Richard ArmitageI

Richard Crispin Armitage

8,2
23 696 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Richard Armitage

Jaki film z udziałem RA podobał wam się najbardziej? Mnie trudno wybrać spomiędzy Spooks, North and South, Sparkhouse i Vicar of Dibley Specials. Po prostu majstersztyki pod każdym względem. Robin Hood też mi się podobał, ale głównie ze względu na RA i Keitha Allena, a poza tym to do wielu rzeczy można się przyczepić.

wildrose84

Najbardziej film z jego udziałem podobał mi się : North and South"!

wildrose84

Obejrzałam: North&South, Macbeth (ShakespeaRe- Told), Strike Back, Panna Marple - Próba Niewinności, Robin Hooda1, 2,3 (sporo, ale nie wszystko) oraz kawałek Frozen. Chcę więcej:)
W odpowiedzi na temat: North & South -najlepszy dla mnie spośród obejrzanych filmów. Jeśli chodzi o RA podoba mi się praktycznie we wszystkim. Przepadam rownież (poza Thorntonem) za paskudnym Guyem, nieslychanie, choć sam serial pozostawia wiele do zyczenia.
Podobała mi sie jego gra w SB, w Marple też zrobił, co trzeba, a w Makbecie to tak średnio, ale film nie do niego tym razem należał.

Chandramukhi

spróbuj w takim razie obejrzeć pozostałe filmy które wymieniłam, ciekawa jestem Twojej opinii. Zależy oczywiście jakie ktos preferuje gatunki,bo każdy z tych filmów należy do zupełnie innego gatunku, ale RA świetnie sprawdza się w każdym. Polecam serdecznie Vicar of Dibley, ponieważ to chyba jedyna jego rola komediowa, sprawił się nieźle, a sam film jest prześmieszny;)

wildrose84

Na pewno obejrzę wszystkie.
nie trzeba mnie przekonywać:)

wildrose84

Powiedz mi proszę , czy Vicar of Dibley to film, czy serial, i jesli serial, to z ilu odcinków?

wildrose84

Właściwie już sprawdziłam, że to serial... Pytanie więc inne, w którym odcinku występuje Richard?

cameleoH2O

Richard gra w 2 ostatnich odcinkach, Christmas Specials (2006), które można obejrzeć od razu bo i tak wiadomo o co chodzi.. Ale jeżeli masz czas i lubisz angielski humor polecam Ci obejrzec wszystkie;) na koniec uwaga mały SPOILER, piosenka z 1 odc, która mnie zupełnie rozłożyła;D http://www.youtube.com/watch?v=y5dzvE7YMpA

wildrose84

Bardzo dziękuję :-)))

cameleoH2O

Ja nie mogę przeżyć tego że Richard będzie krasnoludem bo one są brzydkie to znaczy może nie brzydkie ale nie przystojne no Gimli przystojny nie był moim zdaniem. No i też jestem ciekawa jak będzie grał Thorina. A tak poza tym uwielbiam tego aktora :)

IzabelaTON

Jest najprzystojniejszym krasnoludem. Chcę takiego krasnoluda!!!

wildrose84

Hobbit - jeszcze nie widziałam, grypa przeszkodziła
Captain America - nie widziałam i nie wiem, czy w ogóle obejrzę, no chyba, że zacisnę zęby dla Rysia Szpatułkonosego ;) Dom na wrzosowisku - jeden z moich ulubionych, świetny Ryś - lekko otyły, zwalisty, mocno nieporadny, ociężały i dobry, przykuwa uwagę, jego postać jest bardzo przejmująca
Makbet - skromie
Tegoroczna miłość - ładnie przemyka ;)
Strike Back - świetny, obejrzałam z dużą satysfakcją, chociaż jako chwilowo mocno zaniedbany i pogrążony w depresji John Porter wygląda trochę niewiarygodnie, wolę go gdy odzyskuje moc :), drugi sezon zarzuciłam po pierwszym odcinku, wiadomo...;)
Impresjoniści - sam serial taki sobie, Ryś ok, ale bez ekstazy
Robin Hood - szkoda mi Rysia, momentami wyglądał na zażenowanego udziałem w tym przedsięwzięciu, ale bawiłam się nieźle, gdy pogodziłam się z konwencją (ale głupia ta Marion, prawda?), mało wiarygodnie wyglądały jego wiecznie przegrywane potyczki z miałkim Robinem, momentami Guy wydaje się być ociężały umysłowo, no, ale kapie seksem ;P, poza tym okazuje się z czasem, że ma duszę :)
Złota godzina - serial dosyć średni, RA miał kilka fajnych momentów
Północ Południe - no cóż - Ryś mnie, starą kobitę uwiódł tak skutecznie, że się zdziwiłam - nie spodziewałam się, że mnie jeszcze na stare lata tak ktoś z ekranu roznamiętni; sam serial świetny, bardzo prawdziwie opisana historia miłości, piękna muzyka, zdjęcia i ciekawa reszta obsady (standard produkcji BBC)
Between the Sheets - fragmenty tylko na YT, więc się nie wypowiem
Spooks - tylko dla RA, chociaż lubię takie klimaty
The Vicar of Dibley - płakałam ze śmiechu, Ryś absolutnie warty grzechu nawet jako księgowy ;), szczególnie rozbrajający w momentach, gdy wypadał z roli i się gotował :) super wygląda w dżinsach ;)

przydałoby mu się coś dobrego do zagrania, bo ile można tylko fajnie wyglądać i hipnotyzować głosem?
myślę też, że mimo skromności, jaką prezentuje w wywiadach, jest bardzo świadomy swoich atutów

iwonrud

Obejrzyj Hobbita, bo takiego krasnoluda jeszcze nie widziałaś- "kapie seksem". Mnie również starą babę uwiódł w Północ Południe. Kontra znakomita i Ryś powodował, że miękły mi kolana. Na razie zaczęłam oglądać Robina i przyznaję, że trochę żenujący, ale nie rezygnuję. Co do innych jego produkcji, to nie mam za bardzo do nich dostępu. Gdzie można je dorwać?

