Przecież to słaba aktorka, w " co sie wydarzyło..." dawała jeszcze rade ale pozostale filmy
z jej udzialem to typowa hała dla przeciętnego amerykańskiego widza.
hahaha!! kani88.. poczytaj wiecej na temat Meryl S. .. obejrzalem wiekszosc filmow z aktorka o ktorej mowa i jestem pod wrazeniem jej gry aktorskiej .. nie ukrywam ze jest to moja ulubiona aktorka.. ;-)
Ta "słaba aktorka" zajmuje od kilku lat 1sze miejsce w rankingu najlepszych aktorek wszech czasów jak również w rankingu najlepszy aktor i aktorka wszech czasów :
http://movies.toptenreviews.com/actors/list_all_time_female_actor.htm
http://movies.toptenreviews.com/actors/list_all_time_actor.htm
Wniosek - idź się dokształć i nie pisz farmazonów.
Wybacz, ale wychodzi na to, że jesteś o niego o rok starszy, więc chociaż okaż to w kulturze, a nie we wulgaryzmach wobec użytkownika : / Poza tym kolega ma rację z tymi rankingami - tak jak na filmwebie, tak i wszędzie indziej rankingi nie są wymierną talentu i osiągnięć..No bo jak spojrzymy w ten ranking na męskich aktorów to w pierwszej dziesiątce nie ma np. Brando, Pacino, DiCaprio a np. taki Harrison Ford jest tak wysoko!
Zawsze mnie rozwalają takie linki z rankingami oczywiście same amerykańskie aktorki z Roberts na czele a gdzie Starostecka, Alain Delon, gdzie wspaniała Isabelle Adjani ? gdzie Adolf Dymsza ?
Wiesz gdzie możesz ten ranking sobie wsadzić ?
Takie masz standardy w jakim gównie dorastasz taką masz perspektywę.
Obejrzyj sobie "Camille Claudel" z Isabelle Adjani. Na 100% MS wypadła by w tym filmie jak woskowa lala.
Poziom aktorów z tej twojej listy jest zwyczajnie żenujący, mogą sobie coś tam pograć ale nazywać ich aktorami to już przesada.
Boże, co za koleś. Nie ma sensu z nim wchodzić w gadkę. Mimika Aniston?? No po prostu geniusz... Pfff
Meryl jest wspaniała aktorka, potrafi zagrać każdą rolę
jeżeli tego nie widzisz to twoja sprawa
ale na szczęście sa ludzi którzy potrafią to docenić
lubię Jennifer , ale porównanie jej do Meryl Streep jest śmieszne
Do tego pana co założył temat!
1.Zobacz sobie proszę film "Sprawa Kramerów". Jest w nim scena w kawiarni, kiedy D. Hoffman rozbija szklankę na ścianie. Zwróć uwagę na zachowanie Meryl!
A teraz wskaż mi proszę aktorkę, która lepiej by to zagrała.
2. Film " Wybór Zofii" jest cały mistrzowski ale tez jest w nim jedna scena nie do zagrania dla kogos bez talentu. Chodzi mi o scenę kulminacyjną, kiedy Zofia wyjawia Stingo'wi co straciła w obozie i to co było później. To samo pytanie!
3. Do tego dziesiątki innych filmów, świetne sceny, wspaniałe kreacje a przede wszystkim role, które sobie dobiera! Mistrzostwo.
PS. Meryl nie robi ze swojego życia rodzinnego pożywki dla kariery i paparazzi. Zrobiła karierę bo ma autentyczny talent!
Mimo wszystko pozdrawiam.
To akurat śmieszne, bo taki odruch każda dobra aktorka by potrafiła, wiec nie potrzebnie to piszesz.
Meryl wydaje się b. przyjacielska, chociażby na rozdaniach nagród, jak ktoś inny wygra Oskara czy inną prestiżową nagrodę, to widać, że się ciszy, a nie zazdrości i sztucznie uśmiecha się. To w niej lubię.
Meryl Streep: najlepsza, wspaniała, cudowna, jedyna w swoim rodzaju.<3
Porównywanie jej do Jennifer jest czymś śmiesznym.:)
Zgadzam się w 100% z marylouise. Porównywanie Meryl Streep z Jennifer jest wręcz niestosowne. Aniston jest aktorką jednego wyrazu twarzy, w każdej komedii jest taka sama. Lubię ją, ale do Meryl ma jeszcze baaardzo daleko.
