Michael JacksonI

Michael Joseph Jackson

8,2
1 041 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Michael Jackson

Jeszcze nie dawno większość zaskarżała go o pedofilie, a teraz media strasznie rozczulone. Ja pojmuję Jacksona jako człowieka, i bądź co bądź legendę muzyki, ale to chorę,że przez duży kawałek jego życia mnóstwo ludzie mu dokopywało, a teraz wielkie pożegnania.

Edward_Nozycoreki

Taki jest świat biznesu ludziom którym się udało w życiu dzięki naprawdę swojemu zajebi... talentowi rzuca się kłody pod nogi .

Tibn

Czysta zawieść ludzka którą po prostu podchwycały media , pewne grupy społeczne nie mogły znieść jego ogromnego talentu więc pojawiły się fałszywe według mnie oskarżenia Jacksona - które zrujnowały go jako osobę .Jednak z którejkolwiek strony by patrzeć pozostanie na zawsze wielki w oczach milionów ludzi na całym świecie właśnie przez swoją muzykę .

RIP Michael.

Edward_Nozycoreki

Najgłupsze było to, że on stał się legendą za życia, a potem te afery i skandale zaczęły tę legendę umniejszać. Przez to wszystko wielu ludzi słysząc Michael Jackson będzie wspominać jego dziwactwa, a nie ponadczasowe hity jakie tworzył.

Pomimo tego, że słucham rocka to zawsze jego muzyka kojarzyła mi się bardzo dobrze w przeciwieństwie do popu w ogóle. Może to było coś więcej niż to co teraz rozumie się pod pojęciem popu.

Edward_Nozycoreki

Też jest to dla mnie chore. Zazdrość przemawia przez tak wiele ludzi. Doceniamy czyjeś zasługi dopiero po śmierci, to niesprawiedliwe.

marzena_kosiela

Zgadzam się z wami :( Ja nigdy nie zwracałam uwagi na plotki na temat Michaela. Ludzie są wredni i zawistni - zniszczyli go. Liczy się to, czego dokonał w muzyce. Też nie przepadam za muzyką pop, ale M.J. darzę wielkim szacunkiem i lubię jego piosenki. Jest mi przykro :(
[*]

Edward_Nozycoreki

sam jesteś żalosny :/ własnie także dzieki tym którzy mu wtedy
"dokopywli" są teraz po czesci winni jego śmierci, powinno sie go wspierac
a nie obwiniać zasłużył sobie na to :)

jarekokulus

O co ci chodzi człowieku? Mógłbyś jakoś sprecyzować swoją bełkotliwą wypowiedź?

Edward_Nozycoreki

Bo docenia sie dopiero po śmierci.

Edward_Nozycoreki

Dokładnie się z Wami zgadzam. Jeszcze niedawno wszyscy oskarżali Go o najgorsze rzeczy, a teraz wszyscy Go przepraszają. Przecież ten chłopak co oskarzył Go o pedofilie przyznał sie jakoś wczoraj że kłamał i przepraszał. Szkoda tylko że Michael już nie może usłyszeć tego :(. Myśle że stracił tez zdrowie właśnie przez te wszystkie brednie co wymyślano na Jego temat.

Brenda_89

Ja pamiętam jakby to było wczoraj (a to było kilkanaście lat temu) jak była sprawa z małym czarnym chłopcem, który oskarżał Michaela o pedofilię. Sprawą oczywiście zajmowali się rodzice tego chłopca i jak się okazało, chodziło im wtedy o to żeby Michael zapłacił im za "milczenie". Oczywiście niektórzy ludzie wydali na Michaela wyrok, ale prawda wyszła na jaw - Michael był szantażowany. Od tamtej pory nie uwierzyłam w żadne oskarżenia na jego temat, ponieważ ludzie bywają zachłanni i okrutni.

A teraz niektórzy (młodsi przeważnie) ludzie piszą o nim pedofil, idiota, dziwak - nie wiedząc jaka była prawda :(

Kasiek_21

"A teraz niektórzy (młodsi przeważnie) ludzie piszą o nim pedofil, idiota, dziwak - nie wiedząc jaka była prawda :( "

Nie tylko młodsi bo i wszystkie media włącznie z dziennikarzami po trzydziesce i czterdziestce. Zawsze wszyscy mieli go za dziwaka.

EM_DE_KE_AS

A czy napisałam, że "tylko młodsi"??? Faktem jest, że prasa nigdy nie była mu przychylna, a chodziło mi o tych młodszych, którzy praktycznie nie znali muzyki Michaela z lat 80-tych i 90-tych a teraz ma tak wiele do powiedzenia. Zauważyłam wiele obrażających komentarzy na jego temat właśnie od młodzieży, która g.... o nim wie. Owszem jest mnóstwo młodych którzy szanują Jacko i oczywiście wielu starszych nienawidzących go i to nie podlega dyskusji. Nie chcę niczego uogólniać, bo każdy ocenia go subiektywnie dobrze lub źle niezależnie od wieku.

Kasiek_21

Nie napisałaś "przeważnie" a to praktycznie to samo.
"Prasa nigdy nie była mu przychylna" - to prawda.
Nie dziwię sie tym małolatom - od 9 do powiedzmy 14-15 lat. Bo oni rzeczywiście...urodzili się w czasach największej świetności Jacksona.
I każdy ocenia subiektywnie. Według mnie - 5/10. Tak uważam. Najobiektywniej.
Ale wkurzające jest że teraz wszyscy nad nim biadolą jak jeszcze tydzień temu mieli z niego ubaw po pachy.

Edward_Nozycoreki

To prawda. Michael od kilku lat cierpiał na bardzo poważną i ciężką chorobę, na MEDIA! Nie patrząc na konsekwencje, człowieka można szybko zniszczyć. I tak właśnie stało się z Jacko. Dla mnie był, jest i będzie niepodważalnym geniuszem muzycznym. R.I.P

Milanka_acm

No ale czy świat showbiznesu nie karmi się skandalami ? . Przecież skandale dodają popularności , która potem przekłada się chociażby na sprzedaż płyt . Przykłady nie trudno znaleźć wystarczy spojrzeć chociażby na Madonnę(która zresztą wyznaje zasadę że nieważne jak o ciebie mówią ważne że mówią) czy gwiazdeczki Hollywood pokroju panny Lohan . Sądzę że skandale nie zaszkodziłyby Michaelowi gdyby miał mocną psychikę , a tak przerosły go pchając coraz bliżej dna . Taka postawa tłumaczyłaby chociażby wymuszenia gotówki za milczenie w sprawie pedofilii (gdyby posiadał większą asertywność powiedziałby nie , i w gruncie rzeczy nic by mu nie udowodnili skoro był nie winny ,co prawda nadszarpnęłoby to jego reputacja ale przynajmniej te przysłowiowe "hieny" odczepiłyby się od niego i pozwoliły mu dalej normalnie żyć ) .