Co sądzicie o jej angażu do filmu Percy Jackson i Bogowie Olimpijscy: Morze potworów?
Ja wyobrażałam sobie córkę Zeusa trochę inaczej...
Ja tak samo. Ona powinna być wojownicza i tym podobne. A na zdjęciu wygląda jakby jej ktoś zatrzasnął drzwi przed nosem. Zamiast niej powinna zagrać Kaya Scodelario, która idealnie pasuje do tej roli.
Właśnie, ja też zawsze wyobrażałam sobie ją jako Kaye...
Miejmy nadzieję, ze jak ja ubiorą i ucharakteryzują bedzie chociaż trochę podobna do Thalii.
Ja też na początku byłam zawiedziona.Ale wiedząc co styliści potrafią zrobić jakoś po woli się pocieszam.Ale i tak Thalia już od początku powinna być wyrazista,wojownicza ,ostra.Ona jest wręcz urocza.
Ja też. Miejmy nadzieję, że nie zrobią z Thalii jakiejś uroczej heroski ala Afrodyta. Jak ona będzie wyglądać, kiedy dołączy do Łowczyń? Nie mogę sobie tego wyobrazić...
Dokładnie.
Mam też nadzieje, że Paloma będzie umiala zagrac tak skomplikowaną postać jaką jest Thalia.
Ta część to jeszcze pół biedy , bo ma zaledwie parę krótkich scen. Czy się nadaje okaże się dopiero w 3 części i tam będzie musiała dopiero się wykazać
Tak, jeśli nie później... Patrząc na tempo ich pracy nad drugą częścią lepiej nawet nie zastanawiać się nad premierą trzeciej
I ten dubbing w kinie.
Ehh.. mam nadzieję, że jeśli 2 część też zdubbingują to zrobią w kinach też seanse z napisami.
Polski dubbing był chyba największą porażką tego filmu. Oglądałam go na szczęście na Dvd raz z dubbingiem a potem z napisami.hmm... Nawet nie warto porównywać...
Znam tą niechęć, dlatego bez skrupułów popieram powyższą teorię co do naszego polskiego dubbingu w Percym Jacksonie
Podsumowując miejmy nadzieję że tym razem film będzie bardzie zgodny z książką, będzie możliwość obejrzenia go w kinie z napisami oraz Paloma dobrze zagra Thalię (bo jest ona moją ulubioną żeńską postacią) :))
http://percyjacksonpl.blogspot.com/2012/06/wywiad-z-paloma-kwiatkowski-ostatnimi .html#more jeśli ktoś chce tutaj wywiad z Palomą
Ty chyba nie słyszałaś polskiego dubbingu Golluma w hobbicie
Według mnie nie jest taki zły , jak można by się spodziewać.
Ale ja wcale nie miałam na myśli dubbingu w Hobbicie.. przeczytaj sobie jeszcze raz moją wypowiedz ;)
Więc w którym roku bd Ostatni olimpijczyk ? albo jeszcze lepiej Znak Ateny ... no prosze ... oni bd mieć 40 lat ...
Moim zdaniem Kaya byłaby dobra tylko hmmmm... jest już trochę za stara do tej roli powinna mieć z 15 lat a mi wygląda na 20, chociaż ten film i tak nie jest kanoniczny, to chyba nie sprawia różnicy czy dadzą 20-latkę do filmu czy dziewczynę mającą choćby 10 lat.
W "Morzu Potworów" Percy i Annabeth mają po trzynaście lat, a ci aktorzy też są "trochę" starsi. Więc rzeczywiście raczej nie robiłoby różnicy, czy aktorka grająca Thalię byłaby w odpowiednim wieku. Ale cóż... stało się. Módlmy się, żeby przynajmniej dobrze ucharakteryzowali tę aktorkę
NIEEEE ta dziewczyna jest za BRZYDKA na Thalię. :( Taka prawda. Poza tym czemu zamiast wybrać jakąś dobrą aktorkę (np. ta Kaya), to oni biorą pierwszą lepszą laskę z krótkimi włosami z high schoola w Vancouver? Żenada...
To zdjęcie (jak połowa na filmwebie) pewnie jest nieaktualne, a poza tym chodzi o grę aktorską. Ja np. nie wyobrażałam sobie Glimmer z Igrzysk Śmierci w roli Clarisse, a w zwiastunach, dziewczyna co prawda nie przypomina córki Aresa z moich wyobrażeń (co jest praktycznie niemożliwe, bo każdy wyobraża ją sobie inaczej) ale ważne jest to że dobrze wczuła się w rolę. Mam nadzieję że ten słodki uśmieszek Palomy był tylko do zdjęcia i jak się ją ucharakteryzuje i ubierze, do tego dziewczyna doda czegoś od siebie, to na prawdę będzie w dużym stopniu przypominać Thalię córkę Zeusa zagorzałą fankę Green Day'a :D