Paweł Małaszyński

6,8
16 305 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Paweł Małaszyński

Nie wiem czy ktoś o tym wcześniej wspominał, ale wiem, że Paweł jako jedyny w filmie A. Wajdy pt. "Katyń" jako jedyny na został normalnie zakopany przez tą koparke. Wszyscy aktorzy byli zdublowani...

Guska_

To mogli go już nie odkopywać:D No to w zasadzie tyle czego bym oczekiwał od dalszej kariery Pawła Malaszyńskiego. Pozdrawiam wszystkie fanki tego aktorzyny.

karuzel11

Chętnie zobaczyłabym Twoje popisy na deskach teatru...
Śmieszą mnie takie teksty jak Twoje...

Izqa23

Jak ja lubię się z was śmiać fanki "wspaniałych" (czyli lalusiowatych przystojnych i broń Boże nie utalentowanych) aktorów. hahaha :D
Który jest przystojniejszy? Który więcej razy był na okładce Bravo girl? hahaha
Poprostu śmieję się jak czytam obrony tych Don Juanów takie jak Twoja. Dzięk za rozrywkę! Pozdrawiam!

karuzel11

Halo, halo... przeczytaj jeszcze raz moją wypowiedź, jeśli potrafisz czytać ze zrozumieniem. Nie napisałam nic odnośnie wyglądu Małaszyńskiego, wiec nie wiem czemu do właśnie tego tematu się przyczepiłeś... może masz jakieś problemy w tym wzgledzie... no ale to nie moja sprawa...
Moim zdaniem Małaszynski jest aktorem który rozwija dopiero swoje umiejętności, ma role lepsze i gorsze, ale w większości wypada dobrze - w mojej opinii oczywiście. I nie ma tu nic do rzeczy jego wygląd... o gustach się nie dyskutuje, jednym sie podoba inym nie, ja oceniam aktorów po ich umiejętnościach, nie po wyglądzie. Jeżeli twoim zdaniem dobry wygląd dyskwalifikuje aktora no to gratuluje podejscia do tematu...

Izqa23

Naprawdę masz dar do rozśmieszania mnie. Pisałem w liczbie mnogiej "fanki" bo czytałem inne wypowiedzi na forum Małaszyńskiego i są tam teksty typu: "Zakościelny może mu buty czyścić. Małaszyński jest bardziej przystojny" wiec właśnie jak to napisałaś się przyczepiłem. A teraz zwrot do Ciebie: Którą rolę Małaszyńskiego uwarzasz za dobrą bo nie powiesz mi że w "Katyniu" gość tam miał ze trzy czy cztery kwestie. W dodatku wypowiedział je jak pierwszoklasista na akademi z okazji rozpoczęcia roku- BEZ WYRAZU I SZTUCZNIE. A może chodzi Ci o jego rolę w Magdzie M? :D hahahahaha
Piszesz że się rozwija. W serialach to on sie napewno rozwinie.Znowu zaczynam się śmiać :D chyba w swoim życiu jeszcze mało filmów obejrzałaś, że Małaszyńskiego uważasz za dobrego aktora!

karuzel11

Tak... bo widać tutaj szablonowe myślenie... jeśli ktoś uważa że Małaszyński gra dobrze to na pewno jest to dziewczyna i na pewno sądzi tak po zobaczeniu Magdy M. Co prawda jestem dziewczyną, ale co do tej drugiej kwestii -rozczaruje Cię, nei obejrzałam nawet jednego caelgo odcinka Magdy M, i nie mam zamiaru tego nadrabiać, po prostunie lubię tego serialu. Uważam jednak. że jego rola w Białej Sukience była bardzo dobra, można ją teraz skonfrontować z postacią Granda z Oficera/ów... tam też moim zdaniem zagrał świetnie... Chymmm... moze to wyśmiejesz, ale spodobała mi sie rownież postać Marcina w ktorą wcielił się P. Małaszyński w M jak Miłość (10 odcinków) - to był chyba najlepszy wątek z tego calego tasiemca...

Co do Katynia - nie miał tam za bardzo jak się wykazać... jdnak z tego co wiem to on wymyślił ten motyw z różańcem.. który był chymmm... dość charakterystyczny i bardzo trafiony...

W zasadzie sam stwierdziłeś fakt - "W serialach to on sie napewno rozwinie" - no właśnie, ja uważam ze niektóre jego role są bardzo dobre, jednak fakt faktem - seriale nie dają duzego pola do popisu, jeśli chodzi o warsztat aktorski... może dlatego właśnie że nie ma możliwości wykazać się w czymś większym jest nisko oceniany przez niektórych...

karuzel11

A poza tym, wierz mi lub nie, ale filmów oglądam sporo i to nie sitcomów i seriali, ale poważnego, zarówno polskiego jak i światowego kina...

