Natalie Portman

Natalie Hershlag

8,4
106 065 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Natalie Portman

Osobiście oglądałam chyba tylko jeden film z nią (Leon zawodowiec) i uważam, że zagrała ŚWITNIE. Grała też w Wzgórzach nadziei (oglądałam kawałki) ale nie zdołałam jej dostrzec :P Więc waszym zdaniem w jakim filmie jej gra aktorska wypadła najlepiej?

Kimie

Jak dla mnie najlepszym filmem z Natalie jest "Bliżej". Świetny film i genialna rola. Genialna przez duże G. Naprawdę dziwię się jak mogła nie dostać Oscara za tą kreację. Fakt przegrała z Cate Blanchet którą też bardzo lubię ale porównując ich role (Cate w "Aviatorze") to akurat w tej Natalie wspieła się na wyżyny. Pozatym polecam również "Tam gdzie serce twoje" miły i przyjemny film który ma w sobie coś niezwykłego... no a przynajmniej mnie się bardzo podobał. A i oczywiście V jak Vendetta.
Pozdrawiam.

VisitorQ

Muszę obejżeć jeszcze jakis film z Natalie, bo Ona jest naprawdę świetną aktorką. Właściwie chętnie bym obejżała także "Dziennik Anne Frank" w którym wystąpiła. Słyszeliście o tym filmie? Nie jest raczej zbyt popularny...

Kimie

Oj przepraszam, ale nie jesteem pewna czy "Dziennik Anny Frank" to nie sztuka teatralna

Kimie

Zgadza się, jest to sztuka. Co do filmów ja uważam, że każdy film z udziałem Natalie jest świetny..

Vendetta

Wg mnie najlepsza kreacja Natalie to rola Jane Jones/Alice Evans w "Bliżej"

Binula

Tak Dziennik Anny Frank to sztuka teatralna. Oglądałam pewien odcinkowy film o Annie Frank, bardzo przejmujący, jestem pewna, że Natalie sobie z tym świetnie poradziła.

A jej najlepsza rola???
Cóż "Leon Zawodowiec", jak na debiut i to w takim wieku to było niesamowite. Oprócz tego "Closer","Anywhere But Here" no i "Star Wars" z sentymentu do tej serii xd.

Kimie

Natalie grała w wielu ciekawych rolach wiec nie wiem w ktorej wypadla najlepiej. :)

Kimie

Natalie super zagrała w filmie "Closer", a także w "V jak Vendetta". :)

Kimie

"Leon Zawodowiec" według mnie, ale trudno byłoby mi w sumie wybrać bo lubię każdą jej role. To prawda że w "Bliżej" była wspaniała, ale w "V jak Vendetta" też pokazała co potrafi. Polecam również "Wszędzie byle nie tu" i "Piękne dziewczęta". Zresztą obejrzyj wszystko, na pewno nic nie stracisz, Natalie gra w dobrych i wartościowych filmach.

sicksister

Postaram się obejżeć :P Ostatnio oglądalam też gwiezdne wojny, gdzie (jak napewno wiecie) zagrała Amidalę i ta rola także wypadła jej znakomicie. Pozdrawiam

Kimie

Najlepszy film z Portman - Gorączka
ale tam zagrała rolę trzecioplanową, więc pozostaje chyba Leon Zawodowiec

LuBe

Leon zawodowiec, powrot do garden state, v jak vendetta w star warsach nie zagrala roli zycia, ale wniosla mimo wszystko troche ozywienia do calosci, a wg poniewz zabraklo jej w 3 epizodzie w powazniejszej roli to calemu filmowi cos brakuje ;) i popieram jak ona mogla nei dostac oscara za closer? swietnie zagrala, a cate blanchett dostala go chyba dlatego ze jest juz stara wyjadaczka...

Kimie

W sumie, niewiele filmów z udziałem Natalie widziałam, chociaż usilnie staram się to nadrobic! Póki co, najbardziej podobała mi się w 'Leonie" i "Star Wars" jako Amidala. To prawdziwie królewska kreacja!
:)

Ameriel

Oprócz AMERIEL nikt nie napisał o Star Wars. Według mnie to tam zagrała najlepiej. Grając królową Amidalę i Padme wiele w to włożyła. uczucia, serce i chęć grania. Nie trzeba wszystko wiedzieć. Wystarczy obejrzeć film. Jednak Star Wars: Epizod 3 Zemsta Sithów wypadła najlepiej. Moja ulubiona scena to była ta, jak mówiła Anakinowi, że nie pójdzie tą drogą, czyli drogą zła.

W Bliżej też dobrze zagrała. Szkoda tylko, że tak smutno zakończyła granie w obu filmach,. W Star Wars umarła po porodzie, a w Bliżej Rozstała się Darennem czy jakoś tak i pojechała sama do Nowego Jorku. Według mnie żywa legenda kina.

Kimie

To świetna aktorka dzieki niej GW III mi sie podobały. Szerze mówiąc nie oglądałem zbyt dużo filmów z nia w roli głównej ale tam gdzie była wnosiła bardzo dużo jest piękna mądra i utalentowana i nie uderza jej sodówa

michal1990

Jestem wielką fanką Natalie, jednak GW nie zdzierżyłam. Nawet Natalie mi nie osłodziła tego filmu, a jako fanka jej talentu, niejako czuję się w obowiązku by znać wszystkie jej filmy. W trakcie pierwszej części zasnęłam, próbowałam oglądać drugi raz i znowu zasnęłam. Drugiej części też nie zniosłam, do trzeciej w ogóle nie podeszłam. I nie dlatego że nie jestem wielbicielką sci-fi, wręcz przeciwnie.

sicksister

Do trzeciej czesci wnisla swoja rola duzo dobrego. Dzieki niej film byl nie tylko sci-fi, ale takze lekko obyczajowy.

fernando_96

Closer, Powrót do Garden State.

187

O, tak, "Closer" jest zdecydowanie rewelacyjne. I jeszcze intrygujące "V jak Vendetta" oraz "Duchy Goi"

Kimie

Najlepszy - Leon Zawodowiec. Na drugim miejscu V jak Vandetta, bo był całkiem interesujący i Kochanice Króla.

Kimie

Jak dla mnie, to najlepiej zagrała w "V jak Vendetta". Oczywiście "Leon zawodowiec" też był jednym z jej najlepszych filmów.

Tafta

"V jak Vandetta" już też oglądałam. Nie dość, że wspaniała gra aktorska to jeszcze ciekawa fabuła :P