Robert De Niro

Robert Anthony De Niro Jr.

8,7
191 034 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Robert De Niro

Nie zamierzam nikogo prowokować debilnymi porównaniami jak to na stronie pajacyka M.Mroczka - kto jest lepszym aktorem? de Niro czy Mroczek.
Zadam za to pytanie znacznie trudniejsze a moim skromnym zdaniem NIEROZSTRZYGALNE.

Kto jest lepszym Antychrystem? Louis Cyphre czy John Milton?

Moim (znowu skromnym) zdaniem:

Harry Angel - 10/10
Adwokat diabła - 9/10c

MACHO_3

Jak można porównywać mistrza De Nira z pajcykiem Mroczkiem... Mroczek powinnien czyscic mu buty i blagac zeby czegos go nauczyl... To moja odpowiedz na pierwsze pytanie...
Żeby odpowiedziec na drugie pytanie (moim zdaniem) trzezba sie przyjrzec 5 scenom tych dwoch swietnych filmow: W Harry Angelu: gdy De Niro siedzi w Kościele, gdy Obiera jajko i gdy opowiada Harremu o jego prawdziwej historii... W Adwokacie Diabła natomiast gdy Al Pacino Jedzie z Kevinem Lomaxem metrem i zaczepia go jakis gośc i ostatnia scena z filmu... Zacznijmy od Adwokata Diabła, gdy jechali metrem: Al Pacino nagle powiedzial: Jedz do domu bo twoja dziewczyna kocha sie z twoim kumplem na (podal jakis kolor) nakryciu... Wszystko to powiedział po hiszpańsku, jego mimka twarzy byla idealna... Ostatnia scena z filmu Kevin Lomax probuje zabic Ala Pacino... Ten mówi z taka szyderczoscia: Tak, jeszcze, zlosc jest ostatnim listkiem figowym człowieka... Szczerze nie mógl sie lepiej zachowac w takiej scenie Szatan... Teraz Harry Angel... Pierwsza scena w Kościele (Czy AntyChryst powinnien byc w Kościele??) Zwrócmy uwage na to jak mówi do Harrego... Druga scena gdy obierał jajko, popatrzmy w jaki sposob to uczynil... I moja ulubiona scena gdy opowiada historie Harremu: "Gdyby miał szpony i ogon, łatwiej byś uwierzył??" i jego perfekcyjna mimika twarzy albo "Przez 12 lat żyłeś cudzym życiem, cudzymi wspomnieniami" i wtedy ta jego mina taka wroga... Nastepny tekst: "Co nadaje życiu sens?? Wszystko!!! Poznieważ niektorzy je kochają, inni nienawidzą..." Wtedy popatrzmy na ten uśmiech... Jest taki diabelski... Pózniej mówi: "Ciało jest słabe, Tylko dusza jest nieśiertelna" De Niro patrzy normalnym wzrokiem kamera na Harrego i spowrotem na De Nira... Tutaj stop: Nie patrzcie na jego oczy lecz na usta i brode jak on dokladnie mówi słowa: "AND YOURS BELONGS TO ME" (a twoja należy do mnie)... Młodzi powinni sie uczyc tej sceny na pamiec (moim zdaniem)....
Louis Cyphre 10!/10
John Milton 9,5/10
Porownałem Szatanów nie filmy...
Pozdrawiam Kinomanów