Nicole Kidman

Nicole Mary Kidman

8,2
82 613 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Nicole Kidman

Wprost nie mogę uwierzyć w to - że taka świetna aktorka zajmuje tak niskie miejsce podczas gdy Keira Knightley (i jej dopracowana "do perfekcji" mimika twarzy) jest na 66 pozycji - absurd! To samo tyczy się genialnej Umy Thurman (ok. 150 miejsca), która powinna być o wiele wyżej. Cate Blanchett i 85 miejsce, przy jej ogromnym talencie też nie należy do najwyższych.

Od dawna można zauważyć że Filmweb schodzi na psy. Czy to jest głupawa strona dla nastolatek kochających Hilary Duff, Keire, Paris Hilton, Olsenki, Lohany i Bóg wie jakich pseudo-aktorów/aktorki jeszcze?! Można mieć takie wrażenie. Rejestrując się tu podejrzewałam że wśród użytkowników będzie większy odsetek ludzi dojrzałych. Myliłam się i to bardzo. Coraz więcej osób niepełnoletnich ma dostęp do Neostrady...
Pozorem było również to, że na największej stronie o filmach i ogólnie kinie w Polsce ocenia się umiejętności aktorskie. Al Pacino na 10 i Lohan na 10 - tu wszystko jest możliwe. Rozumiem że każdy może mieć swoje zdanie - no ale ludzie bez przesady!!! Zastanówcie się choć troszkę zanim ocenicie.

Niektórzy piszą: "Ten ranking to raczej trzeba rozpatrywał jako ranking popularności a nie jakości." Zadaje sobie teraz pytanie - gdyby na stronie było zarejestrowanych mniej nastolatek to czy Keira mogłaby liczyć na miejsce w Top100? Odpowiedź jest bardzo prosta - nigdy w życiu!

Nicole Kidman należy do czołowych aktorek w historii kina. Ku temu nikt nie powinien mieć wątpliwości. Jeżeli jednak ma to polecam zaznajomić się z takimi produkcjami jak chociażby Godziny, Inni, Moulin Rouge, Wzgórza Nadziei, Tłumaczka, Portret damy, Oczy szeroko zamknięte.

Być może Nicole na pierwsze wrażenie jest niesympatyczna - nie chodzi w różowych sukieneczkach i nie szczerzy się do wszystkich kamer. Jej typ urody jest dosyć ostry - ale jakże piękny (ale oczywiście piękno leży w oczach oglądającego).

Przeczytałam taki post: "nie rozumiem czym sie tu tak zachwycac... moim zdaniem jej role nie sa powalajace a w dodatku obrzydzila mi Chanel nr5 bo sapie w tej reklamie tak jakby miala orgazm dostac...ehhh no coz...." - uwielbiam takie "konstruktywne", "obiektywne" opinie - można dostać ataku spazmy.

Nie wyobrażam sobie jak można być świadomym człowiekiem i ocenić Kidman poniżej 9 a po tym wszystkim zasnąć z czystym sumieniem. Moja ocena jest oczywista 10/10.

Mam nadzieje że wiele osób podziela moje zdanie.

Dziękuje wszystkim za uwagę.
Chociaż mój komentarz nic nie zmieni, będę mogła zasnąć z czystym sumieniem:)

użytkownik usunięty
Anita_z_Belleville

Podpisuję się pod tym co napisałaś :) Nicole zdecydowanie zasługuję na miejsce w pierwszej dziesiątce. Niestety jakoś mało dobrych aktorek i w ogólę mało kobiet widnieję w Top 100 Ludzie...ciekawe czy kiedyś to się zmieni? Ps. wow pisałaś tego posta o 3 rano ?! hehe...;)

Nocą budzi się ma wena twórcza:)
Oczywiście żartem było to że jeżeli nie napisałabym tego posta nie mogłabym zasnąć:)
Pozdrawiam

użytkownik usunięty
Anita_z_Belleville

dlatego nigdy się szczególnie nie przejmowałem rankingami publiczności (w tym internautów).
Nicole, Cate i Uma to świetne aktorki, które już wpisały się w dzieje kina i negatywne głosy nastolatek tego nie zmienią (a ich idolki, którym dają same 10 - przeminą)
Ale nie można bagatelizować popularności, bo ona ma też ogromny wpływ na film - np. Marilyn Monroe jako ikona (także filmowa) XX wieku. :)
Pozdrawiam.

