Robert De Niro

Robert Anthony De Niro Jr.

8,7
191 006 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Robert De Niro

Temat stary, może odgrzewany, ale chciałbym coś napisać na temat obu wielkich aktorów. De Niro jest bardziej jak kameleon. Zmienia się totalnie dla roli. Jego postaci są bardziej zróżnicowane niż te kreowane przez Pacino. Stąd też De Niro sprawdza się w filmach akcji, dramatach, horrorach i komediach. Pacino w gruncie rzeczy we wszystkich produkcjach jest taki sam; zawadiacki, zblazowany gangster, tak jakby odtwarzał kolejne wcielenia Tony'ego Montany. Jego wielkim atutem jest za to ogromna charyzma, dzięki której potrafi koncentrować uwagę tylko na sobie i dzięki czemu na filmy chodzi się tylko dla jego roli. Wg mnie widać to chociażby w przypadku "Życia Carlita", "Zapachu kobiety" czy "Adwokata diabła".
Dla mnie De Niro to różnorodność a Pacino to właśnie ta niesamowita charyzma.
Gdybym miał jednak określić, który z nich jest lepszym aktorem, to z minimalną przewagą wygrałby u mnie De Niro.

wjanus9

u mnie zdecydowanie wygralby pacino , i nie zgadzam sie ze pacino jest taki sam w filmach , wystarczy porownac zapach kobiety a np bezsennosc zupelnie inny czlowiek . Moja jedynka to Al pacino ale dwojka to oczywiscie De niro . A i wystarczy obejzec ojca chrzestnego 2 gdzie obaj ci aktorzy zderzyli sie gra aktorska gdzie na najwyzszym stopniu podium aktorskiego stal pacino ale to jest moje zdanie.

wjanus9

Trochę nie do końca w temacie, ale czy jest jakiś film poza Ojcem Chrzestnym 2 w którym Pacino i De Niro zagrali razem??

mirek0490

Jest. Gorączka i Zawodowcy.

użytkownik usunięty
LuBe

1.Brando
2.Pacino
3.De Niro

Największa trójka, dla mnie Al Pacino jest bardziej wyrazistym aktorem niż De Niro i dziwi mnie to, że Al nie dostał oscarów za całą trylogie Ojca Chrzestnego a De Niro tak. De Niro również zagrał genialnie, ale aktorstwo Ala w Ojcu jest po prostu dla mnie fantastyczne.

użytkownik usunięty

De Niro jest bardzo wszechstronny. od czarnych charakterow po komedie i ambitne role jak w Awakenings. dodac nalezy jeszcze udzial w takich filmach jak Frankenstein czy Stardust, gdzie gral rewelacyjnie.
czy Pacino jest aktorem komediowym ? nie ! gral w musicalu?,filmie fantasy? komediach ??? de niro zagra wszystko i ma ciekawsza filmografie a to tez jest bardzo wazne w ocenie aktora . FILMOGRAFIA czyli aktorskie DOKONANIA. ale trza przyznac uczciwie. jesli chodzi o umiejetnosci to Pacino reprezentuje ta sama lige co De Niro Penn i Brando .po prostu gra mnie od de niro i wybiera mniej ekspertmentalne role.
De Niro w 2010 roku powraca na dobre do aktorstwa. cztery filmy z jego udzialem beda mialy w polsce premiere. Everybodys Fine, Stone, Machete i Little Fockers

pacino bije go na glowe, spojrzcie tylko dobor rol filmowych, de niro ostatnio gra w wielu chlamach.

nigganigga

Jedynym naprawdę wybitnym filmem w jakim zagrał Pacino jest Ojciec chrzestny 1 i 2 .De Niro miał więcej lepszych filmów(taksówkarz,Wściekły byk,łowca Jeleni,Chłopcy z Ferajny,czy podobnie jak Al ojciec Chrzestny 2)

lotr_2

Minimalnie,ale jednak De Niro. Jednak powtarzam raz jeszcze,że to różnica marginalna :)
Troszkę bardziej wszechstronny,ale muszę przyznać że są dwie role przez które Pacino jest nie do zapomnienia 1.Michael Corleone oraz 2.Tony Montana - po prostu kozak ! :)