Meryl Streep

Mary Louise Streep

8,2
121 711 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Meryl Streep

Właśnie oglądałem "Dzień dobry TVN" na tej właśnie stacji, gdzie zaproszony był Tomasz Raczek. Wypowiedział się na temat Oscarów. Uznał że Meryl Streep nie zasługuję na wygraną a co więcej nawet na nominację. Stwierdził że to był kiepski film ("Julie & Julia") a jej kreacja nie była wybitna. Zupełnie się z tym panem nie zgadzam, to właśnie Meryl Streep, jej sama obecność w filmie sprawia że film jest doskonały, uważam że zagrała tam świetnie bardzo charakterystycznie, dodam jeszcze że i Amy Adams niczego nie brakuję w tym filmie. I dlatego głośno wyrażam moje oburzenie : MERYL STREEP ZASŁUGUJE W PEŁNI NA TEGO OSCARA, NIE DLATEGO ŻE JEST BARDZO SŁAWNA I MA WIELE INNYCH NAGRÓD, ALE DLATEGO ŻE TO BARDZO DOBRY FILM I JEJ WSPANIAŁA ROLA!!!!!!!!!!!!!!!!!

Matusek17

Jeśli rzeczywiście tak powiedział, to niestety mimo, że go ceniłam , tracę do niego:( Przykro mi Panie Raczek:(

anialek36

*tracę do niego szacunek* tak miało być.

Matusek17

Słyszałem jego wypowiedź. Też, nie zgadzam się z tezą że Meryl nie zagrała świetnie. Otóż zagrała. Wcieliła się w postać, którą kochali ludzie na całym świecie. Dodała także trochę z osobowości swojej matki, której chciała oddac hołd. Jak zamiast niej oscara dostanie Bullock to przestanę wierzyć w oscary i ich wartość. (Podobnie z Penelope Cruz)

Maix

Oscary już dawno nie są nic warte, a udowodniła to w tamtym roku Penelope Cruz, która (moim zdaniem) za Vicki Cristina Barcelona na tę nagrodę nie zasłużyła. No ale teraz muszę z panem Raczkiem zgodzić to nie była kreacja na miarę Oscara, ba, byłam naprawde zdziwiona kiedy dostała Złoty Glob.

_Emka_

w tym roku w swojej kategorii Meryl nie miała praktycznie konkurencji, no może Marion Cotillard mogłaby wygrać, ale reszta nominacji, to były przeciętne role, Meryl faktycznie miała w swojej karierze lepsze role, ale ta też jest dobra :)

kasia_1493

Nawet bardzo dobra ale polecam zobaczyć występ Helen Mirren w 'The Last Station'. Po seansie raczej nie będzie wątpliwości.