Podobnie jak ogromną masę wspaniałych wykonawców z lat 80 jak i 90 bo nie wiem skąd to sie bierze ale ci ludzie jak Miecheal doprowadzają siebie na własne życzenie do tragedii i boli to tym bardziej bo dzisiejsza muzyka na która jesteśmy niestety skazani jest strasznie pusta i kiczowata nie to co w dawnych dobrych czasach nie sądzicie
"ci ludzie jak Miecheal doprowadzają siebie na własne życzenie do tragedii"
jej, aż serce ściska jak ludzie takie głupoty piszą na poważnie.. no, chyba ze żartowałeś.. powiedz, ze tak!
a co chciales powiedziec, przez zdanie "ci ludzie jak Miecheal doprowadzają siebie na własne życzenie do tragedii"?
Jego obsesja na punkcie operacji, zaprowadziła go na pólkę z napisem z dziwadłami. Nie ma to bezpesredniego wpływu na muzykę która stworzył (kot wie CZYM JEST MUZYKA nie będzie na takie rzeczy zwracal uwagi). Za to niewątpliwe jest że Jackson jest kolejną ofiarą bezdusznych mediów, która dałaby się zabić za zrobinie zdjęcia niewypranej przedtygodniowej bieliźnie króla. Media zrobią wszytko by GWIAZDĘ sprowadzić do roli robota, który będzie odsłaniał przed nimi wszystko, aż w końcu przejrzą go na wylot. Niewątpliwie zacierali rączki i aktywnie pracowali podczas głośnego procesu o molestowanie.
Wspólczesnym przykładem ofiary medialnej jest taka Britney. Co z niej zostało, kiedy medialna fala ją dopadła? Niewiele. Obecnie wyczytuje coraz to nowe lepsze i gorsze rewelacje na jej temat. Za Britney nigdy nie przepadałem, bo za lukrowa jak dla mnie. Ale zdaje sobie sprawę że stała się kolejną ofiarą medialnych krwiopijców.
Takich przykładów jest więcej. Czasami za bycie gwiazdą trzeba zapłacić wysoką cenę. Ale nie wszyscy stają się ofiarami, są tacy którzy potrafią zapanować nad tym, i przejąć pałeczkę. Ostatecznie Jackson tego niestety nie posiadał. Co nie znaczy, że wraz z osiągniętym przez media celem, jego geniusz muzyczny się wyczerpał. Uważam, że teraz chwilowo uśpiony jeszcze uderzy... ale nie z taką siłą jak kiedyś. Bowiem spuścizna po królu sprytnie utkana niezdarnymi rękami w lekką tandetę zbija kokosy.
Jaka opsejsa na punkcie operacji? Wiesz o czym w ogole mowisz?
A stan Britney to niewatpliwie wina otoczenia w ktorym przez tyle lat zyla.
Wg. mnie Jacksonowi po jakimś czasie odwaliło z tymi operacjami. No, ale jak to ładnie wytłuamczono wyżej to iwna mediów.
Nie wiem i nie potrafię zrozumieć dlaczego usilnie robicie z niego kalekę, nie jest tajemnicą że operacje sobie zrobił, ale czy musi się komukolwiek z tego tłumaczyć? Nie chce to nie i finito, ma swoje życie do którego normalny człowiek nie powinien wściubiać nosa :) Ponadto nie sądzę żeby zmiany w jego wyglądzie miały wpływ na to jaką muzykę tworzy, a trzeba przyznać że nadal jest bardzo wysoko i korony prędko nie odda.
lizzie:
Uważasz, że facet, który był Murzynem, a robi z siebie białego, wygląda jak wampir i zostaje oskarżony o pedofilię, jest normalny??
To wybitny muzyk, ale sam doprowadził się do upadku, bo tak to trzeba nazwać. Teraz, jak powiesz komuś o Jacksonie, to usłyszysz, że to pedofil i odpada mu nos. To, co z sobą zrobił zasłania to, czego dokonał w swojej muzycznej karierze. Smutne, ale prawdziwe.
