Michelle Pfeiffer

Michelle Marie Pfeiffer

8,2
46 961 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Michelle Pfeiffer

Którą wolicie aktorkę,Kidman czy Pfeiffer ???
Ja wolę KIdman,chociaż Pfeiffer tez jest fajna,ale KIdman najlepsza !!!

lola_26

No czasem znajdą się fajne filmy...ale najlepsze puszczają na sylwester, i sświęta ...
O ! dobiliśmy do 100 komentarzy ;)

Bounty

Najlepsze filmy są zawsze wtedy, kiedy nie mogę ich obejrzeć :) To jest reguła. No bo przecież nie włączę telewizora, kiedy są u mnie goście albo kiedy ja jestem u kogoś na imprezie.

Ha! A ja właśnie wpisuję 102 komentarz :P Ale fajnie...

lola_26

Zawsze jest tak że jak sie chce coś obejrzeć to akurat nie można bo coś tam
TyŚka, gratuluje przekroczenia 100 komentarzy, trafny wybór tematu rozmowy, chociaż już i tak nie rozmawiamy ani o kidman ani o Pfeiffer ;D

Kaczka_Kamil

no, ale gdyby był mus to można nasza rozmowę sprowadzić do aktorek, bo wkońcu :
najpierw rozmawialiśmy o ich urodzie
2. talentach
3.komentarzach
4. Sienkiewicu ( no wkońcu to też artysta)
5. Quo Vadis (sprowadza sie do sienkiewicza)
6. Mazurach (yy....no...cóż, "widzieliście Pfeiffer na spływach kajakowych?"xDD)
7.o nas (m.in sztuce:)
8.telewizji, filmach (no wkońcu filmy)

no i dalej jakos leci ;)

No ja tez tak mam ze jeśli chcę bardzo cos obejrzec to termin mi nie pasi, nie mam czasu czy cos...chyba ze się bardzo uprzę i wcześniej zobaczę ;)

Bounty

powinniśmy założyć fanklub Michelle Pfeiffer
co wy na to???

Kaczka_Kamil

Mnie się ten pomysł podoba, i jak najbardziej jestem ZA :)

Enigma89

No gdybym napisała, że jestem przeciw, to by było coś dziwnego :)

lola_26

Wiecie, że wiewiurka po niemiecku brzmi mniej więcej ajsionsien???

A tak wracając do rozmowy o Michelle, to co myślicie o tym nowym flmie Personal Effects. Widziałem zwiastun z miesiąc temu i film zapowiada sie nieźle

Nie wiecie, czy jest jakaś ekranizacja książki 'Mały książe', bo niedługo omawiam, a czytać mi sie nie chce ;]

Kaczka_Kamil

Też zapisuję się do funclubu ;)
Zwiastunu filmu nie widzałem, możesz podać link do stronki ?

A wracająć do "Małego księcia", chyba nie ma filmu. Ja radze ci przeczytać tą książkę, bo jest oryginalna...a poza tym nie jest gruba ;) Zawsze lepiej spróbować, chodzby dlatego, żeby stwierdzic ze się zmarnowało czas ;)))

Bounty

Yyyyyhhh...błąd...nie widziałam.....jestem płci żeńskiej, tylko po prostu spojrzałam sie na komentarz wyżej (Kaczki) no i ....

Bounty

Jeśli chodzi o trailer to chyba już nie ma w necie, bo to miało być tylko dla dystrybutorów i przypadkiem sie w necie znalazło

Kaczka_Kamil

Co do 'Małego Księcia' zgadzam się z przedmówcą/przedmówczynią.
Lekturę tę powinno się przeczytać chociaż raz w życiu.

Ekh...W TV nie ma ostatnio żadnego filmu z Michelle. Cinemaxu niestety nie mam ;/ Yh, chyba pójdę coś wypożyczyć na DVD ;]

Bounty

ja bym się zastanowiła... obie lubię i obie są świetne.

Bounty

Ekhem.. kolego, nie przeczytać Małego Księcia, to jak nidgy nie zjeść czekolady!

szuwarcia

Fajne porównanie
Właśnie (w chwili obecnej) czytam "Stowarzyszenie umarłych poetów". Ksiązka jest świetna, niestety nie widziałem filmu ale na pewno obejrze

Kaczka_Kamil

No fajne porównanie Szuwarcia ;)
A jeśli chodzi o tv to narazie nic fajnego nie widać ;) O ! a 2 maja w kioskach razem z dzinnikiem godziny ;) z rana będę musiała zasuwac ;) iogólnie jest kolekcja oskarowa ;0 będzie m.in. Wyznania gejszy i chyba iris ;)

