Osobiście oglądałam chyba tylko jeden film z nią (Leon zawodowiec) i uważam, że zagrała ŚWITNIE. Grała też w Wzgórzach nadziei (oglądałam kawałki) ale nie zdołałam jej dostrzec :P Więc waszym zdaniem w jakim filmie jej gra aktorska wypadła najlepiej?
Jak dla mnie najlepszym filmem z Natalie jest "Bliżej". Świetny film i genialna rola. Genialna przez duże G. Naprawdę dziwię się jak mogła nie dostać Oscara za tą kreację. Fakt przegrała z Cate Blanchet którą też bardzo lubię ale porównując ich role (Cate w "Aviatorze") to akurat w tej Natalie wspieła się na wyżyny. Pozatym polecam również "Tam gdzie serce twoje" miły i przyjemny film który ma w sobie coś niezwykłego... no a przynajmniej mnie się bardzo podobał. A i oczywiście V jak Vendetta.
Pozdrawiam.
Muszę obejżeć jeszcze jakis film z Natalie, bo Ona jest naprawdę świetną aktorką. Właściwie chętnie bym obejżała także "Dziennik Anne Frank" w którym wystąpiła. Słyszeliście o tym filmie? Nie jest raczej zbyt popularny...
Tak Dziennik Anny Frank to sztuka teatralna. Oglądałam pewien odcinkowy film o Annie Frank, bardzo przejmujący, jestem pewna, że Natalie sobie z tym świetnie poradziła.
A jej najlepsza rola???
Cóż "Leon Zawodowiec", jak na debiut i to w takim wieku to było niesamowite. Oprócz tego "Closer","Anywhere But Here" no i "Star Wars" z sentymentu do tej serii xd.
"Leon Zawodowiec" według mnie, ale trudno byłoby mi w sumie wybrać bo lubię każdą jej role. To prawda że w "Bliżej" była wspaniała, ale w "V jak Vendetta" też pokazała co potrafi. Polecam również "Wszędzie byle nie tu" i "Piękne dziewczęta". Zresztą obejrzyj wszystko, na pewno nic nie stracisz, Natalie gra w dobrych i wartościowych filmach.
Postaram się obejżeć :P Ostatnio oglądalam też gwiezdne wojny, gdzie (jak napewno wiecie) zagrała Amidalę i ta rola także wypadła jej znakomicie. Pozdrawiam
Najlepszy film z Portman - Gorączka
ale tam zagrała rolę trzecioplanową, więc pozostaje chyba Leon Zawodowiec
Leon zawodowiec, powrot do garden state, v jak vendetta w star warsach nie zagrala roli zycia, ale wniosla mimo wszystko troche ozywienia do calosci, a wg poniewz zabraklo jej w 3 epizodzie w powazniejszej roli to calemu filmowi cos brakuje ;) i popieram jak ona mogla nei dostac oscara za closer? swietnie zagrala, a cate blanchett dostala go chyba dlatego ze jest juz stara wyjadaczka...
W sumie, niewiele filmów z udziałem Natalie widziałam, chociaż usilnie staram się to nadrobic! Póki co, najbardziej podobała mi się w 'Leonie" i "Star Wars" jako Amidala. To prawdziwie królewska kreacja!
:)
Oprócz AMERIEL nikt nie napisał o Star Wars. Według mnie to tam zagrała najlepiej. Grając królową Amidalę i Padme wiele w to włożyła. uczucia, serce i chęć grania. Nie trzeba wszystko wiedzieć. Wystarczy obejrzeć film. Jednak Star Wars: Epizod 3 Zemsta Sithów wypadła najlepiej. Moja ulubiona scena to była ta, jak mówiła Anakinowi, że nie pójdzie tą drogą, czyli drogą zła.
W Bliżej też dobrze zagrała. Szkoda tylko, że tak smutno zakończyła granie w obu filmach,. W Star Wars umarła po porodzie, a w Bliżej Rozstała się Darennem czy jakoś tak i pojechała sama do Nowego Jorku. Według mnie żywa legenda kina.
To świetna aktorka dzieki niej GW III mi sie podobały. Szerze mówiąc nie oglądałem zbyt dużo filmów z nia w roli głównej ale tam gdzie była wnosiła bardzo dużo jest piękna mądra i utalentowana i nie uderza jej sodówa
Jestem wielką fanką Natalie, jednak GW nie zdzierżyłam. Nawet Natalie mi nie osłodziła tego filmu, a jako fanka jej talentu, niejako czuję się w obowiązku by znać wszystkie jej filmy. W trakcie pierwszej części zasnęłam, próbowałam oglądać drugi raz i znowu zasnęłam. Drugiej części też nie zniosłam, do trzeciej w ogóle nie podeszłam. I nie dlatego że nie jestem wielbicielką sci-fi, wręcz przeciwnie.
Do trzeciej czesci wnisla swoja rola duzo dobrego. Dzieki niej film byl nie tylko sci-fi, ale takze lekko obyczajowy.
O, tak, "Closer" jest zdecydowanie rewelacyjne. I jeszcze intrygujące "V jak Vendetta" oraz "Duchy Goi"
Najlepszy - Leon Zawodowiec. Na drugim miejscu V jak Vandetta, bo był całkiem interesujący i Kochanice Króla.
Jak dla mnie, to najlepiej zagrała w "V jak Vendetta". Oczywiście "Leon zawodowiec" też był jednym z jej najlepszych filmów.