Quentin Tarantino

Quentin Jerome Tarantino

8,9
45 014 ocen pracy reżysera
powrót do forum osoby Quentin Tarantino

Jak dla mnie Mr.Pink, Mr. Blonde i Richard Gecko. A dla was?

użytkownik usunięty
Enid

jak dla mnie to oczywiście Vincent Vega i Jules Winnfield oraz ich teksty :) !!!! - Pulp Fiction, lubie jeszcze B.B z Kill Bill'a , (córka) na maxa dobrze grała !!! i wiele wiele innych....

użytkownik usunięty

i ja sie podpisuje pod moim przedmowca - panowie z Pulp'a wymiataja ;)

Mr.Blond(Vic Vega) większego świra nie ma :) świetna postać.

Enid

Panna Młoda i Budd z Kill Billów, Mr.Blonde, Mr.Pink i Mr.White z Wyściekłych psów, Vincent Vega, Mia Walles, Wolf, Buch i Jues z Pulp Fiction.

Enid

Panna Młoda i Budd z Kill Billów, Mr.Blonde, Mr.Pink i Mr.White z Wyściekłych psów, Vincent Vega, Mia Walles, Wolf, Buch i Jules z Pulp Fiction.

Filip_10

Mr. Blonde, Jules, Vincent, Budd ....ale generlanie to w filmach Tarantino najbardziej przypadaja mi do gustu role Michaela Madsena :]

Enid

W sumie to kazdy bohater z filmow Quentina jest jedyny w swoim rodzaju, blyskotliwy i zapadajacy w pamiec, ale jak mam zdecydowac sie na kilku to wybieram: Mr. Pinka i Blondyna ze Wscieklych Psow, Julesa, Vincenta, Mie i Wolfa z Pulp Fiction i Czarna Mambe Kill Billa

Enid

Jules i Vincent Vega z Pulp Fiction są nie do przebicia, najlepszy duet.
Podobał mi się też Mr. Blonde i Wolf. Ale para z Pulp Fiction jest idealna.

PacMan

NIKT, ale to ŻADNA para ekranu, partnerzy ekranu - NIKOMU NIE UDA SIĘ PRZEBIĆ WSPANIAŁOŚCI VINVENTA I JULES'A Z "P.F."

Enid

Hmmm, Vincent i Julez oczywiscie, Wolf, Ordell Robbie i Luis Gara ( :P ) z Jackie Brown, Mr. Pink i Mr. Blonde, O-Ren i Czarna Mamba z Kill Billa - a jesli liczyc filmy, do ktorych pisal scenariusze, to jeszcze Mikey Knox z Urodzonych Morderców :)

Enid

1)Vincent Vega ("Pulp Fiction")
2)Panna Błoda/Beatrix Kiddo ("Kill Bill")
3)Richard Gecko ("Od zmierzchu do świtu")
4)Mr. Blonde ("Wściekłe psy")
5)Butch ("Pulp Fiction")
6)Jules Winnfield ("Pulp Fiction")
7)Jimmie ("Pulp Fiction")

Enid

Black Mamba przede wszystkim :D

Po za tym Vincent Vega, Mia, Jules itd :D

Enid

Winston Wolf z Pulp Fiction i Luis Gara z Jackie Brown. Mr. White i Mr. Pink ze Wściekłych psów. Jules i Vincent z Pulp Fiction. A jeśli liczyć filmy, do których napisał scenariusz, to jeszcze Floyd z Prawdziwego romansu.

Enid

Ted, boy hotelowy (Tim Roth) w filmie Cztery pokoje

Enid

1. Jules z Pulp Fiction

2. Kapitan Koons z Pulp Fiction

3. Chester z Four Rooms

Pyzio

Zdecydowanie Vincent Vega i Jules Winnfield!! Panowie wymiatają, a "Pulp fiction" mogę oglądać w nieskończoność :)

Lindorie

michael madsen ofcourse.(Budd) i scena z szefem baru :)

Enid

Zdecydowanie Jules "Bad Motherfucker" Winnfield :D

Enid

Vincent Vega i Jules Winnfield byli niesamowici, zresztą wszystkie postacie od Tarantina byly nisamowite. Ale Jimmy (grany przez samego QT) w PP to było coś absolutnie niepowtarzalnego!!

- Czy widziałeś przed moim domem tabliczkę z napisem "przechowalnia zdechlych czarnuchów"?
- Jimmy posłuchaj...
- Żadnych Jimmy posłuchaj! Widziałeś taką tabliczkę przed domem?
- Nie.
- A wiesz dlaczego? Bo nie prowadzę przechowalni zdechłych czarnuchów!

Czy jakoś tak. W każdym bądź razie zabija:)

Enid

zdecydowanie Mr. Blonde i Budd - MM zawsze trafia na takie role lol:)

Chelsea_AKA_Mrs_Blonde

Mr. Wolf i ta jego laska niestety imienia zapomialem:) chcoaiz wszyscy sa dobrzy

Enid

Bezkonkurencyjnie Vincent Vega i Jules Winnfield Za dialogi o masażu stóp i ćwierćfunciaku z serem no i w ogóle za całokształt. Oprócz nich
Eric Stoltz jako Lance, no i może jeszcze Tim Rooth jako Ringo

Do tego jeszcze
Ordell Robbie, Mr. Pink i Mr. White i Chester z filmu "Cztery Pokoje"

blacksmith_4

Tarantino ma talent do wymyslania postaci i dawania im ekranowego życia, kazdy z jego filmow ma świetne postaci
ostra selekcja:
Wściekłe psy - Mr. White
Prawdziwy romans - Clarence & Alabama, Vincenzo Coccotti!
Pulp fiction - Jules & Vincent, Butch, Mr. Wallace
Urodzeni mordercy - Mickey Knox
Jackie Brown - Jackie Brown!
Od zmierzchu do świtu - bracia Gecko
Kill Bill - Panna Młoda, Bud, Bill

