Mat Melrose

powrót do forum osoby Mat Melrose

Halo!
Jest tu ktoś?
Artuuur!! ...tuuur ...uur ..rr ...

Nic, pusto, tylko echo słychać...

I jakieś dziwne skrobanie, ale to pewnie tylko jakieś zombiaki się tu wloką, a z tym nieumarłym problemem wierny Glock sobie poradzi :D

Montago

Hehe Jestem jestem. Ktoś musi Ci pomóc walczyć z ziomeczkami zombiaczkami.

artur_venom

Witaj w mojej skromnej bazie, jakoś sobie z zombiakami musimy poradzić :) Mamy tu generator, zapas paliwa, przejęty transport NATO z bronią i amunicją, porzuconego tira Biedronki z jedzeniem, studnię, starą instalację bimbrownika z lasu, aby produkować towar na wymianę z innymi ocalałymi...

Montago

Widzę, że baza przygotowana. Można zacząć polowanie na zombiaki.

artur_venom

Baza przygotowana, a ja od wczoraj nie mogę tu nic skomentować...

artur_venom

Chyba ruszyło...

Montago

Generale Monti tu Pułkownik Venom. Czekam na rozkazy.

artur_venom

Przeprawadzam test aktywności bazy rezerwowej.

Montago

Ok rozumiem. Bez odbioru.

artur_venom

Będę już miał trochę czasu, a chcę poodpowiadać, m.in w dyskusji w drugim miejscu, to żeby nie robić bałaganu, tutaj podam listę kolejnych tytułów, żebyś mógł spokojnie sobie je sprawdzić.

Tym razem już nie same karate, mieszanka, ale myślę że możesz coś z tego znać...
Podzieliłem tytuły, żeby to było choć trochę bardziej przejrzyste, bo znów jest ich sporo. Niestety nie sprawdziłem, czy masz któreś z nich ocenione, tylko spisałem te, gdzie dołożyłem plakaty czy tytuły. Czasem zachodnie plakaty w bazie są bardzo odmienne graficznie od naszych  ;)

Chłopak o stalowych dłoniach (1990)

Łącznik z Chinatown (1990)

Goryl - mistrz karate (King Kung Fu,1976)

Skazany na wolność/Na odstrzał (1993) Na piracie widziałem jako "Zaznaczony do zabicia".

Mściciel (Vigilante, 1987)

Krwawa Maria (1992)

Mistrz przetrwania (The Survivalist, 1987)

Terror w Beverly Hills (1989) /Frank Stallone/.
Nigdy o tym nie słyszałem, pamiętam tylko podobny tytuł w "Jak obrobić Beverly Hills".

Królowa walki - Queen Boxer (Chou, 1972)

⏹️⏹️⏹️⏹️⏹️⏹️⏹️⏹️⏹️⏹️⏹️

Niszczyciele (The Destructors, 1968)

Niszczyciele (1985)

Zabójcza siła komando (1986)

Biały ogień (1984)

Grupa uderzeniowa (Operation Hit Squad, 1987)

Terror w dżungli (1989)

Oddział Trójząb (1988)

⏹️⏹️⏹️⏹️⏹️⏹️⏹️⏹️⏹️

Oko orła (1986)
Oko orła 2: wśród wrogów (1989)
Chyba oglądałem obie części, ale tylko 1 cokolwiek kojarzę...

Wróg (1990)

Na północ od Chiang Mai (1992)

Wściekły jak burza (Kulisty piorun, 1977)

Ucieczka po lodzie (1993)

Gorączka (L.A. Heat, 1989)

⏹️⏹️⏹️⏹️⏹️⏹️⏹️⏹️⏹️

Śmierć z kosmosu (1980)

Węzeł czasu (Journey to the Center of Time, 1967)

Kompleks Lucyfera (The Lucifer Complex, 1978)

Fajny polski plakat "Hydra"? :) (Zaat, 1971)

Wóz 54, zgłoś się! (1994)

Facet nie z tej ziemi (1990)

Czarodziej (1989) (nie wiem czy oglądałem, czy tylko o nim wiedziałem...)

Dzieciak (1990)

⏹️⏹️⏹️⏹️⏹️⏹️⏹️⏹️⏹️⏹️

Boczne drogi (Side Roads, 1988)
W obsadzie na 1 miejscu jakiś Jeff Speakam (?)