Herma35

No właśnie, powiedzcie mi dziewczęta skąd zdobyłyście ' North & South' ? Ja rówinież dołączyłam do grupy ogarniętej obsesją na punkcie Richarda i musze koniecznie powyzszy serial obejrzeć ;) na razie również jestem na etapie Robina- serial żenada ale dla Richarda można przeboleć:)

użytkownik usunięty
talisa

http://www.youtube.com/watch?v=RyGkTvwDAmM - proszę :)

podpisuję się pod wszystkim powyżej i polecam dobranocki czytane przez Richarda w ramach cbeebies - odkryłam niedawno i nie mogłam po nich spać :-)

użytkownik usunięty
Jazzyann

dobranocki, a nie mogłaś spać ? ;D cóż głos Armitage potrafi za gardzo wyostrzyć kobiecie zmysły...

On swoim głosem wdziera w najgłębsze zakamarki mojej...(no lepiej nie dopowiem, bo mnie zablokują)

użytkownik usunięty
Herma35

xD hahaha

Herma35

haha ;d mam to samo i to stwierdzenie samo się nasuwa na myśl, Richard najlepszy na ten ból głowy ;>

more_than_a_woman

Zgadza się :-) Głos ma wspaniały. Na studiach pisałam referat na contemporary British literature na temat Bernarda Cornwella i przy okazji nasłuchałam się czytanych wycinków z jego powieści i umieściłam 2 fragmenty w swoim wykładzie. Sean Bean czytał oczywiście fragment 'Sharpe'a', a Richard 'The Lords of North' - coś cudownego.
A co do cbeebies to są do pooglądania na richardarmitagenet w sekcji downloads.

Herma35

duszy? ;P

O, dziekuję slicznie:)

użytkownik usunięty
talisa

cały serial, jakby w 4 czesciach ( 6 podczesci do kazdej częsci).

talisa

Jak zaczniesz oglądać Północ Południe to nie będziesz mogła przestać póki nie skończysz, a jak skończysz to zaczniesz od początku. Ja od miesiąca nie mogę przestać

talisa

Jest do kupienia na Allegro, wydanie dwupłytowe z Gazety Wyborczej http://allegro.pl/polnoc-poludnie-kino-kostiumowe-pl-3-4-cz-1-2-i2974105795.html

wildrose84

Najlepszy był w... "Hobbicie"...bo tylko tyle widziałam muehehe ;p

A tak na serio to był tam doskonały pod każdym względem, także szczerze polecam wszystkim, którzy jeszcze nie widzieli.

wildrose84

Robin Hood, chociaż do samego serialu podchodziłam sceptycznie, szczególnie po obejrzeniu pierwszego odcinka, poznania irytującego Robina, nieciekawego i tandetnego montażu, porażających głupotą scen (Nie bijmy się, zamiast tego powywijajmy sobie mieczami i poprzechwalajmy się jak dzieci w przedszkolu), ale oglądałam serial dalej dla samego Guy'a, z czasem jakoś przywykłam do montażu i naiwności niektórych scen i z miłą chęcią obejrzę ten serial jeszcze raz :). A sam Guy jest perfekcyjnym ukazaniem motywu demona, bardzo popularnego m.in. w literaturze rosyjskiej ( Demon jako przedstawiciel sił zła, dążący do nawrócenia, pokładający swoje ostatnie nadzieje na odmienienie swojego losu i wyrzeczenie się zła pod wpływem miłości kobiety, najczęściej demon poprzez swoją miłość doprowadza do śmierci swojej ukochanej lub jej upadku, sam nigdy nie odnajdując szczęścia) a z racji tego, że jest to jeden z moich ulubionych motywów nie mogłam nie pokochać tej postaci.

Ravereth

Kurczaki, obejrzałam dwa odcinki Robin Hooda (niech od tym względem żyje BBC HD - dzień rozpoczęty z RA to dzień wspaniały - hehe)i nie wiem, czy to dlatego, że wiem, że jest całkiem dobrym aktorem, ale uważam, że naprawdę na tle szacownego grona, które w tym serialu gra, RA naprawdę się wyróżnia (stara się jakoś zbudować tą postać, zaprezentować jej wielowymiarowość, pokazać przy tym coś innego niż znamy dotychczas z innych interpretacji)...

Jazzyann

Obejrzałam dwa sezony i zaczęłam trzeci. Drugi dużo lepszy niż pierwszy. Jeżeli chodzi o Guy`a ma kilka dobrych momentów, widać,że próbuje się zmienić, ale gubi go wizja władzy, bogactwa. Jest uwikłany między miłością do Marion a wpływem szeryfa. Więcej nie powiem...