Z okazji wakacji chciałam nadrobić moje zaległości filmowe i obejrzeć trochę filmów z Meryl. Niestety nie zdążę zapewne wszystkich dlatego może polecicie mi kilka najlepszych . ;D
Ja wielbię wszystkie produkcje z Meryl Streep, ale polecę Ci kilka tych najciekawszych.
-Julie i Julia
-Wątpliwości
-Diabeł ubiera się u Prady
-Godziny
-Koncert na 50 serc
-Jedyna prawdziwa rzecz
-Co się wydarzyło w Madison County
-Pocztówki znad krawędzi
-Chwasty
-Zgaga
-Pożegnanie z Afryką
-Silkwood
to chyba moje ulubione tytuły, warto też obejrzeć serial Holocaust czy Anioły w Ameryce. Gościnna rola w Web Therpay również bardzo dobra.
Do listy wymienionych wyżej dodaj sobie jeszcze te, ze szczególną uwagą na 1 i 3 jeśli kochasz muzykę :
1. Mamma Mia
2. To Skomplikowane
3. Ostatnia Audycja
4. Dom Dusz
: )
Ja odradzam Julie i Julia-gra Meryl na Oscara ale sam film nudnawy ,obejrzeć-zapomnieć tak samo jak Diabeł ubiera się u Prady-boska ona i nic więcej
nie mogę się zgodzić, "Julie i Julia" pokazuje dwie bardzo ciekawe historie a film ma to "coś", czego szukam. Jeśli chodzi o "Diabeł ubiera się u Prady", to film troszkę słabszy niż poprzedni wspomniany, lecz też dobry. Pokazuje co ludzie są zdolni dla osiągnięcia sławy.
1. Dom Dusz
2. Jedyna prawdziwa rzecz
3. Mamma mia
4.To Skomplikowane
5.Godziny
6. Pożegnanie z Afryką
I ogolnie w większości są genialne :)
Pilna prośba: Jak ktoś ma linka do Sprawy Kramerow i Wyboru Zofii bardzo proszę o podanie! Chcialabym tez wiedziec gdzie mozna je kupic
1) To skomplikowane
2) Mamma Mia !
3) Diabeł ubiera się u Prady
4) Pożegnanie z Afryką
5) Julie and Julia
6) Sprawa Kramerów
7) Ze śmiercią jej do twarzy
8) Serce nie sługa
9) Godziny
10) Koncert na 50 serc .
Reszta też super .