za co? w jakich ona filmach w ogole grala ze tak ja lubicie? w Harrym Potterze? nie ma zadnych znaczacych nagrod.. zawsze gra wiedzmy i inne dziwne stworzenia (to do niej bardzo pasuje). nwm jak wy ale ja nie widze w Helenie Bonham Carter niczego nadzwyczajnego.. zwykla aktorka bez specjalnych zdolnosci :) I przypominam ze to MOJE zdanie i nie kazdy musi sie z nim zgadzac .. :)
To, że ktoś nie ma nagród nie oznacza, że jest beznadziejny. Leo nie dostał Oscara a wg mnie jest najlepszy.
Właśnie dlatego była na pierwszym miejscu, bo dobrze gra złe charaktery. A raczej nie złe, a zwyczajnie dziwne i pokręcone postacie. I to, trzeba przyznać, jej świetnie wychodzi. Zaś granie kogoś, kto nie jest dziwny wychodzi jej średnio :D Mimo to, bardzo szanuję HBC i jej fanów. Pozdrawiam :)
Z powyższego wnioskuję, że widziałaś bardzo mało filmów z Heleną Bonham Carter... Zatem jaki jest sens wypowiadania się przez Ciebie na temat jej aktorskiego warsztatu i dorobku?
A czy ja odbieram Ci możliwość posiadania własnego zdania? Twierdzę jedynie, że najpierw trzeba dołożyć wszelkich starań by poznać obiekt opinii a potem wypisywać osądy. Kiedy ocenia się osobę, jej talent i pracę trzeba to robić sprawiedliwie a nie trzy po trzy. Bycie zagorzałym fanem jednej aktorki nie upoważnia do umniejszania talentu innej aktorki szczególnie po obejrzeniu jedynie 1/6 dorobku.
no może dlatego że nie ma jakichś specjalnych zdolności aktorskich, nagród ani doświadczenia? Meryl Streep jest po prostu lepsza i bardziej utalentowana.. PROSTE! :)
obejrzyj najlepszy film Heleny i najlepszy film Meryl. Wtedy zrozumiesz jaka jest miedzy nimi przepaść.
tylko ktory film z Meryl jest najlepszy? wg mnie we wszystkich zagrala fenomenalnie :) a poza tym w ogole nie rozumiem dlaczego HBC byla na 1. miejscu.. -.- Pozdrawiam :)
Rozumiesz tylko taki podejście, które zgadza się z Twoim punktem widzenia? To ciekawe. Według mnie obie są świetne, a rozmowa o tym która z nich jest lepsza jest bezsensowna.
Oczywiście, że tak! Mam nadzieję, że ta cała Helena znowu nie zajmie jej zasłużonego miejsca!
Dość długo zastanawiałam się dlaczego gra tak dobrze i zorientowałam się, że oglądałam tylko te filmy w których zagrała zły charakter.
dlaczego nie potraficie przyznać że to 1. miejsce po prostu należy się Meryl? owszem Helena Bonham Carter jest dobrą aktorką, ale czy lepszą od Meryl? rozumiem że każdy może mieć własne zdanie jednak uważam że Twoja wypowiedź jest lekką przesadą.
spokojnie - nie oceniam w tej chwili Meryl Streep jako aktorki:-)
byłem ciekawy tej walki fanów, to nie pierwszy raz w historii tego portalu; ile osób bierze w tym udział, ile czasu dziennie trzeba na to poświęcić, jak długo już to trwa-tygodnie, miesiące itp. dane techniczne
co do drugiego nazwiska, które wymieniłaś to pierwszy raz je słyszę, także nie mam podstaw żeby porównywać te dwie aktorki :-)
Jak ja to zobaczylam to myslalam, ze wyjde z siebie. Nie jest taka dobra i jest strasznie brzydka. Wedlug mnie ona caly czas gra tak samo. To przez nia Oscary stracily na wartosci. Helena Bonham Carter jest o wiele lepsza.
ciekawa jestem ile filmow z Meryl widzialas. ja obejrzalam 32 i uwazam ze za kazdym razem gra inaczej. jest doswiadczona i utalentowana. helena jest dobra aktorka ale na pewna nie lepsza :) uwazasz, ze Meryl jest brzydka... zobaczymy jak Helena bedzie wygladac w jej wieku.
Po prostu kazdy ma inne zdanie. Wedlug mnie Helena Bonham Carter jest lepsza. A w wieku Meryl Streep Helena na pewno bedzie lepiej wygladac.
A ja nie rozumiem skąd ta bitwa na fanów Heleny i Meryl, skąd to całe przejmowanie się rankingiem, który jest jedynie rankingiem popularności, a nie wyznacznikiem klasy?
Mam teorię, która sprowadza się do tego, że tym dzieciakom (nie nazwę inaczej stron zaangażowanych w ten osobliwy wyścig; patrz: argumentacja, którą się posługują) chodzi o potwierdzenie tego, że ich jest na wierzchu... Dbają o lepsze samopoczucie, czują się prawdziwymi ekspertami i autorytetami w dziedzinie, kiedy ich ulubiona aktorka jest na szczycie rankingu.
A najfajniejsze w tej dyskusji jest to, że ten ranking nikogo nie obchodzi. :D Znajduje się na mało znaczącej stronie, o której obie panie najpewniej nie mają pojęcia, że w ogóle istnieje. Ale pomimo to mnóstwo ludzi się nim przejmuje i wywołuje kłótnie, czując się, jak już madz20 powiedziała, ekspertami i autorytetami w dziedzinie filmu!