Bounty

Kupiłam sobie Brokeback Mounain z tej kolekcji.
A "Godziny" są dobre, tyle że to nie jest film, do którego się wraca. Dobra rola Kidman, ale cóż. Ta aktorka nie będzie chyba zapamiętana jak Viviene Leigh i inne :) Po prostu - brak ról, do których człowiek mógłby czuć sentyment. No i w sumie.. wiecie, co sądzę o Kidman :)

szuwarcia

a ja nie oglądałam godzin i dlatego chcę kupic...ale ogólnie jakoś dosyc dużo w gazecie filmów z kidman, chyba 4(za wszelką cenę, godziny, za horyzontem, tłumaczka...)
A rolę kidman do których czuję sentyment to Satine(moulin rouge), totalna magia (nie wiem daczego, ale lubię postac którą tam grała)i lubię jeszcze Suzanneza (za wszelką cenę)
A z michelle to hrabina Ellen (wiek niewinności), nauczycielka z Młodych gniewnych,czarownice z Eastwick, no i lubię ją jako catwoman ;)

Szkoda ze przegapiłam w gazecie "Wspaniali bracia baker" ;(

Ps.Fajnie ze można kupić dobre filmy z gazetą za niską cenę...;)

Bounty

Heh ^^ czasem takie perełki się w gazetach trafiają, że aż miło.

Kidman lubię jako Satine. I chyba nigdzie więcej do niej szczególną sympatią nie pałam :)

Michelle to oczywiście Catwoman, pani, którą grała w "Niebezpiecznych związkach" (nie pamiętam, jak się zwała :P), dziewczyna gangstera ze "Scarface'a" i ta nauczycielka z "Młodych gniewnych" też była fajna :)

szuwarcia

A kiedy i w jakiej gazecie są 'Godziny'???

Powiem Wam, że jak byłam duuużo młodsza i pierwszy raz zobaczyłam Michelle w roli Catwoman to się przeraziłam hehe ;]

Enigma89

Ja też uważam, że to fajne że w fajnych gazetach są czasem fajne filmy. Czasami sie nie opłaca z gazetą kupować, to se później ide do mojego ulubionego sklepu pod nazwą 'tania prasa' i kupuję se film za 5zł.

Godziny są chyba w Dzienniku, ja dziś kupiłem bo był film "miasto gniewu", widziałem już wcześniej ale fajny.

Kaczka_Kamil

"Miasto gniewu" jest słabe moim zdaniem. Ckliwe i naciągane. Jeśli chodzi o filmy z tamtego roku, to "Miasto.." niczym szczególnym się nie wyróżnia.

szuwarcia

Filmy z Michelle w TV:
TVN SIEDEM 3 maja, sobota
21:30 Czarownice z Eastwick

CINEMAX 7 maja, środa
20:00 Tysiąc akrów

TVP1 7 maja, środa
20:20 Okruchy życia Młodzi gniewni

TVN SIEDEM 7 maja, środa
20:30 Tylko miłość

CINEMAX 2 8 maja, czwartek
20:00 Tysiąc akrów

Jużwidziałem te filmt oprócz "Tysiąc akrów", ale chyba obejrze koleny raz bo nic innego sie nie zapowiada żeby było w TV. Ostatnio zależ mi na obejrzeniu "Wspaniałych braci Baker", chyba se kupie na dvd

Kaczka_Kamil

wogle to jest taka stronka (może ją znacie)
http://www.cyfraplus.pl/cgi-bin/cyfra/ramowka.pl
tam sie wybiera w jakim okresie czasu ma szukać jaki typ programu i sie zaznacza obsada, albo tytuł i wyskakują wszystkie filmy. Niestety nie ma Polsatu

Bounty

Ja wolę Nicole Kidman

użytkownik usunięty
xDDDDD

A ja wolę Bruce'a Willisa!

Nie a tak na serio Michelle Pfeiffer jest lepszą aktorką i jest też ładniejsza!

Pozdro!

zgadzam sie i popieram
Michelle Pfeiffer is the best

Bounty

MICHELLE PFEIFFER MA DZIŚ URODZINY !!!!
;D ;] ;P ;D ;] ;P ;D ;] ;P
z całego serca życzmy jej sto lat (jak narazie ma pięćdziesiąt) i sto świetnych ról we wspaniałych filmach!!