użytkownik usunięty
Anita_z_Belleville

szkoda, że na święta nie ma żadnego filmu z Nicole :(

ps. Anita - skasowałaś wszystkie tematy u siebie, nie ma jak złożyć życzeń :P

W sylwestra bedzie "Moulin Rouge" na TV4.=)

olshia9

Daj spokój, Keira nie jest wcale taka zła. Jest bardzo młoda i naprawdę ma talent. Ale jak patrze na Duff i jej
średnią 7,74 i Nicole 7,73 to niedobrze mi się robi...Duff powinna wypaść poza dwusetkę tak jak jej koleżanki:
Lohan, Hilton, Baynes...
Pozdrawiam :)

użytkownik usunięty
Stacy

przypatrując się filmografii Keiry wcale nie widzę tego talentu, nie zagrała wybitnie w żadnej produkcji jak do tej pory...

STOP !!! Oczywiście założycielka ma racje co do kidman, ale nie użytkowników. Nie wszystkie nastolatki ubustwiają lohan, hilton(blee) itp. ja stanowczo NIE !!! Uważam że to nie są aktorki tylko tymczasowe gwiazdki ;( popularność zyskują dzięki gazetom plotkarskim np. FUN CLUB ... ja jestem nastką i ... poprostu zobacz w moich ulubionych ...
NO akurat Keiry lubie ... ładna, młoda, nie pcha się do mediów ... może zostanie w przyszłości dobrą aktorką ... Hmm ... Duff ... niektóre filmy z nią są ... no ok, ale jest taka ... dziecinna!!! Nigdy nie zagrała w dobrej produklcji ...

Nicole i Uma to wybitne aktorki ... poprostu mają talent,urode i to coś ... nie wiem dlaczego są tak nisko ...

Pozdrawiam i zapraszam do mnie ;)) dodalam do ulubionych autorke tematu ;))

A ja jestem ciekawa "Pokuty", której jeszcze nie oglądałam. Albo "Bunkier" bądź 'Obłęd" , "Duma i
uprzedzenie"
Ale w ogóle co ma Keira do wybitnej Kidman?

użytkownik usunięty
Stacy

obłęd był kiepski wg mnie, keira sztywna jak zawsze ;)

Twoje zdanie :) Dla mnie nie było źle :D
Pozdrawiam :)

Stacy

No właśnie te wszystkie aktorki pokroju Duff czy Lohan. On chcą byś wszystkim im nie wystarczy aktorstwo one muszą być jeszcze piosenkarkami z komputerowo naprawionymi głosami. Wkurza mnie to. Moim zdaniem po prostu miały farta, że znalazły się w showbiznesie.

Anita_z_Belleville

Zalogowałam się stosunkowo niedawno, ale w celu poznania opinii ludzi 'na poziomie', konstruktywnych komentarzy. Cóż, zawiodłam się.
Nicole Kidman cenię za talent aktorski, wspaniałe kreacje filmowe, osobowość. Dodatkiem do tego jest uroda.
Nie rozumiem osób, których jedynym argumentem jest, że w takiej i takiej reklamie osoba X sapie, dlatego za nią nie przepadam (btw uwielbiam tą reklamę Chanel ;D).

Nuria

Jeśli lubisz Nicole to zapraszam serdecznie do mnie :)

Stacy

Moim zdaniem Keira ma mocne wejście. Młodziutka dziewczynka a już zagrała w kilku kasowych produkcjach. Jak łatwo można zauważyć, są to między innymi filmy kostiumowe, bo ona ma trochę staroświecka urodę i za to jest ceniona. Ludzie tak wysoko ją punktują za Piratów, bo przecież to kunszt gry aktorskiej ^^'.

Swoj

Ja mam 15 lat, więc można za nastolatkę mnie uznać, ale Nicole bardzo cenię, jest genialna, najbardziej lubię ją w Moulin Rouge. Duff, Olsenki, Hiltony i takie inne do pięt jej nie dorastają, o.

