Michael JacksonI

Michael Joseph Jackson

8,2
1 069 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Michael Jackson

"Lepiej byłoby umrzeć. Jestem skończony." Tak mówił Michael Jackson zaledwie tydzień przed swoją śmiercią. A argumentów ku temu - jak donosi "Daily Mail" - było sporo. Choroba genetyczna zniszczyła mu płuca i uniemożliwiała śpiewanie. Był tak wychudzony, że lekarze twierdzili, iż ma anoreksję. Miał koszmary, że jest mordowany i chciał umrzeć.

Myślał, że zgodził się na 10 koncertów. Okazało się, że na 50. Z tego też powodu próbował odmówić przyjazdu do Anglii tłumacząc się świńską grypą.

Jak pisze dla gazety dziennikarz przebywający w bezpośrednim otoczeniu króla popu Jacksona zabiła chciwość otaczających go ludzi. Niejednokrotnie w ostatnim czasie Jackson wyrażał swoje oburzenie spowodowane zakontraktowaniem 50 zamiast 10 koncertów. Był świadom, iż jest to ponad jego siły. Dostrzec mógł to każdy kto choć chwilę przebywał w jego otoczeniu. Będący na skraju wyczerpania gwiazdor, coraz bardziej podupadał na zdrowiu. Niejednokrotnie widywano jak wożono go na wózku inwalidzkim. Dlatego też niewyobrażalnym było żeby osoba w jego stanie fizycznym i psychicznym mogła podołać odegraniu 50 koncertów.

źrodło wp.pl

zabili go ludzie którzy chcieli na nim zarobić, którzy uparcie twierdzili że Jackson da radę, 50 koncertów to może młoda osoba nie wytrzymać a co dopiero ktoś tak wyniszczony jak on! Szlag mnie trafia jak czytam te wszystkie newsy, dlaczego wszystko na świecie kręci się w okół pieniędzy..

Moniczkaa

http://www.kozaczek.pl/plotka.php?id=17012 straszne

IKnowWhatYouAre

http://www.kozaczek.pl/plotka.php?id=16974

IKnowWhatYouAre

Mój Boże....on przecież nie chciałby żeby ludzie ginęli z jego powodu.Rzeczywiście musieli go kochać.
Spójrzcie tu:
http://www.pudelek.pl/artykul/18167/czy_to_juz_przesada/
Czy ludzie nie dadzą mu spokoju?!:-/

Ekranizacja

nie dadzą...bo on jest świetnym źródłem dochodów, maszynką do zarabiania pieniędzy, zawsze wszyscy na nim żerowali, rodzina, dziennikarze.. a teraz po jego śmierci będzie jeszcze gorzej..
przeczytałam dziś słowa że Michael był zbyt wrażliwy na ten świat i to jest prawda..zniszczyli go ludzie którzy powinni byli mu pomagać, on był dobrym człowiekiem...

Ekranizacja

Niestety ludzie nie dadzą mu nigdy spokoju. Przez 2 dni po śmierci Jacksona był czas na łzy i podsumowania tego jak wielkim był człowiekiem po czym te same osoby,które go tak opłakiwały zaczynają zarabiać na jego śmierci wywlekając różne brudy z jego życiorysu,w końcu nikt nie może zaprzeczyć tym plotkom skoro jedyna osoba znająca prawdę nie żyje. Nie rozumiem tego co Ci ludzie chcą osiągnąć takim zachowaniem,jedynie pokazują jakimi sa materialistami.. W końcu skoro sam ojciec Michaela próbuje zarobić na jego śmierci to uwierz mi,że osoby kompletnie nie związane emocjonalnie z nim będą robiły wszystko żeby oczernić jego osobę a przy okazji powiększyć stan swojego portfela.

gusska_

To jest dla mnie niezrozumiałe.Już nawet nie mam siły z tym walczyć i zmieniać ludzi,ale z drugiej strony nie mogę też być obojętna. Ostatnio wysłałam nawet email do ,,Tele Tygodnia'', którego redaktor naczelny wykazał się szokującą niewiedzą na temat Michaela.
Fakt, on był zbyt wrażliwy na ten świat.
I ja w takim razie chyba też jestem:-/

Ekranizacja

Niestety sama ludzi nie zmienisz... Dla mnie niezrozumiałym jest to,że większość osób wierzy portalom plotkarskim i coraz więcej osób zamiast uszanować po śmierci Jacksona na różnych forach wypisuje,że on nie był królem,że był pedofilem,co chwilę komentują jego zachowanie a nic nie wspominają o muzyce,która była świetna. Jak już wspomniałam ludzi nie da się zmienić i mam tylko nadzieję,że osoby żerujące na Michaelu zostaną w swoim czasie ukarane.

użytkownik usunięty
gusska_

ale ludzie wy jeszcze we wszystko nie wieszcie, nie czytajcie takich plotkarskich informacji, skad macie pewnosc ze to wszystko to prawda.

jackson juz od lat byl bardzo chudy a jednak jadl i mial sie swietnie.
nie mozna wiezyc w takie niesprawdzone informacje.
NIE WIEZCIE W TAKIE RZECZY.

to samo sie tycza operacje jacksona. ze niby tyle ich przeszedl.
i wszyscy w to wieza. w takie gow... a nie informacje. wyssane z palca bzdury.
a wystarcy zobaczyc tylko zdjecia jacksona z przed lat i te bardziej swieze by zdac sobie sprawe ze jedyne co sie zmienilo to kolor skory podbrodek i oczywiscie nos.

nie mozna wiezyc w rzeczy ktore wyszly napewno w gazetach typowo smieciowo plotkarskich

A czy ja powiedziałam,że wierzę w to co piszą portale plotkarskie? Owszem w niektóre rzeczy zamieszczone tam wierzę,ale akurat w te na temat MJ nigdy nie wierzyłam. W poprzednim poście nawet napisałam o tym,że nie rozumiem ludzi,którzy krytykują Michaela za to co wyczytają w tych 'szmatławcach' ;).