'ja nigdy się nie sugeruje nagrodami, bo to moim zdaniem bzdura' naprawdę uważasz, że to nic nie znaczy? No tak, co to takiego dostać jakiegoś tam Oscara nie?... Meryl jest znakomitą aktorką, a Kate Winslet? uważam że jest o niebo lepszą aktorką niż Jennifer, która radzi sobie może w jakiś przeciętnych komediach romantycznych.
nie no nie wytrzymam.kani robisz z siebie "specjaliste".guzik widać wiesz o filmach i mało widziałeś...co do "sprawy kramerów" zgadzam się w 100% w ogóle to świetny film a reakcja meryl-genialna. myślisz pewnie,że jak tak napiszesz to kogoś wkurzysz błąd.mi jest ciebie żal
Gusta świadczą o człowieku. Dziwię się, że osoba która uważa się za znawcę kina porównuję Meryl Streep do Jennifer Ainston, obie aktorki bardzo lubię lecz myślę że Jennifer nie dorównuje Meryl pod żadnym względem. Do mimiki twarzy Meryl Streep nie można mieć żadnych zastrzeżeń. Każda jej rola w filmie, którą oczywiście widziałem jest genialna. Myślę, że jest bardzo mało tak wszechstronnych aktorek.
Nie uważam się za wielkiego znawcę kina, lubię po prostu oglądać dobre filmy, jednak na ludziach i na mimice twarzy znam się bardzo dobrze.
Bardzo cenię Meryl jako aktorkę, kobietę i przede wszystkim jako człowieka. Mimo swojej światowej kariery zachowuje się zupełnie normalnie, woda sodowa nie uderzyła jej do głowy. Przede wszystkim cenię Ją za jej inteligencję i poczucie humoru.
Jeden wielki kabaret, zgadnijcie kto się ośmiesza własnymi komentarzami.
Myślę, że ta dyskusja jest kompletnie pozbawiona sensu.
To jest już grzech tak pisać o Meryl. Nie jest najlepszą aktorką na świecie, ale jest b. dobra i 99% to powie.
Glenn Close jest od niej lepsza, przynajmniej dla mnie.
Grzech pisać o Meryl,że jest najlepszą aktorką na świecie? na głowę upadłeś? Glenn Close owszem jest świetną aktorką,ale w żadnym stopniu nie dorównuje Meryl. Pewnie stwierdzisz,że nagrody nie mają zbyt wielkiego znaczenia,ale spójrz tylko ile OSCARÓW ma MERYL a ile NOMINACJI ma GLENN. Oczywiście same nominacje to ogromne wyróżnienie,ale widać ktoś był od niej lepszy... Jakos nie wyobrażam sobie aby Glenn ze swoją urodą (nie twierdzę,że 'złą') potrafiła tak cudownie i uroczo zagrać w komedii romantycznej np "to skomplikowane". Meryl samą sobą dała 90% sukcesu filmu...
Nie umiesz czytać ze zrozumieniem? CityOnline chodziło o to, że grzechem jest pisać, iż MS to słaba aktorka.
Co do Oscarów i postaci Glenn Close. GC powinna mieć na swoim koncie przynajmniej dwa Oscary (,,Fatalne zauroczenie", ,,Niebezpieczne związki"). Najpierw zapoznaj się z tym kto był nominowany w danej kategorii a potem pisz takie pierdoły. Każdy, kto interesuje się filmem zdaje sobie z tego faktu sprawę.
Ile Oscarów ma Meryl? Durny argument, podważający całą twoją wypowiedź. Meryl ma zaledwie dwa Oscary. Oczywiście jak na swój talent.
Przywołujesz ,,To skomplikowane" jako argument świetności aktorskiej Streep? Daruj! ,,To skomplikowane" było lekką i przyjemną komedyjką, oczywiście MS jak zawsze błyszczy aktorstwem, ale jest wiele innych, znacznie lepszych filmów, którymi można się posłużyć.
