Natalie Portman

Natalie Hershlag

8,4
106 042 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Natalie Portman

świetne role w bliżej i powrót do garden state, a oscara dostała za no powiedzmy dobrą rolę w
czarnym łabędziu

leosiek

Ale ma tego Oscara

Gienek16

Ale nie za to co ewentualnie powinna:) Po za tym ukradła oscara Annette Bening, a jej kreacja w "Czarnym Łabędziu" jest na tyle przereklamowana, że mnie to bardzo irytuje:)

leosiek

Natalie powinna otrzymać Oskara już za rolę Matyldy w Leonie. Podoba mi się, że skrupulatnie wybiera sobie filmy.

Kamykow

Bardzo skrupulatnie, szczególnie zważając na Your Highness, gdzie nie dość, że nie wiem po co grała (no dobra, wiem), to jeszcze miała w najsłynniejszej scenie dublerkę (ale to u niej żadna nowość).

leosiek

Mnie też to irytuje. :P
Ale to nie Bening powinna była wtedy wygrać tylko albo Kidman albo Lawrence. :P
Z drugiej strony: Kidman miała już wtedy Oscara, a Lawrence dostała go kilka lat później, Portman odzyskała swojego Oscara za "Bliżej" (którego przegrała z Blanchett, dla której z kolei była to rekompensata za "Elizabeth"). Prędzej czy później Akademia naprawia swoje błędy, popełniając kolejne, które znowu kiedyś musi naprawić. Czasem jej się to udaje, czasem nie. :P
Życie. :P

leosiek

Coś w tym jest. Tzn. "Garden State" nie widziałem, ale za "Bliżej" mogła spokojnie wygrać. (Choć z drugiej strony wybrano wtedy Blanchett, więc nie było tragedii)

Davus

a Blanchett za co dostala wtedy Oscara?