Izqa23

Dobra. Napiszę tak. Przekonują mnie Twoje słowa jeżeli chodzi o kwestię czy jesteś nastolatką zakochaną w Małaszyńskim, czy w miarę świadomym "oglądaczem" filmów. Stwierdzam, że raczej to drugie. Przdstawiłaś swoje tezy, z którymi zupełnie się nie zgadzam ale w miarę rozsądnie i rzeczowo je uzasadniłaś. Niestety muszę Cię rozczarować. Nie przekonałaś mnie co do Małaszyńskiego. Seriali nie oglądam dlatego nie mogę stwierdzić czy jego rola w M jak miłość była dobra, ale dla mnie samo granie w serialu to już dla szanującego się aktora jest niedopuszczalne. I jeszcze jedno ale to już nie jest kierowane do Ciebie. Napisałaś, że Małaszynski nie miał możliwości wykazania się w Katyniu i to święta prawda. Czemu więc był na plakacie i czemu był tak bardzo utożsamiany z tym filmem skoro miał najwyżej drugoplanową rolę. Za co dostał telekamerę? (telekamery uważam za nic nie znaczące gówno,ale jest to obraz gustów polskiego społeczeństwa) I jeszcze raz podkreślam: zmieniam zdanie co do Ciebie ale Małaszyńskiego dalej uważam tylko za bożyszcze nastolatek a nie za dobrego aktora. Pozdrawiam!

karuzel11

Nie czuję się rozczarowana, bo nie miałam zamiaru przekonywać cię do swoich racji. No właśnie Ty masz swoje zdanie, ja swoje i ani Ty mnie, ani ja Ciebie nie przekonam - ale przynajmniej można wymienić się poglądami na dany temat i o to właśnie chodzi.
Może miałam jednak na celu, pokazać Ci, że osoby, które uważają Małaszyńskiego za dobrego aktora nie zawsze muszą być stereotypowymi nastolatkami.. (zresztą ja na nie mam 13 czy nawet 17 lat :))
Jestem pewna że Ty lubisz innych aktorów, za którymi być może z kolei ja nie przepadam i to przecież normalne, gdyby wszyscy myśleli tak samo byłoby zbyt monotonnie. Nie dziwi mnie więc że moje argumenty Cię nie przekonują.
Co do seriali to z reguły za nimi nie przepadam, jeśli oglądam to tylko wybiórczo jakieś odcinki dla zabicia czasu, no może poza dwoma lub trzema, które lubię i oglądam bardziej z przyjemności niż z nudów.

A jeśli chodzi o ten plakat z Katynia to przyznaję Ci rację, gdyż również zastanawiałam się nad tym dlaczego właśnie P. Małaszyński występuje na pierwszym planie... no i chyba nie ma na to lepszego wytłumaczenia niż fakt ze to zwykły chwyt marketingowy - być może żeby przyciągnąć do kina tak jak to ująłeś "zakochane w Małaszynskim nastolatki" - do których ja nie należę :) Lubię tego aktora, ale staram się patrzeć na jego twórczość bardziej obiektywnie...
Również pozdrawiam!

karuzel11

Acha, zapomniałabym, jeśli chodzi o Telekamery - impreza moim zdaniem mocno przereklamowana, choć wydaje mi się że przedstawia bardziej opinie telewidzów co do aktorów - przecież to właśnie oni głosują, tak więc Telekamera dla Małaszyńskiego, to pewnie gest podziękowania dla niego ze strony fanów...

I jeszcze co do seriali - nie jest to z pewnością kino ambitne, ale daje szansę na to, że zostanie się dostrzeżonym pośród tysięcy innych aktorów... są tez i bardzo dobrzy, doceniani aktorzy którzy grają w serialach, ale nie można zapominać też o teatrze - bo tam tak na prawdę chyba aktor może się wykazać najbardziej - choć oczywiście same spektakle przeważnie nie dają takiej popularności i dobrych ról jak rola w serialu - filmie emitowanym w TV.
Tak więc dla młodego aktora rola w serialu może być furtką do wkroczenia w świat poważnego kina - ja mam nadzieję że Paweł Małaszyński dostanie kiedyś szansę aby wykazać się w pełni swoimi umiejętnościami - a wtedy można będzie zweryfikować swoje poglądy...

