Te seriale łączy tylko motyw wampiryzmu. Pamiętniki Wampirów są przeznaczone głównie dla nastoletniej rzeszy fanów. Nie są oczywiście tak bardzo dopieszczone do minimum przemocy jak "Zmierzch", bo owszem jest jej tam sporo. Pamiętniki to w miarę lajtowy serial, da się go oglądać, jednak w mojej ocenie serial stał się fajny dopiero w połowie drugiego sezonu:-) Co do True Blood... w tym serialu wampiry wyszły z ukrycia, jest on dość perwersyjny, jest tam dość sporo erotyki i przemocy... Wszystko zależy od Twoich upodobań, jeśli wolisz ostrzejsze akcje to polecam True Blood...
Jednak nie omieszkam Tobie przypomnieć, że Supernatural na Ciebie czeka:P Obiecałeś!
Jest dokładnie tak jak pisze Plati.
Pamiętniki to taka ugrzeczniona wersja opowieści szkolno - wampirycznej nastawiona przede wszystkim na ładnych aktorów i ich "traumatyczne " przeżycia. Chłopaki patrzą na Nine - dziewczyny na Ian'a i jest w porządku.
Czysta krew jest bardziej mroczna, seksowna i według mnie ma chyba lepiej poprowadzoną akcję. Gdybym miała wybierać z tych dwóch tytułów wybieram Krew :)
Supernatural jest świetny - bracia są niewyjęci jako duet - jak mogłeś jeszcze go nie oglądać??? Taka strata...
Numer jeden wszystkich seriali w moim prywatnym rankingu to Dr. House - master of disaster :)
Nieprawda, ja patrzę w TVD na inne diabły - te jeszcze ładniejsze, podlejsze i w ogóle bardziej cacyXD
Nie wsystkie dziewoje latają za Iankiem, o nie wszystkie...
Milesikowi bardziej przypasi True Bloodek raczej, bo jest krwawszy, konkretniejszy, flaki są, nawet sex - więc spoko jest.
Ale i "Pamiętniki" przepraszam bardzo - przeznaczone nie dla przedszkola...
Ja już od jakiegoś czasu nie leżakuję w południe, wypraszam sobieXDXD
Jeśli komuś swego rodzaju popieprzeństwo zawarte w TB nie odpowiada, niech śmiało bierze się za TVD.
PS. Akurat jeśli chodzi o warstwę fabularną to VD stoją na bardzo wysokim poziomie.
Masz naprawdę niewiele wątków wziętych z dupskaXD
Właśnie powtarzam II sezon i dopiero teraz dokładnie widzę, jak to się zaebiście piknie układa w całość zgrabnąXD
No tak, przecież nikt tu nie pisze, że Pamiętniki sa dla fanów Myszki Miki i Świnki Peppy:P
Po prostu są grzeczniejsze niż True Blood.
Z tego co pamiętam w książce w Pamiętnikach Elena była blondi dziunią dbającą jedynie o swój wygląd... Egoistką taką. Tutaj Katherine jedynie jest taka i mnie niespecjalnie przekonuje.
No właśnie, jak zwykle musieli umoralnić postać, bo gdzie blondi z rozdmuchanym ego na tapetę...;)
Niemniej nawet czasem mnie Elenka nie irytuje, a to już cośXD
Mimo wszystko Katherinkę Nina gra znacznie lepiej i lubię tą jej złą odsłonę.
No fakt, Nina w złym wydaniu jest trochę fajniejsza. Osobiście wkurza mnie sapanie Elenki. Cholernie często wzdycha:/ Jakby miała problemy z oddychaniem... Jesteś pewna, że w pierwszym sezonie nic nie mówili o tym, że Elena ma astmę?
Jesteście wspaniałe - kocham Was :D
Właśnie podjęłam decyzję, która zaważy na moim lichym żywocie - postanowiłam obejrzeć wszystkie odcinki Pamiętników :)
Zachęciłaś mnie do tego Ty - o Demonico swoim postem. Platyna wie że lubię gdy ktoś uzasadnia swoje wywody a Ty to zrobiłaś. Chwałą i nagroda należą Ci się za to - 24 h sam na sam with James M. - może być?
8 września podobno.
Jo Bejbe zdechnę do czasu tegoXD
Na szczęście, jest True Blood...
Dobrze być fanką wampirasków w tych czasach, co i rusz podają nam krwawe smakołyczki na srebrnej tacceXD