No oczywiście że to media i nie tylko bo cała reszta ludzi do tego doprowadził kim stał sie MJ teraz.
Wystarczy sobie zobaczyc jego wystapienia w 1987 teledyski koncerty wywiady był młodziakiem wiedział dokładnie co robic w muzyce w tym jest królem ale z reszta był jak dziecko kierowali nim menadżerzy i cała ta banda media.
Tu nie trzeba sie wiele zastanawiać tylko logicznie przeanalizować jaki michael był przez lata.
Poprostu wydaje mi sie że gdyby zamiast setek producentów menagerów ludzi którzy widzieli w nim tylko materiał na niezłą gwiazde przynosząca niebotyczne zyski,
miał przy sobie osobe od serca która by z nim była, kochała go,inaczej by sie to potoczyło.
Historia z Tatiana Thumbtzen (the way you make me fell)kochała go byli młodzi wygladali razem szczęśliwie ale nieeeee Mj nie było wolno wiązac sie z nikim to by odwróciło go od PRACY, zaraz po pocałunku obojga na scenie wyleciała!!nawet nie pozwolili aby ta miłośc rozkwitła.
I jeszcze ten proces głupota jakich mało widoczie teraz ludzie sa tak przewrażliwieni że facet który za bardzo okazuje miłość odrazu brany jest za pedofila...
no koszmar, ciekawe ...gdyby to była jakas kobieta nie posadzono by jej o cos takiego...
ale to w końcu tylko my ludzie potrafia tylko niszczyć;(
Michael od zawsze był wrażliwy nieśmiały więc pomyślcie ci wszyscy którzy potrafia tylko smarowac błotem jak taka nagonka medialna migła wpłynąć na osobowość człowieka?????wystarczy spojrzeć z perspektywy psychologa to nie on siebie takim stworzył tylko inni ludzie, srodowisko i jakze kochane media które zawsze podają nam nieskazitelne fakty których bron Boże nie powinno sie podważać.
Studiuje Psychologie więc na tym etapie jestem cos w stanie powiedzieć,
jak możecie twierdzic że zrobił to sobie na własne życzenie??wy błedów nie popełniacie???Wogule co to jest za gadanie wy tez sobie źle życzycie?? noo to trzymajcie tak dalej byle z dala od osadzania czy na to zasłużył czy nie.
Przestańcie w koncu oceniać do cholery jasnej ;(
Nie studiuję psychologii, ale moim zdaniem zdecydowanie za szybko stał się tak popularny. Jak taki dzieciak staje się z miejsca megagwiazdą, to na pewno ma to swoje skutki uboczne. Nigdy nie życzyłem mu źle i w ogóle nikomu nie powinno się życzyć takich rzeczy. Ciekawe jest, co napisałeś. Zresztą nie mam co się z tobą sprzeczać.
Prawdą jest taka, że wszystkie operacje robił na swoje własne życzenie. Ale trudno uważać za normalne chęć stania się białym będąc murzynem. No cóż, faktem jest, że Michael nie miał zbytnio dzieciństwa, ja także nie studiuję psychologi (chociaż chciałabym wybrać taki kierunek studiów), ale kto wie, możliwe że to w dużej mierze odcisnęło piętno na jego dalszym życiu. Przecież już jako mały chłopieć śpiewał wraz z braćmi w "Jackson5" (jak dobrze pamiętam tak się nazywał zespół). Oceniając to jak bardzo urodziwym był dzieckiem, nie zdziwiłabym się jakby nie robiąc sobie tych wszystkich operacji byłby dzisiaj jednym z najprzystojniejszych murzynów na świecie :)
Jedno jest pewne i jedno się nigdy nie zmieni. Po dzień dzisiejszy Michael ma wielu fanów, a on sam jest wielką legendą, zostawił po sobie kawał dobrej muzyki...