Quentin Tarantino

Quentin Jerome Tarantino

8,9
44 581 ocen pracy reżysera
powrót do forum osoby Quentin Tarantino

Reżyser nierówny

użytkownik usunięty

Tarantino jest nierównym reżyserem. Raz zrobi film rewelacyjny (Pulp Fiction) a raz gnioty jak Cztery Pokoje i Kill Bill.

Podaj jednego "równego". 4 pokoje nie były jego. Kill Bill taki znów zły nie jest.

W 4 pokojach to tylko 1/4 filmu jest jego - czwarta scena bodajże.

Kamil0189

Scena? Raczej rozdział, 4 scena to jeszcze napisy początkowe xD

tak Kill Bill jest gniotem ale takim miał być z założenia. taka zabawa to miał być kicz w czystej postaci i jest, do tego maksymalnie przerysowany co ja osobiście uwielbiam.

użytkownik usunięty
Zuy_pan_muzgodestroktor

Równym reżyserem jest Alfred Hitchcock, wszystkie jego filmy mam w przedziale 8-10, robi same genialne filmy, Woody Allen też.

Osobiscie uwielbiam klimat KillBilla, wrecz rodem z jakiejs zeschizowanej anime. I zgadzam sie, ma na swoim koncie kilka gniotow i kilka filmow genialnych. Wg mnie, jest geniuszem miewajacym gorsze dni.

anhed

Podaj jednego "równego".

Cameron

użytkownik usunięty
WujekAngelo

Czemu określacie aktorów itp. słowem geniusz ? Przecież oni nie są geniuszami, a wszędzie widzę De Niro geniusz absolutny itd... Tarantino ma u mnie 8, gdybym ocenił go średnią z filmów to byłoby z 5. Jest dobrym reżyserem tylko ze względu na to, że piszę niezłe scenariusze.

'Kill Bill' to nie gniot!

Osobiście - uwielbiam ten film - fabułę, humor, ironię - wszystko. Ma coś w sobie co sprawia, że mogę oglądać go w kółko. Najmniej podobał mi się z jego filmów 'Grindhouse', ale 'KB' i 'Pulp fiction' to moje ulubione ;p

użytkownik usunięty
BenQ

Obydwa Kill Bille sa swietne :))) ogolnie uwielbiam filmy Tarantino, dlatego wybieram sie na Bękarty Wojny... jestem ciekaw czy Quentin rowniez w tym filmie pokaze klase :)