Oglądałem z nim tylko filmy z lat 80 i 90 gdzie był młody. A tu patrzę na zdjęcie - koleś już się podstarzał. Jak ten czas leci! Głównie kojarzę go z filmów "Air America", "Wszystko jest możliwe" oraz "Serce i dusze", gdzie właśnie był młody.
Ja polecam również Kiss Kiss Bang Bang, Wszyscy Twoi święci i Jaja w tropikach. Może filmy nie są arcydziełami, jednak gra Roberta na pewno rewelacyjna. :)
"Solista".Ponadto-RDJ ma za sobą etap życia..naprawdę wyczerpujący-i to pozostawiło ślady.Ponadto.."zmienił sobie linię szczęki";z czego-sam,będąc inteligentnym i z dystansem do siebie-sam żartuje w "Zanim odejdą wody" Te tytuły;czy jego ktoś nie lubi wśród tych dystrybutorów?Że filmy dobre-opatruje tytułami,które na starcie zniechęcają widza do ich obejrzenia?"Jaja w tropikach";Zanim odejdą wody.."-sama jestem matką- ale ten tytuł..potrafi wzbudzić mdłości-nie chęć zobaczenia,o czym jest taki film!Wracając do tematu-w "Futrze..." ma swoje jeszcze rysy-w Ironmenach ;Holmes;ie i następnych-już ma zmienioną szczękę..Zmniejszoną.Aaaale;choćby nie miał-i tak jest znakomity!
P.S. Dobrym filmem,tylko o dość meandrycznej fabule-jest "Śpiewający detektyw" gdzie gra brawurowo..
Koleś się postarzał, ale zdecydowanie wyszło mu to na lepsze. ;) W młodszym wydaniu nigdy nie powiedziałabym o nim, że jest przystojny, a terazzzzzzzzzz... ;D