Michael Fassbender

8,1
73 307 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Michael Fassbender

Oni są uważani za największych aktorów. Uważacie, że kiedyś Fassbender wskoczy do tego grona?

Mowiacy_do_reki

Niewykluczone. Talent ma, mógłby jednak uważać na takie role jak w "Ściganej" Soderbergha.

Sebu_BGZ

Nie wymagaj od ludzi jasnowidzenia. W Haywire zagrało dużo świetnych aktorów. Poza tym to był odpowiedni film dla Fassbendera jak na ówczesną jego pozycję. To tak jak by Robert de Niro nie powinien grać w tych filmach z początku kariery, gdzie grał role drugoplanowe i dostawał 50 dolców.

Mowiacy_do_reki

Na szczęście w tym roku tylko dwa, ale za to jakie filmy. O ile wiele od niego w "Prometeuszu" nie wymagam, tak liczę na jakąś fajną drugoplanową kreację u Tarantino.

Sebu_BGZ

Ale on nie gra w Django. To już dawno zostało powiedziane, tylko jeszcze na filmwebie tego nie zmienili, bo tacy mądrzy są użytkownicy. Ja przygotowując kontry, sprawdzam kto jest do usunięcia, niestety genialni koledzy zajmują siętylko dodawaniem nowych.

Mowiacy_do_reki

A to nie miałem pojęcia nawet.

Mowiacy_do_reki

Co proszę?!
Dzięki za cynk, bo ja sobie w takiej nieświadomości żyłam do dziś. Niedawno pojawił się opis Django i zadałam pod nim pytanie związane z udziałem Fassbenderem w filmie, ale nikt mi nie odpowiedział. :|
Zostaję więc 'Prometeusz'.

Mowiacy_do_reki

Co??!! A ja tak strasznie liczyłam, że wystąpi..;/

użytkownik usunięty
Mowiacy_do_reki

Być może...

Mowiacy_do_reki

Zupełnie inna metoda aktorska, ale jest to możliwe.

neo_angin

To znaczy jaka?

Mowiacy_do_reki

Bardziej zachowawcza gra bez szarżowanie polegająca raczej na drobnych gestach itp. Mało ekspresji, a Pacino czy choćby Nicholson z ekspresji słyną. Mimiki twarzy jakiejś genialnej też nie ma w odróżnieniu od tamtych panów.

neo_angin

Aha, myślałem, że powiesz o metodzie Stanisławskiego.

Mowiacy_do_reki

Można by tak powiedzieć. Oglądając Fassa w filmach/serialu widzę graną postać i tylko ją. Trudno powiedzieć na ile ta łatwość stawania się osobą ze scenariusza to metoda Stanisławskiego, ale w takim Fish Tank, Głodzie pokusiłabym się o porównania.
Na pewno nie ma tej ekspresji i rozmachu Pacino, ale co do mimiki twarzy - imo, on jest z tych, którzy twarzą i to oszczędnie grają świetnie.

Blackmagicwoman

No to właśnie De Niro i Pacino miałem na myśli, oni stosują tę metodę, uczyli się u Lee Strasberga. Brando chyba też ją stosował.

Mowiacy_do_reki

Gdzieś czytałam, ale nie pamiętam gdzie, rozważania o podobieństwach i różnicach metod Stanisławskiego i method acting Lee (nie do końca tożsame, często mylnie wszystko jest wkładane do wspólnego wora pt. MA). Ja aż tak się nie znam :), ale próbuję sobie właśnie wyobrazić F. u Brooka

Blackmagicwoman

No wiadomo, Strasberg rozwinął metodę Stanisławskiego dla siebie, ale jednak.

Mowiacy_do_reki

Wiem że nie znam się na filmach ani aktorach zbyt dobrze . Myślę jednak że jest to bardzo dobry aktor . W każdym filmie w którym go widziałem , grał bardzo dobrze .

użytkownik usunięty
Mowiacy_do_reki

raczej nie

Ale długie uzasadnienie.

Mowiacy_do_reki

Wstąpi, może razem z Balem, Hardym i Goslingiem. Zabawne, w czołówce najbardziej obecnie wziętych aktorów są sami wyspiarze...