PejaI

Ryszard Waldemar Andrzejewski

8,2
197 ocen występów osoby
powrót do forum osoby Peja

Odpowiedzcie mi na jedno pytanie. Czy tylko ja w tym kraju potrafię szanować każdy styl muzyki? Każdy, powtarzam KAŻDY gatunek muzyczny zasługuje na szacunek i każdy ma prawo słuchać tego co lubi. Ja ogólnie słucham Rapu ale lubię też Pop, Jazz, Rock i szanuję każdy styl. Nawet jak ktoś mi powie że słucha Disco Polo to się go nie czepiam bo on ma do tego prawo. Już mnie dobijają te widoki że Rap walczy z Metalem, Metal z Techno, Techno z Pop'em itd. Ludzie pokażcie że macie olej w głowie i trzymacie poziom. Nie mówię wam tu nic w rodzaju ,,Ma wam się podobać każdy rodzaj muzyki" tylko ,,Jeżeli nie lubisz jakiegoś gatunku to przynajmniej go nie obrażaj i szanuj inne zdanie". Przecież to że ktoś słucha czegoś innego niż wy nie znaczy że jest gorszy. Po prostu proponuję pokój, bo brak tolerancji dla innych rzeczy to najgorsze co może być. Pozdrawiam ;)

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
baner9

Dobra, wiem ze generalizuje. Ale stwierdziłem tylko fakt ze zawsze jak ktos chciał mi dać w mordę to albo wyglądał na hiphopowca, albo mial wygolony łeb i dresik na sobie.

użytkownik usunięty
Motorcycle_Boy

Motorcycle Boy zapraszam cie do mnie, mam plyty Michaela Jacksona i slodkie wino, bedzie super, mozemy tez pogladac znaczki
buziaczkixxxxxxxxx

"mam plyty Michaela Jacksona i slodkie wino, bedzie super, mozemy tez pogladac znaczki"

Szczerze to Michael Jackson i znaczki to milion razy lepsze i ciekawsze zajęcie od tego o czym tu mowa. Wolałbym żeby młodzież tak jak my kiedyś kolekcjonowała znaczki i słuchała popu albo rocka. Może by wtedy coś z nich wyrosło...

Apropo założonego tematu: "Muzyka ma jednać a nie rozbijać!" - spoko, też jestem za tym. Ale problem jest w tym że hip hop i techno to NIE jest muzyka. I co z tym fantem teraz zrobić?

PS: Peja to największy ułom jakiegokolwiek widziałem i słyszałem (w telewizji) - przez niego nie mogłem wytrzymać do końca programu (Kuba) co zdażyło mi się pierwszy raz. Szczerze? Leper to przy nim Bóg.

Hahaha...
Podaj namiary to kupie dwie Sophie, wezme klaser i wpadne:)

Motorcycle_Boy

Popu, rocka? Stary tego słuchają same zjeby. Rap to muzyka dla ludzi i o prawdziwym życiu, a nie jakieś darcie mordy dlatego że się kot zesrał. Najgorsi są Ci jebani metalowcy. Jak już zapuszczają długie włosy to powinni zoztać transwestytami i wogóle przebierać się za kobiety. A jak jeden z drugim bałagan dostanie po mordzie to bardzo dobrze może wreszcie zmieni podejście do życia i do muzyki i przestanie walić proste wina na cmentarzu. Hip Hop Rulez.

RID66_2

Ja pierdziele. Pozostawię to bez komentarza. Czytam ten temat (inne też) i aż mi się płakać chce, jak widzę jaki poziom inteligencji niektórzy reprezentują.

RID66_2

Też nie rozumiem tej całej nienawiści. Ja jestem fanem muzyki metalowej ale jakoś nie chleje jaboli na cmentarzach(?)i nie neguje tego jeśli ktoś słucha innego rodzaju muzyki.
A co do długich włosów... Kiedyś były one u mężczyzn bardzo modne(np. XVIII w.), dlaczego teraz tak ludzie się o to oburzają;}?

Wielebny

Całość skomentuję cytatem z utworu "Pętla" Marcina "AbradAba" Martena.

"Czy się narażam kiedy wyrażam fakt ten, że każdemu zdarza się być ignorantem?"

Jednego jarają ostre, gitarowe solówy, drugiego układanie wersów, gier słów i konkluzji. Osobiście wolę szukać toposów w tekstach niż ćwiczyć na gitarce, bo moim zdaniem muzyka to jednak bardziej treść. Ale jeśli ktoś słucha po to, żeby słuchać - nie przeszkadza mi. Więc proszę o troszeczkę kultury przedstawicieli nurtu Rockowego, albo chociaż o delikatne rozeznanie w kulturze hip-hop ;-)