Marilyn Monroe

Norma Jeane Mortenson

8,4
8 400 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Marilyn Monroe

Po poczytaniu sobie niektórych powiedzonek Monroe muszę przyznać że moje oceny co do jej inteligencji były błędne .

Widzisz! A tak się kłóciłeś! Nie mając pojęcia o czym mówisz! Ale brawa za przyznanie się do błędu! To duży postęp ;-)

PS: A co z Bardotką? Czy Jej wypowiedzi nie świadczą o skrzącej inteligencji? To były spontaniczne wypowiedzi podczas wywiadów:

http://pl.wikiquote.org/wiki/Brigitte_Bardot

bardotek69

A co mają powiedzonka do czyjejś inteligencji ?

olanieolenka

?????

Ja myślę, że to raczej oczywiste, że osoba mało inteligentna nie miałaby takiego polotu i fantazji by z miejsca odpowiadać takimi ciekawymi frazami...

Ale widocznie nie jest to tak oczywiste dla wszystkich...

bardotek69

Czasami ktoś głupi może powiedzieć coś mądrego.

olanieolenka

Czasami, ale nie zawsze.

Marilyn znana jest z wielu mądrych wypowiedzi.

bardotek69

Może porostu była przygotowywana (lub też sama się przygotowywała) do wywiadów itp. (?)

olanieolenka

No tak, na pewno.

Miała podaną listę pytań i wymyślali jej to co ma odpowwiedzieć...

Daj już spokój, przecież to kpina.

bardotek69

Na pewno była uczona jak udzielać wywiadów na pewno też się przygotowywała do wywiadów itp. poza tym czasami daje się listę pytań (tzn. magazyny które chcą z nią robić wywiady). Bardotek to już co (?) nie można się udzielać na forum ? Ty daj spokój ..

olanieolenka

"poza tym czasami daje się listę pytań (tzn. magazyny które chcą z nią robić wywiady)."

Dokładnie - CZASAMI. To mówi samo za siebie. A udzielaj się udzielaj. TYlko co Ty się tak tej Marilyn uwzięłaś?

bardotek69

Wystarczy poczytać parę biografii żeby zrozumieć, że była bystra, inteligentna. Ale była też naiwna. Ludzie ją wykorzystywali, ale w sumie ona ludzi też. A wracając do tematu, przesłuchaj sobie może na yt jej ostatni wywiad. Był przeprowadzany w jej domu. Ukazał się w dwa dni przed śmiercią. Cudowna tam jest.

użytkownik usunięty
Bisexidryna

Z powodu wściekłych i brutalnych ataków na moją osobę oraz pewnego zakładu nie mogę stworzyć w najbliższym czasie nowego teatu ,ale idę do Canossy .Po wnikliwym przyjżeniu się twórczości Monroe odwóluję wszystko co napisałem o nie żle była świetną aktorką -tym samym pondiosłem jej ocenę z 1 na 9 oraz zaliczyłem ja i jej najlepsze filmy do ulubionych ( najlepsze oczywiście według mnie )

Dlaczego aż tak? Przecież miałeś o niej jak najgorsze zdanie. Naprawdę tak Ci się spodobały jej filmowe dokonania, czy po prostu "dla spokoju" wszystko odwołujesz?!?

JESTEM W SZOKU!!!!!

OGROMNYM!!!

użytkownik usunięty
bardotek69

Naprawdę spodobały mi się jej filmy . Postapiłem w sposób nie przemyślany .

Powinieneś zobaczyć przede wszystkim:
Proszę nie pukać
Niagara
Przystanek autobusowy
Książę i aktoreczka
Skłóceni z życiem
bo to naprawdę świetne filmy Marilyn!

Bisexidryna

Doskonale znam ten wywiad. Czytałam biografie (i to kilka), noi co z tego ? Myślcie o niej co sobie chcecie, ja ma własne zdanie.

olanieolenka

Dobra miej swoje zdanie;)

Bisexidryna

czytałam ostatnio jej biografię i zgadzam się,że była inteligentna.czytała dużo książek,interesowała się psychologią.ludzie przykleili jej łatkę seksbomby chociaż prywatnie nie akceptowała siebie.

użytkownik usunięty
olanieolenka

Każdy ma prawo tkwić w błędzie,a ty jesteś powierzchowna i płytka,bo oceniasz MM przez pryzmat jej rol i tego jak jest kreowana.Wypowiadsz się o niej,a gowno o niej wiesz

cóż, problem w tym, że niektórzy ludzie widzą to cą chcą widziec, a na resztę są ślepi i głusi. Najgorsze jest jednak to, ze człowiek jest gotowy uwierzyc we wszystkie stereotypy i inne głupoty, wymyślane przez tych co chcą odwrocic uwagę od własnych wad, tylko nie w prawdę.

To do tych, którzy twierdzą, że Marilyn była głupia, w życiu jej nie znając.

CristineHolly

Większość ludzi sobie myśli, że była głupia i naiwna. Marilyn była naprawdę bystra, jej wypowiedzi są trafne. Była z niej super babka, a grała naprawdę świetnie. Wiele reżyserów ją chwaliło.

użytkownik usunięty

Oprocz tego,ze była inteligentna,była też bardzo pracowita i ambitna Sama wypracowala sobie swoj sukces ,wykreowala swoj niepowtarzalny styl .W dzisiejszych czasach modne jest umniejszac i karykaturyzowac innych,nawet tych,ktorzy zasluzyli sobie na uznanie