Philip Seymour Hoffman

8,1
37 788 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Philip Seymour Hoffman
FilipHunter

I słusznie

lew890

dobry aktor

FilipHunter

aż zapisałem sobie ilość głosów i obecną średnią..ciekawe czy będzie podobnie jak w kilku innych przypadkach..

Adriann1992

Jego śmierć to dobry moment, żeby podsumować jakim był aktorem, bo przecież już więcej nie zagra. Zdecydowanie powinna średnia i ilość głosów wzrosnąć.

Raelk

Chwila, to nie mozna podsumowac dotychczasowych dorobkow aktora? Dopiero po smierci mozna obiektywnie ocenic? Czlowieku, ogarnij sie.

rinleez

Czlowieku, ogarnij sie i przeczytaj co napisałem :P
Chodziło mi o to, że "już więcej nie zagra", czyli nie będzie miał okazji pokazać jakim jest aktorem. Zawsze przecież można sobie zepsuć opinię jakąś gorszą rolą. Philip już tego nie zrobi.
Można podsumować dotychczasowy dorobek aktora, ale po pewnym czasie nie będzie aktualny. Teraz jak obejrzysz wszystkie jego filmy, to już niczym nowym Cię nie zaskoczy.
Po prostu napisałem, że to dobry moment, nie rozumiem dlaczego tak opacznie to zrozumiałeś. Przepraszam, że nie potrafiłem prościej ale mam nadzieję, że teraz wyjaśniłem i się nie gniewasz.

Raelk

No wlasnie, zawsze moglby sobie zepsuc opinie, a fakt jest taki ze jego ocena wzrosnie w nastepne kilka dni.

rinleez

Z tego wynika moje drugie zdanie, dobry moment na podsumowanie czyjegoś życia jest wtedy, gdy ono się kończy.

Raelk

A ja uwazam ze jego dotychczasowa ocena najlepiej odzwierciedla jego talent. Za duzo ludzi ceni sentyment nad talentem.

Adriann1992

podaj ile było godzinę temu, będziemy sobie porównywać

Adriann1992

podaj ile było godzinę temu, będziemy sobie porównywać

JamesHunt

Jakieś niecałe dwie godziny temu było 8.018 Więc już widać ślady sztucznej żałoby

Adriann1992

2.5 temu było 7.741 głosów. Szkoda kolesia dobry był z niego aktor. Tak to jest jak się w żyłkę daje. Podobno dwie dekady miał przerwę od tego świństwa. A teraz poszedł "złoty strzał"

Adriann1992

Właśnie sprawdziłem i teraz jest 8,5. Dobrze to ująłeś. Sztuczna żałoba. Ludzie są beznadziejni.

nokash

do nokash: Adriann1992 miał na myśli ilość głosów, a nie średnią. Średnia cały czas trzyma ten sam poziom.

nokash

P. S. H. widziałem w kilku filmach (Mistrz, Igrzyska, Lebowski) jednak po jego śmierci postanowiłem obejrzeć pozostałe i dlatego dopiero teraz wystawiłem mu ocenę. Być może nie tylko ja tak zrobiłem.

Adriann1992

Daj znac za pare dni

Adriann1992

A to takie ważne bo?

Adriann1992

Możesz tu to napisać? Też jestem ciekawy i chcę to śledzić ale już pewnie już się zmieniło...

nokash

Chodzi o to że przed śmiercią większość osób nie miała pojęcia o jego istnieniu...teraz wszyscy nagle go kochają. Hipokryci! To cholernie sztuczne, dla większości robi się z tego jakaś forma chorej rozrywki.
A dlaczego sprawdziłem wynik? Byłem ciekawy jak bardzo duże jest to zjawisko...póki co większe niż myślałem

Adriann1992

Nie przesadzaj, facet spektakularnie i głośno zakończył swoją karierę. Naturalne, że ludzie teraz go podsumowują i oceniają.
Nigdy nie jest za późno poznać nazwisko i docenić dobrego aktora, od tego między innymi przecież jest filmweb.