Jak dla mnie Glenn Close jest na równi genialności aktorskiej, razem z MS i Helen Mirren. Ta trójka to najlepsze współczesne aktorki, bez żadnych wątpliwości.
wcale nie twierdze, że Gen jest słabą aktorką-z pewnością zasługuje na nagrody i wszelkie pochwały.i kto tu nie potrafi czytać ze zrozumieniem? w mojej opini, Meryl jest aktorką wybitną, nie JEDNĄ Z NAJLEPSZYCH. dziwnie się ustosunkowałeś do mojej wypowiedzi. Przykład filmu "To skomplikowane:" był raczej pod względem wdzięku jaki Meryl posiada,przeczytaj uważnie. Zdaje się Kacprze-mniemam,że tak masz na imię-iż większość z nas jest przekonana o geniuszu Meryl Streep, nie negując przy tym zdolności innych aktorek.
A czy ja napisałem, że ty uważasz, iż GC jest słabą aktorką? W którym miejscu?
W kwestii nagród pisałem tylko o tym, że to słaby argument (w tym przypadku oczywiście). Przeczytaj raz jeszcze moją wypowiedź.
A co do ,To skomplikowane" - tutaj w pełni się zgadzam. Może po prostu GC nie jest stworzona do komedii romantycznych. I dobrze.
może lepiej skończmy bo to może przerodzić się w niepotrzebną kłótnie. Przyznaje się-mogłam, czytając w pośpiechu niedoczytać a przy tym nie do końca zrozumieć twoją wypowiedź.. Po prostu mamy trochę inne zdanie . co do Glen, przyznaje, że aktorką jest fenomenalną, Może to słaby przykład-ale w filmie "Kto zabił ciotkę Cookie" pękałam ze śmiechu z jej mimiki i ogólnie całej kreacji jaką stworzyła.jakoś dziwnie się czuję gdy ktoś piszę o Meryl "Nie jest najlepszą aktorką na świecie, ale jest b. dobra "dla mnie "bardzo dobra" to po prostu za mało. Te określenia po prostu ni w ząb nie pasują mi do jej GENIUSZU. Mam nadzieję, że teraz jakoś ci się "rozjaśniłam". Pozdrawiam
Przepraszam czy my mówimy o tej samej aktorce bo mi się zdaje, że ty Meryl Streep z kimś pomyliłeś. Ona jest świetna. I cenie ją w szczególności za to, że nie gra w beznadziejnych komediach pozbawionych sensu. Kiedy widzę, że w obsadzie filmu jest Meryl Streep to wiem że na filmie na 100 % nie będę się nudzić.
Porównywać Aninston do Streep? Błagam Cię. Może przewyższą ją urodą ale grą aktorską nie :). Meryl jest świetnie przygotowana do każdej roli, na koncie ma 2 oskary - a J.A? Zero. Przyznane jeszcze w czasach kiedy nie dostawało się za byle co, więc jakakolwiek próba wywyższenia J.A nad M.S nie wyszła bo Streep jest o wiele lepsza.Pozdrawiam
dokładnie! J.A jest dobra w poziomie seriali,ale dać ją do ambitnego filmu to przy jej najwyższych staraniach dałaby 'jakoś' rade. Maryl zapewne stworzyłaby (kolejną) mistrzowską kreacje. Kani88 chciałeś zacząć temat?zacząłeś, i wqrzyć ludzi? raczej średnio, mi jest Ciebie żal... Pozdrowienia dla fanów Meryl/
Prawdopodobnie nigdy nie oglądaliście ambitnych filmów, a ja sięgam tylko po takie pozycje, więc lepiej zastanówcie się dwa razy zanim coś napiszecie. Jennifer Aninston ścisła czołówka aktorek, Meryl Streep jest w tej chwili gdzieś w 3,4 dziesiątce. Zresztą przekonacie się może o tym za kilka lat.
daj spokój, J.A. może za pare lat się wyrobi, ale póki co jest średnia. Meryl to klasyka. Już widze te wszystkie twoje ambitne filmy.
kolejny "specjalista",który myśli,że tym pożal się Boże wpisem kogoś wqrzy....żenada. Tylko nie chrzań,że każdy ma prawo pisać co chce. od twojej głupoty aż oczy bolą...idź oglądać Pokemony,albo Dlaczego ja w Polsacie-tam to dopiero jest aktorstwo!
