jak dla mnie De Niro lepszy ale moze dlatego ze(przyznam sie bez bicia.....) z Marlonem widzialem tylko trylogie ojca chrzestnego, Czas apokalipsy i rozgrywke a z De Niro praktycznie wsio
apropo Brando to ktos moze polecic jakies konkretne filmy z nim?
Aktorów na pewnym poziomie nie powinno się już porównywać. Można obiektywnie stwierdzić, że De Niro jest lepszy od mroczka. Ale dyskusja o to czy lepszy jet Robert De Niro, Tim Roth, Gajos czy Pacino będzie już jałowa. Zostają same subiektywne oceny.
Nie wiem dlaczego, ale nigdy nie lubiłem Roberta De Niro. Nie powiem, że nie jest wielkim aktorem, ale oprócz Ojca Chrzestnego to nigdy mnie nie ujął.
Moim zdaniem De Niro bardziej przysłużył się kinematografii niż Pacino.Z naprawdę wybitnych filmów Pacino miał tylko dwie pierwsze części Ojca Chrzestnego.Gorączka Manna to naprawdę bardzo dobry film sensacyjny ale nic poza tym.Człowiek z Blizną to dobre kino z bardzo dobrą kreacją Pacino.
Robert De Niro zagrał w filmach ,które każdy szanujący się kinoman znać musi. W drugiej części Ojca Chrzestnego brawurowo zmierzył się z legendą Brando .Później rozpoczął współpracę ze Scorsese(najlepszy duet aktor+reżyser) i wspólnie stworzyli genialnego Taksówkarza ,Wściekłego Byka ,czy Chłopców z Ferajny.Nie można zapomnieć o jednym z najlepszych filmów wojennych czyli Łowcy Jeleni i słynnym Dawno temu w Ameryce.