Izqa23

Paweł M. niesłusznie dostał telekamery w tym roku jak i rok temu. Powodem tego że dostał telekamerę jest to że nastolatki kochają się w nim i wysyłają głosiki na niego, nie patrząc na to czy dobrze zagrał czy kiepsko. Bo takie dziewczynki nie znają się na tym. AHA co do telekamery to nie tylko wyglad ale i popularnosc. Chodz telekamery to i tak kpina.
Ostatnie telekamery przypadek Roberta Więckiewicza nawet nie był w pierwszej 3-jce chodź powinien wygrać. "Świadek koronny" Małaszyński, a Więckiewicz kto zagrał lepiej no kto ?! hehehe nie powinienem tego pytania zadać bo odpowiedź jest jasna.
Jestem ciekaw czy taki Małaszyński dostanie nagrode za prawdziwe aktorstwo Festiwal Polskich Filmów Fabularnych w Gdyni lub Polska Akademia Filmowa. Szczerze w to wątpie jedynie co moze wygrywac to w tych durnych telekamerach. Powinien sobie odpuscic aktorstwo.

Co chodzi o mlodych aktorow jest o wiele lepszych od niego np: Borys Szyc, Szymon Bobrowski, Piotr Adamczyk, Tomasz Karolak. Małaszyński powinien puścić sobie film, na których występują wymienieni młodzi aktorzy i się uczyć. Nie wspomne jaka jest roznica miedzy Malachem a Wieckiewiczem (niebo a ziemia). Dla mnie jest mierny i niech wygrywa telekamery, ktore sa sciemami i nic wartymi nagrodami w zyciu czlowieka. Czesc.

bandofbrothers

Co chodzi o plakat "Katynia" z Małaszyńskim na pierwszym planie to zdecydowanie chwyt marketingowy. Chodz w "Katyniu" zagral przecietnie w porownaniu ze "Swiadkiem koronnym" czy z serialem "Magda M" zagral koszmarnie.

karuzel11

masz jakieś problemy z erekcją ? a może jesteś zakompleksionym 15 latkiem. Ja uważam że to bardzo fajny facet mimo że gra aktorka pozostawia wiele do życzenia.

zielona_fanatyczka

to było to szanownego karuzeli11

zielona_fanatyczka

Chodzi o to, że ja właśnie oceniam aktorstwo gościa a nie to czy jest fajnym facetem. Nigdy nie znałem Małaszyńskiego osobiście a nawet jak bym znał to bym na tej stronie nie oceniał czy jest fajnym facetem ale jakim jest aktorem. Mam trochę więcej niż 15 lat dlatego też nie będę się zniżał do twojego poziomu. Zażartowałem sobie trochę może za bardzo to fakt ale przynajmniej nie jestem prymitywny jak ty.
PS. Jestem KARUZEL a nie żadna karuzela.(CZYTAJ UWAŻNIE!!!)

karuzel11

Ten żart był nie na miejscu...
Swoją drogą ja np. też oceniam jedynie aktorstwo Pawła M. i ma inne zdanie niż Ty, ale każdy ma prawo do swoich poglądów...

Guska_

W Teatrze jest genialny. Byłam na jego dwóch sztukach. Raz był w moim mieście z Teatrem, a raz to ja byłam w Warszawie i sobie poszłam na Szalone Nożyczki. Nie ma co, ale chłopak ma talent komediowy. :D

Guska_

Aktor slaby/sredni .Ocena 5/10 to i tak chyba na wyrost.
Bardzo nie podobal mi sie w Katyniu . Zagral bezpłciowo i generalnie aktor z niego telenowelowy..czyli definicyjnie niewysokich lotów

Guska_

nikt nie wspomni o "Ofecerze"?
jedna z lepszych ról Małaszyńskiego, a wy wymieniacie tandetną "Magdę M". no litości, ludzie. zagrał tam tak beznadziejną rolę, że aż żal wymieniać to w jego filmografii. nachapał się po tym miliona "fangirls'ów" i tylko tyle.
w "Oficerze" zagrał dobrze (nie mówie, że wspaniale), ale na prawdę bardzo fajnie.
TEATR moi drodzy, tutaj dopiero można zobaczyć co potrafi.

a tak nawiasem to on taki sliczny nie jest.
ładny taak, no ale żeby tak od razu 'wyzywać' go od #7 cuda świata?

Vivica

ja wspomniałam o Oficerze w swoim 3 poście :)
Bo to chyba jeden z najlepszych Polskich serialii.. przede wszystkim dzięki świetnie zagranej postaci Granda. Mam nadzieję że seria 3 będzie równie dobra jak 1.

Izqa23

wybacz, Twój wcześniejszy post gdzieś mi umknął .
:)

Vivica

facet moze byc przystojny a nie ładny!!!!!!