Swoj

Uważam, że zaistniała tylko dlatego, że miała sławnych rodziców. A jej gra aktorska jest naprawdę przeciętna, ja bym tak zagrała.

Anita_z_Belleville

Oczywiście, masz rację w kwestii zajmowanego przez nią miejsca w Top100. Zaskoczyła mnie pozycja poza pierwszą setką, a nawet 150 (wydaje mi się, że właśnie teraz takie miejsce zajmuje), ale przecież wszystko jest możliwe jeśli Julia Roberts z Oscarem i światowym uznaniem na koncie zajmuje miejsce 270 któreś. Przecież JEST 270 parę osób grających od niej ZDECYDOWANIE lepiej. Taak. Rozumiem, że panny Roberts można nie lubić, ale nikt mi nie powie, że jest kiepską aktorką.
Przykład Keiry Knightley do mnie nie przemawia. Dlaczego? Ponieważ Keira jest naprawdę dobrą aktorką i ma szansę w przyszłości stać się jedną z najlepszych. Oceniam ją bardzo obiektywnie, ponieważ do wszystkiego nowego i 'na topie' podchodzę z wielkim dystansem. Co do Duff - nie widziałam i nie chcę widzieć ani jednego jej "dzieła".
Ja również jestem osobą niepełnoletnią i nie zgadzam się na takie uogólnienia w stosunku do nas. Nie każdy zachwyca się różem i słodkimi komediami romantycznymi. Już w wieku 11 lat odczuwałam do takowych elementów obrzydzenie. Fakt, że jest dużo młodych na portalu jeszcze nie decyduje o średniej aktora... Depp ma 7,7 (mniej więcej), a to nie dużo...
Nicole wystawiłam 9. Nie widziałam "Godzin". Ogólnie rzecz biorąc chcę ją lepiej poznać.

Anita_z_Belleville

Wiesz mnie to bardziej dobijają dyskusje pod filmami. Jak się chce normalnie podyskutować o filmie to od razu zjawia się pare osób, które cię przekonują, że nie ma po co o danym filmie rozmawiać, bo im się nie spodobał i uważają go za beznadziejny. Przy takim podejściu to nic nie ma sensu. Najfajniej by było, gdyby pod każdym filmem były dwa fora/miejsca na komentarze/ - jedno o przeznaczeniu ogólnym na dowolne wypowiedzi, a drugie wyłącznie dla osób, które chcą poważnie podyskutować o tym, co wyniosły z danego filmu, o symbolice w nim zawartej, przekazie itd. I wtedy te osoby, którym zalezy jedynie na przekonywaniu wszystkich, że skoro im się coś nie podobało to innym też nie może się podobać, nie zakłócałyby normalnych kreatywnych dyskusji. Nie chodzi mi tu o likwidowanie krytyki, ale o dorosłe podejście, a nie dziecinadę w narzucanie swojego zdania.
A co do Keiry to też mnie dobija ;P Dobija mnie to, że bazuje na tym, że nie ma biustu i ma krzywą szczękę. Eksponuje to jak może, a naiwni ludzie wznoszą ochy i achy, że ona się tak nie wstydzi tego. To takie zakłamanie, bo skoro uważają, że w ogóle może się tego wstydzić i fenomenem jest, że się nie wstydzi, to siłą rzeczy stwierdzają, że widzą w tym coś dziwnego i wcale nieatrakcyjnego (powód do wstydu). W dodatku prowadzi to do gorszego traktowania lepszych aktorek, które nie obnoszą się tak z posiadaniem jakichś wad i np. mają biust. A co do biustu w ogóle to było i jest pełno znakomitych aktorek z małym biustem. Choćby właśnie Nicole Kidman i one jakoś potrafią i elegancko się ubrać i nie czynić karty przetargowej z eksponowania tego, że są płaskie, czy niemal płaskie. Podobają mi się szczupłe osoby i wielu kobietom bardzo pasuje mały biust i można z taką figurą wyglądać i seksownie i elegancko, czego zazwyczaj Keirze brakuje.