Nigdy się nie wczuwa w postać, którą gra, za bardzo to bierze do siebie i potem wychodzą kiepskie ujęcia. Tak mi się wydaje, że tojest "na siłę" kreowana gwiazda polskiego kina. Niestety bardzo mnie się nie podoba jego gra aktorska. W żadnym filmie nie zagrał nawet średnio a prawie wszystko z nim oglądałem - takie jest moje zdanie, wiem, że wielu "znawców" po przeczytaniu tego najchętniej by się na mnie rzuciło z pazurami. Tyle chciałem powiedzieć(napisać)
moze i jestem "znawca" cokolwiek to dla Ciebie znaczy ale nie rzuce sie na Ciebie z pazurami. Po prostu sie z Toba nie zgodze. Widze ze juz na kolejnym forum wypowiadasz sie krytycznie na temat tego aktora. Nie powiem ze dalabym mu oscara ale nie jest przeciez az taki najgorszy...moze zobacz go w teatrze a potem oceniaj jego i jego dorobek zawodowy.
To dlaczego nikt go nigdzie nie chce oprócz seriali? Czemu nie zagrał w "Panu Tadeuszu", "Przedwiośniu", "Zemście", "Katyniu"? Po prostu jest gorszy niż aktorzy powołani do tych filmów
A Ty uwazasz ze jesli ktos zagral w Panu Tadeuszu, Przedwiosniu itd to znaczy ze jest dobrym aktorem? poza tym skad wiesz ze nikt go tam nie chce, moze po prostu on nie przyjal propozycji grania w tych filmach
Mam uwierzyć w to, że jego ambicje ograniczają się do gry w teatrze i serialach?? Nie wiem czy tak jest, nie pytałem się go, tak to po prostu wygląda, takie wrażenie odnoszę, pewnie się mylę, ale czy to forum nie jest przypadkiem aby przedstawić swoje zdanie na jakiś temat i ewentualnie skorygować braki w wiedzy?
Ok, ja tez nie bede sie o to klocic ani wypowiadac na temat tego do czego ograniczaja sie ambicje tego aktora bo to akurat on sam wie najlepiej. Nie jest to nawet moj ulubiony aktor... chodzi tylko o to, ze strasznie go skrytykowales i to nie tylko na jednym forum, wiec stanelam w jego obronie czy tez w obronie jego sztuki aktorskiej,bo nie zgadzam sie z twoim zdaniem i wypowiadam swoje bo chyba po to jest forum.
Nie ty jedna się nie zgadzasz. Wawrzecki jest niedocenianym aktorem, co nie najlepiej odbija się na poziomie polskiego kina komediowego.
Nie grał w tych filmach, bo to nie Icek.
U Wajdy nikt inny nie pogra. Tylko Icki z pierwszego tłoczenia.
Od Pawła WARA.
Zemsta? Katyn? Pan Tadeusz? same kupy! Ten czlowiek gra caly czas w TEATRZE i ma role w klasykach NIE DO PODROBIENIA. Na prawde strasznie mnie irytuje ze filmweb to glownie dzieci.
Zaraz się na Ciebie rzucę... jeden z najlepszych polskich aktorów komediowych. Jego role się długo zapamiętuje i są niebanalne. I aktor wcale nie jest "na siłę" kreowany jako gwiazdą polskiego kina. On po prostu tą gwiazdą jest.
Dupa prawda. Świetny aktor komediowy, grający na luzie impresjonista momentami przypominający swoimi reakcjami Johnego Deppa.
Kapitalny aktor z niebanalnym warsztatem. Powinien być wykładowcą dla tych wszystkich cieniasów, którym wydaje się, że jak na plakacie jest napis "komedia" to oni z automatu są śmieszni. Polskie komedie to od lat faktycznie same stypy, bo nie grają w nich ludzie pokroju Wawrzeckiego.
Proszę, jeśli mieszkasz w Warszawie lub okolicach to idź do Teatru Kwadrat na choćby jedno przedstawienie z udziałem Pana Pawła Wawrzeckiego i zobacz sam. Ten aktor jest genialny, za samo wejście na scenę dostaje brawa na stojąca. A rolą dr.Kidlera potwierdził swoją wielkość.
Ale co mnie teatr obchodzi, tu mowa o filmach. Wierzę ci na słowo, że jest super aktorem teatralnym ale w filmach mnie niestety nie przekonał.
ty sie znasz na aktorstwie?wygladasz jak te ulizane geje ze słonecznego patrolu, ale mnie wkurw....!!!!
To Twój problem, każdy ma prawo powiedzieć co chce na dany temat w granicach kultury. Nie złamałem jej więc w czym problem? A gdzie ja pisałem, że się znam na aktorstwie? Nie, ekspertem nie jestem, podobnie jak wy, no chyba, że ktoś kończył szkołę teatralną wtedy przyjmę każdą krytykę bez pretensji.