Dzieci przemocy (Wilding, 1991)

Miejscy rycerze (1986)

Autostop (1977)

Nagroda za straty (Licensed to Kill, 1965)

Sprawa Bulleta (1994)

Słodki, parszywy Tony (1980)

Dwa wspaniałe tygrysy
aka Two Wondrous Tigers
aka Chu zha hu 1980

Jako ciekawostka (bo masz ocenione) - dodałem nawet polskie okładki do klasyków, aż dziwne że dotąd ich nie było.
Amerykanin z Shaolin
Kickboxer 5
Karate Kid IV
Krwawa Walka (Bolo Young, ale tego akurat nie oglądałem)

Montago

Co tu się stało. Czemu to tak wygląda. Ciężko będzie się w tym połapać.

artur_venom

U mnie wygląda na ładnie podzielone, ale wrzucę 2 raz, jeśli widzisz coś pomieszane, to teraz może będzie lepiej.

Chłopak o stalowych dłoniach (1990)

Łącznik z Chinatown (1990)

Goryl - mistrz karate (King Kung Fu,1976)

Skazany na wolność/Na odstrzał (1993) Na piracie widziałem jako "Zaznaczony do zabicia".

Mściciel (Vigilante, 1987)

Krwawa Maria (1992)

Mistrz przetrwania (The Survivalist, 1987)

Terror w Beverly Hills (1989) /Frank Stallone/.
Nigdy o tym nie słyszałem, pamiętam tylko podobny tytuł w "Jak obrobić Beverly Hills".

............................

Niszczyciele (The Destructors, 1968)

Niszczyciele (1985)

Zabójcza siła komando (1986)

Biały ogień (1984)

Grupa uderzeniowa (Operation Hit Squad, 1987)

Terror w dżungli (1989)

Oddział Trójząb (1988)

.................

Oko orła (1986)
Oko orła 2: wśród wrogów (1989)
Chyba oglądałem obie części, ale tylko 1 cokolwiek kojarzę...

Wróg (1990)

Na północ od Chiang Mai (1992)

Wściekły jak burza (Kulisty piorun, 1977)

Ucieczka po lodzie (1993)

Gorączka (L.A. Heat, 1989)

Śmierć z kosmosu (1980)

Węzeł czasu (Journey to the Center of Time, 1967)

Kompleks Lucyfera (The Lucifer Complex, 1978)

.................

Fajny polski plakat "Hydra"? :) (Zaat, 1971)

Wóz 54, zgłoś się! (1994)

Facet nie z tej ziemi (1990)

Czarodziej (1989) (nie wiem czy oglądałem, czy tylko o nim wiedziałem...)

Dzieciak (1990)

Boczne drogi (Side Roads, 1988)
W obsadzie na 1 miejscu jakiś Jeff Speakam (?)

Dzieci przemocy (Wilding, 1991)
..........

Miejscy rycerze (1986)

Autostop (1977)

Nagroda za straty (Licensed to Kill, 1965)

Sprawa Bulleta (1994)

Słodki, parszywy Tony (1980)

Dwa wspaniałe tygrysy
aka Two Wondrous Tigers
aka Chu zha hu 1980

Montago

Baza uratowana Monti. Twój wierny kompan wszystko rozpracował. Wystarczy odpowiadać na pierwszy komentarz. Wtedy jest git.

Montago

Pierwszy meldunek. Sprawdziłem pięć pierwszych filmów z nowej listy. Wynik 3-2. Zacznę od tych dwóch, których nie widziałem. Są to "Goryl - mistrz karate" (King Kung Fu,1976) i "Mściciel" (Vigilante, 1987). Nawet nigdy o tych filmach nie słyszałem. Teraz pozytywna część. Filmy, które widziałem. Pierwszy to już nawet oceniłem "Chłopak o stalowych dłoniach" (1990). Pozostałe dwa ocenię jutro. Są to: "Łącznik z Chinatown" (1990) i "Skazany na wolność" (1993). Przy tym filmie napisałeś cytuję "Na piracie widziałem jako "Zaznaczony do zabicia". Monti wydaje Mi się, że tytuł filmu brzmiał "Przeznaczony do Zabicia". Następne filmy sprawdzę niedługo. Koniec meldunku.

