Paweł Małaszyński

6,8
16 001 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Paweł Małaszyński

W pianiscie

użytkownik usunięty

Kogo Paweł grał w "Pianiście"??? Jakiś epizod? Ale w którym momencie?

O ile dobrze pamiętam, on grał przyjaciela Władysława. I chyba pracował w radiu, to zdaje się było w początkowych scenach, jeszcze przed wybuchem wojny. Ale może coś pokręciłam.

To Michał Żebrowski występuje jako Jurek, brat Doroty i przyjaciel Szpilmana pracujący w radiu, właśnie w początkowych scenach.
A Paweł Małaszyński zagrał w Pianiście niewielką rólkę, praktycznie jako statysta;) Mogę się mylić, ale chyba pojawia się w filmie na chwilkę w mniej więcej 37. minucie, w scenie na mostku, w momencie rozmowy, gdy Jehuda obiecuje poprzez Majorka załatwić pozwolenie na pracę dla ojca Szpilmana. Aktor przechodzi po lewej stronie, niesie na plecach jasny worek, jest ubrany na ciemno, na głowie ma ciemną czapkę czy beret. Tak mi się wydaje, w każdym razie to osoba najbardziej do niego podobna w tym filmie;) Ale jeśli nie mam racji - poprawcie mnie, proszę.
Pozdrawiam.

Agnieszka_W

Wlazłem na jedną z jego stron okazuje się że Małaszyński jest tam chłopakiem w tłumie warszawiaków czyli można uznać że był on tam statystą