myślę,że się sprawdzi,jest przystojny i ma w sobie to 'coś'.jednak nie mam pojęcia jaka aktorka mogłaby się wcielić w postać Catherine Earnshaw? może jakieś propozycje? (ponoć miała ją grać N.Portman,ale wycofała się z produkcji).jaka z kolei w jej córkę Cathy,a kto wiarygodnie zagrałby Isabelle Linton? przypominam,że zgodnie z wersją książkową Catherine jest brunetką (o dość ognistym temperamencie),Cathy blondynką o miłym usposobieniu,która pod wpływem Haethcliffa zmienia się w kapryśną panienkę,zaś Isabelle to również blondi,odrobinę naiwna i kochliwa,a także usłużna i przywiązana do żony swego brata.osobiście nie lubię kiedy ekranizacje odbiegają od powieści,zwykle wychodzi to filmowi na źle,dlatego podaję te szczegóły,abyście mogli zastanowić się nad naprawdę podobnymi odtwórcami tych ról.to klasyk literatury,więc wszystkie jej adaptacje filmowe również powinny być dobrze zagrane i obsadzone,aby na długo zachowały się w naszej pamięci (w moim mniemaniu).
no niestety nie zagra. jego role dostał Ed Westwick. troche szkoda michaela bo pasuje na Heathcliffa, ale na Eda nie bede narzekac bo to kawał ciacha :P
Ha, nie zagra Heathcliffa (który dla mnie i tak już na zawsze będzie miał drapieżną twarz Ralpha Fiennesa i przyznam, że Westwicka z tą jego milutką, chłopięcą buźką zupełnie w tej roli nie widzę), ale zagra inne ciacho ze stajni sióstr Bronte - Edwarda Rochestera (jako Jane najnowsza Alicja, btw). Ostatni w tej roli Toby Stephens poprzeczkę zawiesił wysoko, więc też łatwo nie będzie :)