Montago

Drugi meldunek: Zaszalałem i sprawdziłem dzisiaj 11 filmów z Twojej listy. Wynik brzmi 7-4. Oczywiście 7 filmów widziałem z czego 3 miałem już ocenione: "Królowa walki" - Queen Boxer (Chou, 1972), "Niszczyciele" (1985) i "Oddział Trójząb" (1988). Cztery filmy niedługo ocenię: "The Survivalist - Mistrz przetrwania", "Terror w Beverly Hills", "Biały ogień" i "Terror w dżungli". Czterech filmów nie widziałem, ba o trzech nigdy nie słyszałem: "Niszczyciele" (The Destructors, 1968), "Zabójcza siła komando" (1986) i "Grupa uderzeniowa" (Operation Hit Squad, 1987). Natomiast film "Krwawa Maria" (1992) od jakiegoś czasu mam na cda zaznaczone jako do obejrzenia. Trzeba będzie w końcu ten film obejrzeć. Koniec meldunku.

Montago

Trzeci meldunek: Sprawdziłem kolejne 10 filmów z listy. Wynik 5-5. Z pięciu filmów, które widziałem cztery mam do oceny. Są to: "Oko orła 1,2", "Wróg"(1990) i "Śmierć z kosmosu"(1980). Piąty film "Kulisty piorun" mam już dawno oceniony. Pięć filmy, których nie znam i ich nie widziałem to: "Na północ od Chiang Mai" (1992), "Ucieczka po lodzie" (1993), "Gorączka" (L.A. Heat, 1989), "Węzeł czasu" (Journey to the Center of Time, 1967) i "Kompleks Lucyfera" (The Lucifer Complex, 1978). Koniec meldunku.

Montago

Czwarty meldunek: Sprawdziłem ostatnie 13 filmów z listy. Wynik 8-5. Z tych ośmiu filmów, które widziałem dwa miałem już ocenione: Są to "Czarodziej" (1989) i "Dzieciak (1990). Sześć filmów mam do oceny: "Hydra" (1971), "Autostop" (1977), "Dwa wspaniałe tygrysy" (1979), "Facet nie z tej ziemi" (1990), "Wóz 54, zgłoś się!" (1994) i "Sprawa Bulleta" (1994). Pięciu filmów nie widziałem. Są to: "Dzieci przemocy "(Wilding, 1991), "Miejscy rycerze" (1986), "Nagroda za straty" (Licensed to Kill, 1965), "Słodki, parszywy Tony" (1980) i "Boczne drogi" (Side Roads, 1988).
Muszę się odnieść do tego filmu. Napisałeś cytuję:
"W obsadzie na 1 miejscu jakiś Jeff Speakam (?)". Monti stary chodzi oczywiście o Jeffa Speakmana. Aktora znanego z takich filmów jak "Niezawodna obrona", "Rycerz uliczny", "Ekspert", "Misja specjalna", "Dzień pamięci", czy "Zabójcza kampania". Niestety tego filmu "Boczne drogi" nie widziałem. Koniec meldunku.

Montago

Wnioski końcowe: Twoja lista składała się z 39 filmów. Widziałem 23 filmy z których 6 miałem już ocenione. Nie widziałem 16 filmów. Podsumowanie: Myślałem, że będzie lepiej Hehe. Nie no, źle nie było, ale widać różnicę. Pierwsza lista to były tylko filmy sztuk walki i procentowo dużo więcej filmów widziałem. Druga lista to już filmy z różnych gatunków i procentowo filmów widziałem mniej. Zadanie zostało wykonane i czekam na następne!

Montago

Meldunek specjalny: Muszę się odnieść do Twoich ciekawostek, Chodzi oczywiście o okładki, które dołożyłeś. "Amerykanin z Shaolin" Ten film Mam w swojej kolekcji VHS i dokładnie z ta okładka, więc jest Mi ona dobrze znana. Zawsze Mi się ta okładka podobała. "Kickboxer 5" kiedyś miałem ten film w swojej kolekcji, ale komuś oddałem. Okładka też całkiem fajna. "Karate Kid IV: Mistrz i uczennica" ten film też mam w swojej kolekcji i ta okładka zawsze Mi się bardzo podobała. "Krwawa Walka" szczerze nie kojarzę tej okładki. Znam tę w której stoi taki przypakowany Bolo z zaciśniętymi pięściami i z taką zaciętą miną. Monti jak mogłeś nie oglądać "Krwawej walki" hehe. To jest produkcja, która powstała po sukcesie "Krwawego sportu" Ludzie z Hongkongu liczyli na podobny sukces. Jeszcze zatrudnili Bolo Yeunga do roli czarnego charakteru. W sumie ciekawą postać zagrał Bolo. Jak dobrze pamiętam to on tam się "Wietnamska Kobra" nazywał Hehe. Nieźle się rozpisałem. Ciekawe czy Ty to wszystko przeczytasz. Dobra koniec meldunku specjalnego.