Quentin Tarantino

Quentin Jerome Tarantino

8,9
45 014 ocen pracy reżysera
powrót do forum osoby Quentin Tarantino
neo_angin

'I like the way you die boy'

użytkownik usunięty
neo_angin

Rewelacja !

neo_angin

niezasłużenie

ApolloCreed_

Ta. Na pewno jest masa epickich dialogów.

neo_angin

właśnie że nie

ApolloCreed_

Dużo krwi?

neo_angin

duzo ale i tak mniej niz w kill billu

ApolloCreed_

nie powiedziałbym, głownie na końcu mamy rozpierduchę która i tak trwa jakies 2 min.pod tym względem to nawet w 4 pokojach było wiecej krwi [mowa o dociętym palcu hehe]

neo_angin

scenariusz to chyba najsłabsze ogniwo tego filmu,pełna zgoda z manym

aew4334555

To Tarantino więc wątpię. Scenariusza nie oceniają po ilości zwrotów akcji, a po konstrukcji, rozbudowaniu postaci itp.

neo_angin

za kilka dni sam sie przekonasz,chociaż znając ciebie to na przekór powiesz ze jest powalający.

aew4334555

Raczej nie na przekór, bo 90% ludzi tak pieje. Recenzje też są świetne.

neo_angin

jutro nowy nr wkkm napisz jak ogarniesz.

aew4334555

Rano będę miał.

neo_angin

juz nie moge się doczekać. z moich obliczeń wynika ze najpóźniej 30.01 dostane paczke.

aew4334555

To wtedy już 5 numer w kioskach będzie. W 4 i 5 ogólnie 2 mega klasyki dali.

neo_angin

jutro mi napisz co jest następne.
napisałem ze najpóźniej,zeszła paczka była tydzień przed premierą IM.

aew4334555

fakt 4,5,6 to niezłe gówna:D

aew4334555

Mam nadzieję, że w 6 będzie Disassembled.

neo_angin

ejże albo coś porąbałem albo to wygląda tak
4 wolverine
5 venom
6 x-men

aew4334555

Miałem napisać, że w siódmym. Nie pamiętam co jest w 6 numerze.

neo_angin

Miejmy nadzieję, że przekształci się to w Oscara... OBY!!!

neo_angin

Wreszcie po 18 latach!

nikike

Jak coś to u mnie na blogu jest "czat" globowy.

neo_angin

Spoko, wejdę.

neo_angin

A GDZIE WRÓG NUMER JEDEN?!

Sebu_BGZ

Globy nie dorosły do filmu Bigelow

Sebu_BGZ

Bin Laden tak naprawdę żyje. To była ściema, a film zgłoszony jako oparty na faktach i kicha wyszła ;)

neo_angin

Wielkie gratulację.

użytkownik usunięty
neo_angin

Rad jestem, że Tarantino zgarnia nagrody. Mam nadzieję, że Oscary przypadną jedynie "Django", bo zasłużył, za wielki wkład w światową kinematografię. Patetycznego Spielberga mam już dosyć, ale wiadomo jak (prawdopodobnie) będzie... "Lincoln".

A ja mam nadzieję, że przypadną jednak najlepszym filmom, a nie za zasługi. Poza tym Django, mimo, że bardzo dobry, to jednak bez błysku geniuszu. Trzy czwarte sukcesu tego filmu to scenariusz, Waltz i DiCaprio. Nawet zakończenie nie daje pełnej satysfakcji, jak to zawsze bywało u QT. Lincoln nie jest taki zły jednakowoż. Spielberg popada w patos, jednak w dopuszczalnych granicach. W końcu opowiada o najważniejszym wydarzeniu XIX wieku. Z tego co obejrzałem do tej pory, najlepsze są chyba Bestie z południowych krain...

użytkownik usunięty
Robert_Sawyer

Wiadomo, że "Lincoln" dostanie Oscara. Oczywiście nie jest to pewne, ale komu daliby Oscara jak nie kochanemu Spielbergowi? Zwłaszcza, że film zrobił o jednym z najbardziej lubianych prezydentów USA.
Wieść o tym, że to Affleck zdominował Globy trochę zdezorientowała, sądziłem, że "Lincoln" okaże się zwycięzcą, a tu niespodzianka.
Tak czy siak, życzę Quentinowi żeby doczekał się w końcu Oscara za reżyserkę (mimo, że Oscar de facto nic prawie nie znaczy), bo to dobry, mądry i inteligentny człowiek.

a ty od kiedy się stałeś nagle takim wielkim fanem Tarantino?