Paul van Dyk

Matthias Paul

6,0
4 oceny występów osoby
powrót do forum osoby Paul van Dyk

Brakuje filmu dokumentalnego którego bohaterem był Paul van Dyk:"Paul van Dyk. God is a DJ?" Pamiętam,ze widziałem go na cyfrze plus i około 2 lata temu na planete.
Opowiadał o jego młodości(odwiedzał min. byłą szkołę), karierze, fascynacjach,podróżach,życiu.Było też wspomniane o tworzeniu muzyki do "Zurdo"
Niestety nie mogę znaleźć więcej wiadomości o tym filmie :(
Proponuję sprawdzić to:
http://www.cyfraplus.com.pl/cgi-bin/cyfra/ramowka.pl?000016&czy%20b%F3g%20jest%2 0did%BFejem%3F

thraxxx

Oglądałam ten film na komputerze. Tak jak wspomniałeś opowiada o swojej młodości.

thraxxx

No mi też brakuje tego filmu w liście filmów Paula... A naprawdę jest to niezwykły film dokumentalny, pokazujący jakim dobrym, wrażliwym człowiekiem jest Paul Van Dyk - Artysta, Muzyk, DJ, Producent Muzyczny Wielkiego formatu. Szkoda tylko że teraz jego sety nie są już tak dobre jak kiedyś, ale to nie do końca jego wina. Współczesna muzyka Trance przeżywa obecnie kryzys, nie powstaje obecnie aż tak dużo świetnych trensowych kawałków jak to miało miejsce jeszcze parę lat temu....

thraxxx

Filmy w których wykorzystano jego muzykę:

2003: Zurdo
2004: One Perfect Day
2004: It's All Gone Pete Tong
2005: The Sisterhood of the Traveling Pants
2005: Into the Blue
2008: The Dark Knight

thraxxx

Chciałem dodać ten dokument ale nasz kochany Filmweb po ok. roku oczekiwania to odrzucił. Powód? "Teledysków nie dodają".