Adriann1992

Ja wiem o co chodzi. Chciałem tylko żebyś podał tą srednią którą zapisałes bo chcę sprawdzić za jakis czas i le podskoczy :)

FilipHunter

Zasłużenie.

FilipHunter

Juz dawno tam powinien byc...Hanks i reszta do piet mu nie dorastali.

użytkownik usunięty
nasthassia

Dokładnie - akurat to, że trafi do top100 będzie w końcu jakoś wyglądało bo jak teraz patrzę jakie gamonie znajdują się w top100 to mam wrażenie że 80% ludzi filmweb to gimbusy i gówniary...

Akurat tu się z wami zgodzę. Może żałosne jest to, że ludzie zaczynają doceniać, oceniać i w zasadzie ogólnie zwracać uwagę na aktorów, muzyków, czy ogólnie ludzi dopiero po śmierci, ale akurat ten pan zasługuję na wyższe miejsce. Zapewne wielu oceni go i "lajknie", żeby nie było, że nie doceniają jego aktorskiego talentu, czy coś w tym stylu, ale nic się nie zrobi. Tak samo było z Jacksonem, Houston, a ostatnio z Paulem Walkerem.

Angela4b

z tym że Walker mimo iż szkoda mi go jako człowieka był aktorem słabym a Philip był WIELKI.

WielkiBob

Ja też nie uważam, żeby Paul zasługiwał na TOP w rankingu, po prostu ostatnio było głośno o jego śmierci, więc napomknęłam. Pan Hoffman dostał Oscara i kilka innych prestiżowych ról oraz nominacji, więc co do jego talentu nie ma się co spierać, skoro oboje uważamy, że grać to chłop potrafił :)

FilipHunter

Akurat on zasługuje.

FilipHunter

A kto ma być w centrum uwagi widza? Pattinson i cała reszta młodych gnojków bez charyzmy?

La_Pier

No pewnie, że nie, ale spójrz jak ta śmierć wpłynęła na jego miejsce w rankingu. Wczoraj 158, teraz 139. To jest skandal.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Smrodnik

Pewnie kiedyś obejrzę.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Smrodnik

Taaaa.....

Banana_Power

A dzisiaj 144 oj skandal!!!

FilipHunter

I słusznie.

FilipHunter

Dawno powinien tam być.

Thompston

Ale za role, a nie za śmierć...

John_Melendez

Oczywiście.

FilipHunter

I dobrze miał u mnie 10 od zawsze.

FilipHunter

mimo iz juz dawno powinien być w top 10

FilipHunter

On powinien być tam i tak bez tego...

FilipHunter

dokładnie już wskaźnik się podniósł.. ludzie oceniają a nawet nie obejrzeli żadnego filmu

sewerynsenior

Skąd wiesz, że nie obejrzeli? Może obejrzeli, ale dopiero teraz dali ocenę aktorowi.

FilipHunter

Babka Kiepska była na 3 miejcu. Paul Walker w top100. Heath Ledger grający pederastę był na 6 miejscu. Żaden wybitny aktor...
Philip to dobry aktor, ale znając życie to wyląduje w pierwszej dziesiątce.

weeman86

wypadałoby

weeman86

Rozumiem, że zagranie homoseksualisty to już dno dna, tak? A już abstrahując od tego, inne role Heatha już się absolutnie nie liczą?
Poza tym, niekoniecznie ocenia się ,,bo umarł''. Ja na przykład teraz tu weszłam i też się zorientowałam, że mam nieocenione jakieś cztery filmy z Hoffmanem. No, niestety ale śmierć przypomina o człowieku.

Ekranizacja

W Ledgerze nie widzę nic szczególnego. Nawet nie mam pojęcia, o co tyle szumu z jego rolą Jokera. Ot aktor jak aktor. Są lepsi. Np. charyzmatyczny Gene Hackman lub wiekowo podobny do Leadgera - Tom Hardy. A że Ledger dostał Oscara? Od kilku lat ta nagroda to dno i wodorosty. Zamiast oceniać emocjonalnie czyjeś aktorstwo, to warto spojrzeć na to trzeźwo z dystansem.

weeman86

Zapierdala!!!