Naturalnie POPIERAM. Z tym, że zaznaczam, że to Najlepszy reżyser swego pokolenia. Nie zapominajmy dawnych mistrzów.
Uwielbiam filmy Tarantino.Uważam że nie da zaliczyć się ich do żadnej z kategorii filmowych.To są filmy"Tarantinowskie"...
Zgadzam się z tym że jest on najlepszym reżyserem swojego pokolenia,ale jego filmy nie są rozrywkowe!
W każdym jego filmie widz znający się na kinie,zauważy inteligentnie zamieszczone w nim cytaty z klasyki kina i nie tylko.
Nie jest to kino rozrywkowe. Na pewno nie dla znawcy kina,tylko dla człowieka który "jara się" widokiem odciętych kończyn w "Kill Billu"!
"Pulp Fiction" jest moim zdaniem filmem ułożonym nie chronologicznie,by zmusić widza do myślenia,by widz kojarzył wydarzenia,
nie do bezmyślnego gapienia się w ekran...
Kino rozrywkowe robi świetne ale do bycia najlepszym reżyserem świata(nawet biorąc pod uwagę tylko tych żywych) to mu daleko.
Prawda jest taka że mało kto ma tyle lat żeby go cenić za to... Sam mam dopiero 17
Ale oglądałem jego filmy i jestem pod wrażeniem :)
Nastolatki teraz wolą się ruchać z wampirami :D
Pewnie, że lubię też Rodrigueza :D Rodriguez robi tak samo zajebiste filmy, chociaż ma trochę badziewnych, typu Mali Agenci. Desperado 2 też wyszło średnio (chociaż nie tak źle jak mówią niektórzy) ale reszta miodna.