Quentin Tarantino

Quentin Jerome Tarantino

8,9
45 025 ocen pracy reżysera
powrót do forum osoby Quentin Tarantino

Tarantino zaproponował Lady Gadze rolę w swoim filmie. Ma zagrać jakąś zabójczynię.
Zrobił to po obejrzeniu jej klipu do kawałka TELEPHONE.

http://www.youtube.com/watch?v=GQ95z6ywcBY&feature=PlayList&p=D9D702CAA97D8D7A&p laynext=1&playnext_from=PL&index=1

Nie da się ukryć że ten teledysk jest bardzo w jego stylu i jawnie nawiązuje do jego filmów. Jest tam między innymi Pussy Wagon z KILL BILLA i dialogi niemal żywcem wyjęte z PULP FICTION. No i niezbędny świadomy kicz.
Podobno już wcześniej lubił Gagę.

Osobiście, mimo iż nie jest to typ muzyki jakiej słucham, bardzo cenię Lady Gagę.
W przeciwieństwie do większości popowych gwiazdek nie jest z kastingu, sama pisze i komponuje swoje piosenki, gra na fortepianie, sama projektuje swoje stroje i jest zdecydowanie bezkompromisowa w tym co robi.
Dodatkowo z tego co się zorientowałem jest bardzo miłą i uprzejmą osobą która bardzo ceni swoich fanów. Czytałem o tym jak dla fanów czekających na nią pod sklepem płytowym zamówiła kupę pizzy.
Moim zdaniem szykuje się druga Madonna.

Bardzo jestem ciekaw tej jej roli u Tarantino.

użytkownik usunięty
Stilnes

Obejrzałem. Ewidentnie stylizowane na Tarantino. W szczególności na Death Proof i po troszku Kill Billa, nic dziwnego że się zainteresował. Osobiście nie lubię Gagai, ale... ten teledysk jest w sumie niezły. Nie znaczy to niestety od razu, że Gaga jest dobrą aktorką - no ale zobaczymy ;)

użytkownik usunięty

Btw. to pewnie będzie Kill Bill 3, którego Q ma robić po następnym filmie.

Też pomyślałem o Kill Bill 3.

Stilnes

Dajcie spokój ludzie... Co to w ogóle ma być? Przecież to żenada do kwadratu! Może i GaGa jest miła i uprzejmą osoba, ale jak widzę, takie żenujące teledyski to nie wiem czy się śmiać czy płakać. Nawiązania do Tarantino są i to duże, ale co z tego? Zero innowacji, wszystko zwalone. I niby Tarantino ma z nią współpracować? Oby to się nigdy nie stało. W dodatku, ona ma tak zamuloną twarz, że po prostu... Ahh szkoda słów...

0wner2

Wiesz, ten klip jest kiczowaty umyślnie. Osadzony jest w pewnej konwencji, podobnie jak cała twórczość Tarantino. O niej też można powiedzieć że to kicz i tandeta, jeśli spojrzy się na nią bez zrozumienia tematu.

"Zero innowacji, wszystko zwalone"

Nie bardzo wiem o czym mówisz.
Teledysk jest tandetny i groteskowy, ale właśnie dlatego zwróciłem na niego uwagę za pierwszym razem. Zdecydowanie idzie też w innym kierunku niż większość współczesnych teledysków do dzisiejszej muzyki rozrywkowej.

Co do jej, jak twierdzisz, "zamulonej" twarzy.
Ja chyba trochę inaczej rozumiem pojęcie "zamulony".

Moim zdaniem jest niebanalna i wyrazista, przez co bardzo pasuje do rzeczywistości kreowanej przez Tarantino. W sam raz nadaje się do roli jakiejś szajbniętnej zabójczyni.

0wner2

Zresztą co do jakości teledysku.
Tarantino miał udział w jego tworzeniu.

Wyczytałem też ze dosyć blisko się przyjaźnią. Na generalny zarys tego klipu wpadli podczas wspólnego obiadu.

Stilnes

Tak, i nawet urodziny teraz oboje mieli :) (podobnie jak ja)