Michael Fassbender

8,1
72 503 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Michael Fassbender

Poraził mnie swą grą aktorską we "Wstydzie". Wspaniały, utalentowany aktor. Mam nadzieję, że te głupie faneczki się ogarną, bo one mają zerową wiedzę o kinie, tylko oglądają dany film ze względu na (przystojnego) aktora. Przepraszam, musiałam to napisać, bo mi się niedobrze robi od tych postów pode mną. Raczcie zauważyć coś więcej niż wygląd.

użytkownik usunięty
Bonnie_filmweb

Ciekawa rzecz , bo mi niedobrze się robi od twoich wygłoszonych autorytatywnym tonem mądrości. Też jestem ,, faneczką '' tego pana , ale umiem stwierdzić, gdzie jest granica między urodą a talentem aktorskim - choć są to kwestie osobistego gustu. Zapewne takim Adonisom jak M.Shannon czy W.Dafoe dałam 10 i do ulubionych z powodu ich niesamowitej urody, jeśli podążać za twoimi argumentami ;)

I niezwykle rzadko kieruję się doborem oglądanego filmu pod kątem grającego tam ,, przystojniaka '' . A co do przykładowego Fassa to cenię go głównie za stonowane, konsekwentne aktorstwo i tę iskrą geniuszu. I zwyczajnie lubię tego pana. A że jest niczego sobie - to już zupełnie inny temat do dyskusji :)

No dobra, ty może akurat doceniasz jego aktorstwo, ale ile jest dziewczyn, które patrzą tylko na wygląd!

Bonnie_filmweb

na wygląd ? raczej chyba na jego... zalety naturalne ;p

Bonnie_filmweb

Jak dla mnie Fassbender jest NAJLEPSZYM obok Christiana Bale'a i Ewana McGregora- aktorem młodego pokolenia. Mam nadzieję że ciągle będzie grywał w "ambitniejszych" produkcjach i nadchodzący blockbusterowy "Prometeusz" (zapamiętajcie moje słowa- po tym filmie stanie się prawdziwą gwiazdą!!!) zbytnio go nie "zepsuje" :D

TomKruz

Uroda dla bab ma znaczenie nikłe. Może być brzydal, byle k.utas dobrze ubijał ... no i ma być męski panowie.

Omnikoron

Hahaha, szacun koleś !!!

TomKruz

Gwiazdą Fassbender był już po "Głodzie", "Bękarty Wojny" przyspieszyły jego karierę, a "Wstyd" ugruntował jego pozycję.

TomKruz

Nie rozumiem dlaczego ciągle o Fassbenderze mówi się "najlepszy aktor młodego pokolenia", jakiego młodego? Przecież on ma 40-stkę na karku. Jasne, wiem, że dziś człowiek 40-letni jest młody ale ja nie mówię tu koniecznie o wieku. Przecież idąc tym tropem można o Kate Winslet powiedzieć, że jest "najlepszą aktorką młódego pokolenia"- jest w podobnym wieku co Fassbender, jednak nikt tak o niej nie mówi. Fassbender to aktor znany, doceniany, gra w kilku filmach rocznie, ma ugruntowaną pozycję zarówno w Europie jak i Ameryce, rzesze fanów i wielokrotnie udowodnił swój talent, jak i to, że nie boi się trudnych projektów i się w nich sprawdza.
To samo można powiedzieć o wymienionych przez ciebie pozostałych aktorach. Kogoś z ich pozycją nie określiłabym mianem "młodego pokolenia", to już są starzy wyjadacze z kilkunastoletnim doświadczeniem w aktorstwie. Młode pokolenie to dla mnie raczej Max Irons, Nicholas Hoult, Daniel Radcliffe, Tom Felton czy choćby Pattinsin, chociaż nawet oni są już powszechnie znani.

Bonnie_filmweb

Uroda dla bab ma znaczenie nikłe. Może być brzydal, byle k.utas dobrze ubijał ... no i ma być męski panowie.

użytkownik usunięty
Omnikoron

Uuu...cios poniżej pasa ;)

Ale celny ;]

Omnikoron

to dowodzi ze masz bardzo niskie mniemanie co do "bab"

użytkownik usunięty
Omnikoron

O! Jakaś aluzja czy propozycja? ;)

Myślę, że jedno wynika z drugiego :]

użytkownik usunięty
Bonnie_filmweb

niestety wyglad aktora / aktorki jest czescia jego kunsztu :) wyglad nie znaczy, ze ma byc plastik, aktor musi byc plastyczny, bo tylko taki ma szanse na ciekawe role.. a on taki jest..
W Prometeuszu tez pokaze calkiem inna niz w HEX, czy wstydzie, a takze X Menach