aktorów ,ale czy najbardziej wszechstronny?Komedie nie są jego mocną stroną
a według mnie De Niro też dobrze sobie radzi w komediach .Robert jest obecnie w słabszej formie ,w większości tego typu filmów nabija się zazwyczaj z własnego wizerunku (twardego faceta)utrwalonego przed laty-Depresja Gangstera, Poznaj mojego tatę .Ostatnio dobrze też sobie poradził w niezłej według mnie produkcji Co jest grane
Oj nie zgadzam się, właśnie De Niro jest genialnym komikiem, potrafi rozbawić jak nikt inny(przynajmniej mnie) jego role w 'Depresji' 'Meet My Parents', 'Gwiezdnym Pyle' czy 'Jackie Brown'(choć to nie komedia) były przezabawne...ale spokojnie, wielki De Niro wraca, genialna rola w Evrybody Fine, wspaniale zapowiada się 'Stone' i 'Frankie Machine' Manna, a na koniec jeszcze nowy projekt ze Scorsese....can't wait!
W"Gwiezdnym Pyle"owszem-rewelacja!Zresztą napisałem w poście pod tym filmem,że warto go zobaczyć choćby ze względu na De Niro w baletkach.Mimo wszystko jedna jaskółka nie czyni wiosny.To aktor typowo dramatyczny i w takich rolach wypada genialnie.To moje osobiste odczucie i kłócić się nie ma sensu.De Niro jest jednym z najlepszych aktorów naszych czasów.
On sobie chyba zawsze dobrze radzi, ale powinnien bardziej starannie wybierac role, zeby nie utracic 'reputacji'...