To juz przesada!!! Meryl vs Jennifer. Lubie Jennifer, za role w Przyjaciolach. Nie stworzyla zadnej niezapomnianej kreacji. Nie ma sensu wdawac sie w dyskusje z kims kto lubi komedie z Jennifer. Masz takie prawo. Jednak sprawa jest prosta- ile nagrod otrzymala Meryl a ile Jen??? Prosta kalkulacja!!!
Jenifer Anistonn jest sztuczna, Meryl Streep jest sobą i ona poprostu kocha to co robi i nie robi tego dla pieniędzy. Meryl jest najlepszą aktorką i nik jej nie dorówna.
Streep jest wybitna-lubie jenifer i dzwoniac teraz do niej i wyrazjąc swą opinie Kanii zostałbys przez nią wysmiany! ona sama pewnie wie ,ze nie dorasta meryl do pięt:) ja wiem w moim zawodzie kto odemnie lepszy a kto nie;)kazdy rozumny człowiek ma ta umiejętnosc;)
Nie ma zamiaru Cię obrażać, ale jak dla mnie to czysta prowokacja. Nawet nie chce mi się czytać wszystkich wypowiedzi, bo temat śmieszny. Rozumiem, że możesz mieć swoje poglądy. Jednak z całym szacunkiem, nie masz racji. Większość ludzi przyzna, ze Meryl to genialna aktorka. Oczywiście nie mówię tu o ludziach, którzy będą ją umyślnie obrażać, bo jej po prostu nie lubią.
Meryl zagrała tyle genialnych ról, stworzyła mnóstwo świetnych kreacji. Do każdej roli się bardzo przygotowuje. Mogę tu wymienić całą masę argumentów, Ty natomiast swojej wypowiedzi nie poparłeś żadnymi.
Nie rozumiem fenomenu Meryl Streep. Jedyny film, który naprawdę mi się z nią podobał to "Godziny", chociaż i tak Nicole Kidman gra w nim o wiele lepiej niż Meryl.
Ciężko mi się też na nią patrzy, drażni mnie jej sposób gry i chociaż to mało istotne, to do urodziwych też nie należy.
Za największą jej aktorską porażkę uznaję film "Mamma Mia". Z trudem go obejrzałam do końca - Meryl nie sprostała zadaniu.
Dopuszczam myśl, że może do tej pory wybierałam z jej obszernego dorobku aktorskiego niewłaściwe, słabsze filmy.
Chciałabym się przekonać do jej talentu aktorskiego, więc jakie waszym zdaniem są z nią najlepsze filmy, w których zagrała fenomenalnie (wiem, że według większości z was we wszystkich zagrała fenomenalnie, jednak prosiłabym o polecenie mi czegoś naprawdę dobrego).
Zacznijmy od tego, iż bardzo ciężko jest wybrać, który z filmów z Meryl jest najlepszy. Ona każdą produkcję potrafi uratować samym byciem na ekranie. W przypadku komedii "gęba sama się cieszy" na jej widok. Prawdziwa, nie wymuszona, perfekcyjna. Gdzieś słyszałem, iż potrafi porozumiewać się w każdym dialekcie. Jednym razem potrafi zagrać postać, która emanuje taką pozytywną energią, że samemu inaczej zaczyna się postrzegać wiele rzeczy i nabiera się ochoty do życia (patrz właśnie Mama Mia), a czasami taką zołzę, iż nie wiadomo co robić (patrz Diabłem ubiera się u Prady, podczas czytania jeszcze przed powstaniem filmu właśnie ją wyobrażałem sobie w tej roli i oczywiście to boksie "that's all" :)). Po prostu wszechstronna. Nie ważne czy gra w komedii, thrilerze, dramacie i innych rodzajach filmu. Zawsze pokazuje ogromną klasę. Czuć od niej otwartość, sympatię, a co najważniejsze radość i zadowolenie. Jeżeli miałbym już coś polecać to oczywiście filmy takie jak Wybór Zofi, Co się wydarzyło w Madison County, Sprawa Kramerów, Pożegnanie z Afryką, ewentualnie Silkwood, Pocztówki znad krawędzi. Zresztą co tu dużo mówić, ja polecam każdy film.