Uważam, że jest genialna. Uwielbiam ją jako aktorkę. Każda jej kreacja jest inna, ale za to niebywale przekonująca i prawdziwa. W swoją pracę wkłada wiele wysiłku i pasji, każdy film z jej udziałem jest bardzo ciekawy. Może to tylko Meryl sprawia, że filmy , w których gra mi się podobają, ale jeśli tak, to chyba nic złego, w końcu to aktorzy tworzą film, jego klimat i są jego fundamentami. Jej role w "Diabeł ubiera się u Prady", czy "Wybór Zofii" po prostu są fenomenalne. Jest jedną z niewielu prawdziwych Gwiazd przez duże "G" , które oddzielają swoje życie prywatne od życia zawodowego. Nie wywołuje skandali, nie jest arogancka po to, aby wywołać kontrowersje i zwrócić na siebie uwagę. Podkreśla , że jest zwykłym człowiekiem , przez co jest bliska memu sercu , ale na pewno nie tylko ja mam takie odczucia. Już tyle lat jest na scenie, a mimo to wciąż bardzo cenię sobie tą artystkę. Dla mnie pozostanie " wiecznie żywa", gdyż do światowej kinematografii wniosła całą swoją duszę i talent, a niewielu aktorów współczesnych to potrafi. Oczywiście nie każdy się ze mną zgodzi, nie wszyscy muszą być fanami Meryl Streep, ale takie są moje odczucia względem jej osoby. Dla mnie jest wspaniała. Właśnie ktoś taki jak Meryl Streep jest dla mnie wzorem do naśladowania. A jakie jest Wasze zdanie?
Meryl Streep to aktorka z prawdziwego zdarzenia. Z reszta prosze popatrzec na jej dorobek i na filmy, które dopiero są nagrywane. Kobieta ma wiele sił, żeby ciągnąć tyle produkcji naraz. Najbardziej podobała mi się jej rola w "Diabeł ubiera się u Prady".
Zgadzam się z Panią/Panem w zupełności. Rzeczywiście jej dorobek jest bardzo imponujący, a 20 lat Meryl już nie ma. Właśnie dlatego też cenię i szanuję ją jeszcze bardziej.
tez bardzo ja lubie, każda jej rola jest wyrazista, zapada w pamięć, po obejrzeniu filmu ją zawsze sie pamięta
Tak samo postrzegam tą wspaniałą aktorkę. Jestem jej wielką fanką i mam nadzieję że zagra jeszcze w niejednej wspaniałej produkcji.
Dokladnie,nic dodac,nic ujac:)w "Mamma mia" "dała czadu";). To co ona wyprawiala przechodzi ludzkie pojecie:)w jak najbardziej pozytywnym znaczeniu:)i pomyslec ze ma juz 60 lat..:))swietna jest:)
no i od 30 lat jest zona tego samego meza:to jest powod zeby ja pokochac:)!chyba jak jedyna w wielkim swiatku gwiazd.
Jej rola w filmie " Wątpliwość" utwierdziła mnie tylko w moim przekonaniu. Zagrała fenomenalnie. Mimo, że film sam w sobie nie wywołał u mnie spektakularnych emocji, a do arcydzieła trochę mu brakuje, to Meryl udało się podnieść nieco poziom tego filmu. Była przekonująca i perfekcyjna, każdy gest doskonały. A jej nagła zmiana postawy w ostatniej minucie, na początku mnie troszeczkę zirytowała, ale potem doszło do mnie, że nawet osoba tak konserwatywna, nienaganna, bezkompromisowa jak siostra Aloysious ma czasami " Wątpliwości" co do słuszności swoich wyborów. Jej rola wiele mnie nauczyła.
Ja też tak uważam Meryl Streep jest genialna.Zgadzam się z Waszymi opiniami.Meryl gra fenomenalnie swoje role i nikt tego nie potrafi zagrać tak jak ONA. Jest zwykła prostą osobą i za to Ją cenię!!! Po prostu jest Sobą !!!
JEST WSPANIAŁA >>>>>>>>>> UWIELBIAM JĄ :) >>>>>>>> Pozdrawiam Wszystkich JEJ fanów !!!
Pięknie napisane. Moja fascynacja i podziw ku jej osobie zaczął się od filmu 'Mamma mia!' . Od października oglądam filmy z Meryl. Pragnę nadrobić zaległości.
Podziwiam nie tylko jej oryginalną urodę, a także to, iż w każdej roli jest znakomita. Ponadto potrafi oddzielić - co pośród gwiazd jest znikome - życie towarzyskie, od życia prywatnego! Jak dla mnie - IDEAŁ ! :d
Super aktorka, także podziwiam jej kunszt ;p
Ja najbardziej lubię ostatnią scenę z jej udziałem z filmu "Diabeł ubiera się u Prady", jak diaboliczna wręcz szefowa uśmiecha sie w końcu w samochodzie a potem mówi: "Go" do szofera :)
zgadzam się w 100%
Aktorka przez duże "A"
Potrafi zagrać dosłownie wszystko i za to ja podziwiam :)
Jest świetna
Zgadzam się ,ona jest najlepszą aktorką na świecie.Denerwuje mnie to trochę ,bo wolałbym ,aby to Nicole Kidman była najlepsza.W pewnym momencie była już tuż tuż ,ale ostatnio nieco stanęła w miejscu.No ale trudno.