Również uważam że Meryl powinna być na 1 miejscu ale ten ranking chyba nie jest sprawiedliwy i niestety nic na to nie poradzimy :(
Dla mnie idealny ranking aktorek powinien wyglądać tak:
1. Audrey Hepburn
2. Helena Bonham Carter
3. Jodie Foster
4. Hilary Swank
5. Natalie Portman
6. Renee Zellweger
7. Nicole Kidman
8. Audrey Tautou
9. Angelina Jolie
10. Mila Kunis
Meryl Streep wyprzedza 15 aktorek, a teraz możecie mnie nazywać jak tylko chcecie i wmawiać mi jak bardzo nie znam się na kinematografii. Mi to lata koło nosa.
Meryl jest wybitna! Potrafi przekonująco zagrać w każdym gatunku filmowym. W Mamma Mia była szalona, w Pokoju Marvina zagrała rolę dramatyczną. No po prostu bajka! Wiadomo, że o gustach się nie dyskutuje, bo każdy ma swoją opinię,ale dla mnie Streep i Jolie w czołówce ;)
Niesamowite jak w każdym filmie kreuje zupełnie inną postać i robi to przekonująco!
Oglądałam z nią chyba wszyściutkie filmy, ubóstwiam ją!
Najlepsza jest chyba w Julia& Julie - powala mnie;)
Sorki nie zgadzam się ostro z tym rankingiem,,, Angelina Jolie 9? Żart.. Ale to Twoje zdanie . Meryl na 1 miejscu i nie egzekwo z Carter tylko sama..
Carter jest lepsza od Meryl, ale nawet obie razem wzięte nie mają najmniejszych szans z Audrey Hepburn ;)
W sumie to nie powinnam się wypowiadać o Carter bo jedyny film z nią , który oglądałam to Harry Potter. Jak nadrobię to pogadamy, ok ? :D