotkań z terapeutą - bardzo dobre. Polecam oczywiście.
okropne miała życie.
Ja również go widziałem, naprawdę świetny. Od tamtego czasu szukam go w wielu sklepach, lecz nigdzie nie znalazłem. Może da ktoś link skąd kupić lub ściągnąć ?