Matthew Macfadyen

David Matthew Macfadyen

8,1
17 101 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Matthew Macfadyen

Jak zapewne wiele osób poznałam tego aktora dopiero przy oglądaniu Dumy i Uprzedzenia i zapewne jak wiele osób jestem Tym aktorem oczarowana. Wg mnie w swoją postać wczuł się idealnie. Pan Darcy był człowiekiem zamkniętym w sobie co czyniło go nieskończenie tajemniczym i pociągającym. Zapewne miał pewne wątpliwości co do swego uczucia, którym darzył Elizabeth, sądząc po tym jak zareagowała Lady Catherine. Jego pozorowana zarozumiałość i oschłość z czasem znika, by przerodzić się w namiętne uczucie, którym obdarza Elizabeth. Uważam, że to cudowna rola z cudownym aktorem. I że zagrał on ją najlepiej, jak mogę to sobie wyobrazić.

ann070

Piszesz dokładnie to, o czym ja myślę :) On po prostu ma "to coś", a co rzadko który aktor posiada :) Szczególnie uwielbiam scenę, w której (jeszcze przed oświadczynami) wchodzi do pokoju Lizzy, nie wie, jak się zachować, "kręci" sie trochę po nim, pyta o rodziców i... wychodzi... Genialne :)

jowita3

Dokładnie,ja myślę tak jak wy,a ta scena o którj pisalas jest świetna! :P Colin Firth mu do piąt nie dorasta;P

Bellamy

dokładnie. wyjmujecie mi to wszystko z ust.
szkoda tylko że właśnie TAKICH scen jest zbyt mało w tym filmie..

a ta jego pozorna obojętność i ten wzrok

podobała mi się też sytuacja na balu kiedy się spotkali poraz pierwszy, on śledzący ją wzrokiem i udawanie obojętności, ona odgryzająca mu się ze słowem "znośna"

jak dla mnie nikt inny nie mógł zagrać tej roli.. :)

negrusia

Dokladnie :)wczesniej patrzalam na inne filmy z nim ale jakos zawsze go przeoczylam dopiero jak zobaczylam " Duma i Pokora " wpadl mi w oko :)Bardzo mi sie podobala jego rola jako Pan Darcy :)i Ogolnie film jest SWIETNY :)

użytkownik usunięty
KAOS_79

wydaje mi się, że on w ogóle się nie uśmiechał, mimo to był cholernie seksowny. Podobała mi się ta scena, prawie na końcu, po wizycie ciotki, w której wyznaje Elizabeth, że ją kocha.Do tego wszystkiego ta aura i wschód słońca... suuuuuper:D

Jako Pan Darcy był po prostu zniewalający. Książki nie znam, ale jak dla mnie oddał charakter tej postaci, jaki był prawdopodobnie założony przez reżysera. Tylko o takim marzyć, chlip ;'( :D

Kiwi291

Ja tylko podpiszę się pod wypowiedziami powyżej;) Nie przychodzi mi do głowy żaden aktor, który byłby w stanie lepiej zagrać rolę pana Darcy'ego;) no i w filmie jest baaardzo przystojny:P:)

mikrzy

wygląd swoją drogą, ale ten głos! facet ma przepiękny, głęboki głos i cudowny akcent. mogłabym godzinami go słuchać ;) nawet z zamkniętymi oczami ;)

ann070

akurat w tej roli był beznadziejny. Jedyny Darcy to Firth.

angel_falls

A mi się podoba i Firth,i McFadyen.Obaj świetnie zagrali ponuraka,jakim był na początku Mr.Darcy :P

A Matthew...oh...głos...po prostu nie da się opisać *_*.No i ogólnie jest całkiem,całkiem.A tak serio,dobry aktor.