Nicole Kidman

Nicole Mary Kidman

8,2
83 327 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Nicole Kidman

nie mam feministycznych zapędów, naprawdę, ale to dość i ciekawe socjologicznie (i chyba filmowo), że pierwszą kobietą w 100 najlepszych aktorów jest Nicole Kidman na 60 miejscu. 60 miejsc to naprawdę dużo, ciekawi mnie co wy o tym sądzicie, czy kobiety faktycznie są słabszymi zawodowcami, mają mniej srodków wyrazu, talentu? Czy o co chodzi?:).

Pozdrawiam.

Drozniczka

Ja tak szczerze to nigdy nie rozumiałem i nie rozumiem, dlaczego kobieta nie może być np. w pierwszej dziesiątce, albo nawet na 1 miejscu... Oczywiście, nie mówię o popadaniu w drugą skrajność, tym bardziej nie jestem feministą, ale trochę mnie to dziwi.

przemek_791

No i właśnie to jest chore. Trafiłaś w samo sedno. Kidman jest lepszym zawodowcem niż np. taki Bruce Willis czy Denzel Washington. Powinni być niżej.

Drozniczka

tak juz jest...
może za duzo zakochanych nastolatek daje 10 swoim ukochanym?
(yyy Robert De Niro?)Tym się pocieszam :p
Tak na serio to chyba mamy taki zakodowany stereotyp geniusza kina- geniuszki jakos nie.

MusicHall

Też tak sądzę, najwyraźniej same kobiety nie chcą głosować na aktorki. A pierwsza jest już Meryl jakieś 10 miejsc wyżej.

Drozniczka

Też mnie to dziwi...przecież kobiety bardzo często są lepsze w filmach i wg. mnie wiele aktorek zasługuje na miejsce nie tylko w top 100, ale nawet w pierwszej dziesiątce.

seyre

A ja bym absolutnie pierwszej 10 nie ruszał. Jedynie Nortona, Willisa i J. L. Curtis zamieniłbym na Hanksa, Newmana i Oldmana. Absolutna elita.

Kalafiores

Może i pierwsza dziesiątka jest ok, ale dalej? Z kobiet dopiero Meryl Streep jest na 43 miejscu (nie liczę jakiejś Mili Kunis, która do top 10 wskoczyła mam nadzieję chwilowo). Czy naprawdę Ci wszyscy aktorzy przed nią są lepsi od niektórych aktorek?

Drozniczka

może i jest na 60, ale zasługuje na conajmniej pierwsza dziesiątke. i tom hanks także :D

afortunadamente

Top aktorki miejsce nr 5!

Wyprzedzają ją:

1. Meryl Streep
2. Kate Winslet
3. Cate Blanchett
4. Audrey Hepburn

Sparkling1986

lepiej późno niż wcale. Mi sie bardzo podoba TOP-100 aktorzy i aktorki za razem. Tak równo i sprawiedliwie teraz jest. Bardzo dobry pomysł administratorów filmwebu. Za to bez sens z innymi topami montaż dźwięk itd.

Drozniczka

Ilu jest dobrych reżyserów, a ile reżyserek? Ilu scenarzystów, a ile scenarzystek? Ilu...

Morgan_Mortimer_Graff

proszę nie. Ja też tak potrafię ilu jest gwałcicieli, pedofilów, mordercy, zbrodniarzy...

MusicHall

a co to ma do filmwebu ?