Robert De Niro

Robert Anthony De Niro Jr.

8,7
191 034 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Robert De Niro

Wspaniały, cudowny, genialny aktor.Jego profil jaki tu widzimy miejmy nadzieję będzie uwieczniony w rzeźbie .Kiedyś za jakiś długi czas o ile świat będzie dalej trwał Robert będzie zapamiętany jako wielki aktor, wielka postać sceny a jego popiersie będzie zdobiło jakąś wielką aktorską kuźnię talentów.Rola w "Taksówkarzu" mnie zabiła- widziałem Travisa a mimo że widzę pisząc ten komentarz małe zdjęcie Roberta przywołując myśli o Travisie w żaden sposób nie kojarzę go z Robertem- to właśnie najlepszy dowód i efekt, "bycia " postacią w którą się wciela wielki aktor jak De Niro.Jest bodaj jedynym aktorem który zachowuje tak ogromny dystans pomiędzy własną osobą a postacią którą gra- gdy patrzę na Roberta nie widzę Travisa, nie widzę, Jake'a, nie widzę Jimmy'ego Dżentelmena, nie widzę Johnny'ego Boya widzę Roberta i TYLKO Roberta.Nie mogę tego samego rzec o sytuacji kiedy patrzę na takiego Hanksa, Nicholsona, Freemana czy Hopkinsa.Postać Johnny'ego Boya, postać Travisa, postać Jake'a La Motty- można by jeszcze wymieniać- te postacie na zawsze pozostaną gdzieś w świecie fantazji, wspomnień i ucieczki od rzeczywistości przez kinomaniaków.Robert Mistrzu składam Ci hołd jako aktorowi.A teraz możemy już wstać i bić brawo.

wolnosc

Fakt. Robert jest jedyny, niepowtarzalny a do tego najlepszy:)

wolnosc

Tak.