Kaczka_Kamil

Hoho! Wszystkiego najlepszego i wiecznej urody xD

szuwarcia

100 lat to za mało, 100 lat to za mało, 150 by się chciało ^^
Chciałabym wyglądać tak jak ona, gdy będę mieć tyle samo lat :)
Aż się nie chce wierzyć ;)

Ja niestety nie widziałam filmu 'Tysiąc akrów' i nie mam za bardzo jak go obejrzeć, ponieważ nie mam Cinemaxu :P
Lecz widziałam film 'Wspaniali bracia...'. Polecam :)

Enigma89

Dużo szczęścia ;************* (no i ciekawych ról, bym mogła ją jeszcze długo widzień na ekranie)

Bounty

Ostatnio "Scareface'a" sobie pykłam xD Jejku.. jaka Misia śliczna, jaka eteryczna xD

szuwarcia

Zapraszam do mnie, już są wyniki sondy ;DD

Bounty

Zdecydowanie Nicole Kidman. Dla mnie jest mistrzynią :))

CristineHolly

mistrzynią??? niby w czym??? w aktorstwie??? wszyscy wiemy, że najlepsza jest Meryl. w urodzie??? Michelle jest od niej 100 razy ładniejsza, chociaż ma 10 lat więcej.
więc w czym wg ciebie kidman jest taka super???

Kaczka_Kamil

Nie! Nie Meryl! Diane Keaton, nikt inny!

Tak to mozemy gadać wieki... :P

szuwarcia

Kaczko, czemu ty tak na wszystkich naskakujesz ? Np. w tym temacie ktoś pisze ze woli Kidman, ty akurat wolisz pfeiffer..trudno, każdy ma inny gust...i nie przekonuj wszystkich, że pfeiffer jest najlepsza, a kidman jest beznadziejna, bo to głupie...
Możesz mieć swoje zdanie itd., ale jeśli ktoś ma inne, nie znaczy ze się myli.

Bounty

"(...) Michelle jest od niej 100 razy ładniejsza, chociaż ma 10 lat więcej." - ty tak uważasz, może vinaya uważa inaczej...

Bounty

PS. dziś jest z Miśką człowiek z blizną ;)

Bounty

Taa... Był. Obejrzałam...
Film generalnie bardzo mi się podobał (tak bardzo, że nawet się o wpis pokusiłam u siebie), ale rola Michelle niestety niewielka. Choć i tak mi się podobała jej postać. Sama z siebie, scenariuszowo. Natomiast film to przede wszystkim genialna wręcz rola Ala Pacino, i o! Nie wspominając już o tym, jak potraktowała ten film TVP 1, puszczając go z cenzurą, przez co bardzo stracił. Wydaje mi się też, że nie zobaczyłamw nim kilku scen, ale może mi się tylko wydawać, bo ostatnio widziałam go jakieś milion lat temu :)

lola_26

Ktoś jakiś czas temu 'rzucił' temat fan clubu Michelle.
Jakieś konkretne kroki w tym kierunku...?

Enigma89

Nicole Kidman nic nie przebije, jest piękna i utalentowana!!! xD

__natalia91__

Ja preferuję raczej Michelle Pfeiffer, nie ujmując przy tym talentu Nicole Kidman ;).

Bounty

Pfeiffer jest lepszą aktorką lecz nicole kidman jest ładniejsza
moim zdaniem oczywiście

EasyRider

Moim zdaniem Pfeiffer jest ładniejsza :) nie wygląda na swój wiek :) każda kobieta zazdrości jej figury i tego że tak młodo wygląda :)

Bounty

Wole Pfeiffer bo jest lepsza aktorka. Wielu z was pisze ze kidman jest chlodna, no ale michelle tez potrafi taka byc przekonalem sie o tym w "Bialym oleandrze" i Lakierze do wlosow". Po obejrzeniu tych filmow zdziwilem sie jak taka ciepla osoba np. z "Zakleta w sokola" czy wielu innych filmow moze odegrac taka role (przyznam sie szczerze ze wszesniej gdy jeszcze nie widzialem tych filmow, a zobaczylem je niedawno, to nie wyobrazalem sobie jej takiej chlodnej a tu mile zaskoczenie). Za to Nicole nie moge sobie wyobrazic w roli cieplej matki(moze za malo filmow z nia widzialem i ma na koncie juz taka role).
A co do urody to takze wole michelle, mimo iz kidamn tez ladna, ale za duzo poprawiana,choc pfeiffer tez byc moze miala juz jakas operacje to nie polegala ona na zmianie jej wygladu tylko po porostu zachowaniu jej mlodego wygladu.

Bounty

Pfeiffer lepsza pod wzgledem aktorstwa i urody. Ogladajac filmy pfeiffer i kidman to jednak michelle bardziej mnie zafascynowala.

Bounty

Wole pfeiffer bo widze ja w kazdej roli no i jest ladniejsza.

Bounty

pod wzgledem aktorstwa i urody wybieram michelle pfeiffer, a co do kidman to jakos jej nie lubie, mimo iz tez jest dobrą aktorką

luksejg

wiadomo ze pfeiffer, ale jesli co do urody mozna je porownywac to co do aktorstwa mysle ze sa to zupelnie inne aktorki grajace w innych filmach, a michelle wybralem tylko dlatego ze ja bardziej lubie, a talentu nie mozna odmowic ani jesdnej ani drugiej