Quentin Tarantino

Quentin Jerome Tarantino

8,9
45 025 ocen pracy reżysera
powrót do forum osoby Quentin Tarantino

Szukam filmu dokumentalnego, w którym występował Quentin Tarantino, wypowiadał się kilka razy. Był to film dokumentalny o amerykańskich filmach klasy B, C, D, itd. z lat 60, 70 i 80. Film leciał na TVP Kultura i tam go oglądałem, ale tytułu nie pamiętam niestety. Quentin opowiadał o filmach ze scenami pościgów samochodowych z muscle cars.
Kojarzy ktoś?

Axel

Podbijam temat.

A pamietasz moze kiedy go oglądałeś? Chociaz tak mniej więcej.. można by poszukać w programach telewizyjnych

Czarny_Lotos

Leciał chyba w 2010 lub 2011 roku chyba jesienią. Pod logo TVP Kultura był wtedy podpis "Premiera" więc leciał po raz pierwszy.

Axel

Na TCM natknąłem się kiedyś na końcówkę "Inspiracje: Quentin Tarantino", być może o to ci chodzi

Axel

A może "Niezupełnie Hollywood"? Co prawda jest to dokument o australijskim kinie eksploatacji, ale może jednak o to chodzi.

Kilgore6Trout

Z tego wynika, że masz rację i to właśnie chodzi o "Niezupełnie Hollywood". :) Mam nadzieję, że można ten dokument gdzieś dorwać z lektorem. Pamiętam, że pokazano tam całą masę filmów z lat 70, właśnie australijskich i chciałbym spisać sobie te tytuły i po kolei oglądać.
Co do "Inspiracje: Quentin Tarantino" to też to widziałem i to jest coś zupełnie innego.

Axel

Widziałam go ponad miesiąc temu, na TVP Kultura właśnie. Też chciałabym mieć te tytuły, próbowałam je zapamiętać, ale z marnym skutkiem. ;) Tzn. padło ich sporo, a pamiętam tylko: "Arlekin", "Patrick", "Skowyt", "Razorback" i "Polowanie na indyka". Gdyby udało Ci się spisać resztę, opublikuj proszę ;)

Axel

Znalazłam listę omawianych filmów: http://www.filmweb.pl/user/Barker/blog/504085