Oni są uważani za największych aktorów. Uważacie, że kiedyś Fassbender wskoczy do tego grona?
Nie wymagaj od ludzi jasnowidzenia. W Haywire zagrało dużo świetnych aktorów. Poza tym to był odpowiedni film dla Fassbendera jak na ówczesną jego pozycję. To tak jak by Robert de Niro nie powinien grać w tych filmach z początku kariery, gdzie grał role drugoplanowe i dostawał 50 dolców.
Na szczęście w tym roku tylko dwa, ale za to jakie filmy. O ile wiele od niego w "Prometeuszu" nie wymagam, tak liczę na jakąś fajną drugoplanową kreację u Tarantino.
Ale on nie gra w Django. To już dawno zostało powiedziane, tylko jeszcze na filmwebie tego nie zmienili, bo tacy mądrzy są użytkownicy. Ja przygotowując kontry, sprawdzam kto jest do usunięcia, niestety genialni koledzy zajmują siętylko dodawaniem nowych.
Co proszę?!
Dzięki za cynk, bo ja sobie w takiej nieświadomości żyłam do dziś. Niedawno pojawił się opis Django i zadałam pod nim pytanie związane z udziałem Fassbenderem w filmie, ale nikt mi nie odpowiedział. :|
Zostaję więc 'Prometeusz'.
Bardziej zachowawcza gra bez szarżowanie polegająca raczej na drobnych gestach itp. Mało ekspresji, a Pacino czy choćby Nicholson z ekspresji słyną. Mimiki twarzy jakiejś genialnej też nie ma w odróżnieniu od tamtych panów.
Można by tak powiedzieć. Oglądając Fassa w filmach/serialu widzę graną postać i tylko ją. Trudno powiedzieć na ile ta łatwość stawania się osobą ze scenariusza to metoda Stanisławskiego, ale w takim Fish Tank, Głodzie pokusiłabym się o porównania.
Na pewno nie ma tej ekspresji i rozmachu Pacino, ale co do mimiki twarzy - imo, on jest z tych, którzy twarzą i to oszczędnie grają świetnie.
No to właśnie De Niro i Pacino miałem na myśli, oni stosują tę metodę, uczyli się u Lee Strasberga. Brando chyba też ją stosował.
Gdzieś czytałam, ale nie pamiętam gdzie, rozważania o podobieństwach i różnicach metod Stanisławskiego i method acting Lee (nie do końca tożsame, często mylnie wszystko jest wkładane do wspólnego wora pt. MA). Ja aż tak się nie znam :), ale próbuję sobie właśnie wyobrazić F. u Brooka
Wiem że nie znam się na filmach ani aktorach zbyt dobrze . Myślę jednak że jest to bardzo dobry aktor . W każdym filmie w którym go widziałem , grał bardzo dobrze .