Enid

Pokrak :)

A tak serio to Jules & Vincent, Mr. Blonde, Butch, O-Ren Ishii

Enid

Vicent Vega,Jules Winnfield, Louis Gara,Floyd (jeśli True Romance można nazwać filmem Tarantino), zresztą-większość postaci jest genialnych w jego filmach,więc cięzko wybrać jedną

ivan69

1. Vincent Vega
2. Jules Winfield
3. Panna Młoda
4. Mia
5. Gogo :)

Enid

1. Vincent Vega
2. Marsellus Wallace
3. Jules Winnfield
5. Panna Młoda
6. Bracia Gecko
7. Butch
8. Zed :P

arekrem

Vincent Vega, Panna Młoda, Bracia Gecko, Butch.

Enid

jimmy, seth gecko, czarna mamba, wolf i mr. blonde

Enid

Pulp Fiction: WINSTON WOLF, Jules, Vincent, Butch, Mia, Jimmy, Marsellus
Jackie Brown: Louis, Ordell, Jackie, Nicolette, Melanie
Wsciekle Psy: White, Pink, Blonde
Kill Bill: Budd

Winston_Wolf

Wściekłe Psy: zdecydowanie mr. White, mr Pink i mr. Blonde. Pulp Fiction: Vincent Vega, Jules, Wolf oraz Marcellus. Jackie Brown: Luis Gara. Kill Bill: Budd oraz Bill.

Enid

Zdecydowanie Jules Winnfield. Na drugim miejscu Beatrice Kiddo.

Enid

1.Mr.Blonde
2.Mia
3.Gogo
4Jimmie
5.Vincent
6.Beatrix Kiddo

Enid

Najlepsiejszym bohaterem jakiego udało się stworzyc Quentinkowi to bez wątpienia Richard Gecko!!!!!!!!!!! Richi rulez!!! Nie ma drugiego takiego psychodelicznego człowieczka na świecie!!!!!;D;D;D

Enid

Seth Gecko, zdecydowanie. Mike i Mallory z "Urodzonych morderców", Wolf z "Pulp Fiction", Zed też z "Pulp Fiction" ;-)

Enid

Wściekłe psy: Mr. Blonde, Mr. Pink
Pulp Fiction: Vincent Vega, Jules Winnfield
Jackie Brown: Louis Gara
Kill Bill: Budd

+

Prawdziwy Romans: Floyd
Urodzeni mordercy: Mickey Knox
Od zmierzchu do świtu: Richard Gecko

Enid

mr. Wolf zdecydowanie

Enid

Richi Gecko - nadpobudliwy, słodki psychopata xD
Budd - wykidajło, który nie ma akurat nikogo do wykidania XD
Chester - z "Czterech Pokoi"
Boy hotelowy - również (nie wspominając o "Rozrabiakach":D )
Jimmy, Jules, Mia, Zed i Vincent - z "PF"

Faktycznie, jego bohaterowie są niesamowici. Dopracowani, niepowtarzalni i zapadający głęboko w pamięć :)

Enid

Vince and Jules

Enid

Mr.Blond - ulubiony tekst- do obciętego ucha policjanta - "halo?"

skoczmnie

A więc tak:
Ze "Wściekłych psów" - zdecydowanie Mr.Pink (genialna rola neurotyka ;)), poza tym Mr.White i Mr.Blond
Z Pulp fiction: JOHN TRAVOLTA JAKO VINCENT VEGA!!! The best, The best, The best! :P, oczywiście Jules, poza tym Winston Wolf, Jimmiego monolog przy porannej kawie :D, dealer Lance, Yolanda i Ringo, a także Jody i Trudi z rozmowy o piercingu ;) długo by wymieniać, w zasadzie każdy bohater z PF jest zajebisty :D
Jackie Brown: chyba najnudniejszy film Tarantina (co nie znaczy że do kitu); najbardziej chyba podobał mi się ten kogo grał Michael Keaton, nawet nie pamiętam jak się nazywał
Kill Bill 1: Sofie Fatale (ładniutka, szkoda że Mamba musiała obciąć jej rękę :P), a także Hattori Hanzo (rozmowa w lokalu i tekst o baseballu ;)), spoko był jeszcze Johny Mo i Gogo ;)
Kill Bill 2: zdecydowanie Budd (Michael Madsen rządzi), jego szef i ich pogawędka w biurze :D, ale przede wszystkim tytułowy Bill jako nie taki znowu negatywny bohater ;)
A Uma Thurman to straszny paszczor, chociaż jako Mia była niezła :)))

Shalafi

Właśnie jestem po seansie "Od zmierzchu do świtu" ;))) więc czuję się w obowiązku dopisać... Kate Fuller :D; ciekawa postać, niebrzydka, ogólnie ma w sobie to coś ;) poza tym oczywiście Salma "Santanico Pandemonium" Hayek :D (ale tylko do momentu "przemiany" ;)), no a przede wszystkim Seth Gecko; tak jak nie przepadam za Clooneyem, tak w tym filmie jak dla mnie stworzył życiową rolę. Lubię Harveya Keitela, ale w tym filmie był taki sobie. No a QT jako Richie był średni... w zasadzie to kretyńsko wyszedł w tych okularach; o wiele bardziej podobał mi się jego Jimmie w PF, czy chociażby Mr. Brown w RD. Całe szczęście - jest nie tylko aktorem; i chwała mu za to ;)